d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Magic: The Gathering Arena
Prev1789101114Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 369.00
Feb 26 2021 12:05pm
Quote (SimSimSalabim @ Feb 26 2021 02:43pm)

Fajny deck. Musi byc ultra irytujacy dla przeciwnika ze wzgledu na karty typu control ;DD

Czy Yurion jest konieczny do decka?
Uzywasz go czesto?

Member
Gold: 5,000.38
Feb 26 2021 03:53pm
Quote (Last_Hope @ 26 Feb 2021 19:05)
Fajny deck. Musi byc ultra irytujacy dla przeciwnika ze wzgledu na karty typu control ;DD

Czy Yurion jest konieczny do decka?
Uzywasz go czesto?

Zmieniłem 4 karty*, dzisiaj go za bardzo nie potestuję, może jutro się uda.

*zmieniłem 2x Jwari Disruption na 2x Saw It Coming (prawie nigdy nie korzystałem z landa w Jwari i raz na 10 gier udawało mi się skorzystać z country, bo 1many by anylować countre to jest wchuj mało i prawie zawsze przeciwnik miał tę dodatkową manę).
zmieniłem też jednego swampa i jednego enchanta do lądów (enchanted land dawał +1 green) na 2x Ugin, the spirit dragon

Zobaczymy co z tego będzie :)

Co do samego Yuriona zalety są takie, że w ostateczności 1) mogę mieć creaturę do rzucenia na boarda 2) jego umiejętność współgra z sagami i planeswalkerami (sagi i planeswalkery się resetują)
Member
Feb 28 2021 07:04am
Fakt. Juz rozumiem Yuriona. Spoko deck. A Yurion to mega opcja, jesli masz duzo landow.
Jwarii w sumie latwo kontrowac. Tez bym wymienil na cos innego. Ja w ogole nie lubie counter-spelli.

Tez caly czas kminie co jeszcze moge zmienic w decku.
Mam pare kart, ktore idealnie by dzialaly z deckiem, ale nie wiem nigdy z czego zrezygnowac :D a max to 60 kart.
Mam w talii banishing light, ale ta karta nie pasuje do decka.
Moze je zamienie na cos bardziej aggro... np. Rally the ranks

Oraz nie wiem co zrobic, zeby wiecej kart dociagac podczas gry.
Moze Mazemind tome dodam... ciezko zdecydowac xD

This post was edited by Last_Hope on Feb 28 2021 07:05am
Member
Feb 28 2021 12:39pm
Quote (Last_Hope @ 28 Feb 2021 14:04)
Fakt. Juz rozumiem Yuriona. Spoko deck. A Yurion to mega opcja, jesli masz duzo landow.
Jwarii w sumie latwo kontrowac. Tez bym wymienil na cos innego. Ja w ogole nie lubie counter-spelli.

Tez caly czas kminie co jeszcze moge zmienic w decku.
Mam pare kart, ktore idealnie by dzialaly z deckiem, ale nie wiem nigdy z czego zrezygnowac :D a max to 60 kart.
Mam w talii banishing light, ale ta karta nie pasuje do decka.
Moze je zamienie na cos bardziej aggro... np. Rally the ranks

Oraz nie wiem co zrobic, zeby wiecej kart dociagac podczas gry.
Moze Mazemind tome dodam... ciezko zdecydowac xD

Często nie wykorzystujesz Banishing Light? Według mnie bardzo dobra karta, exile lepsze od destroy, mało kto ma jakieś spelle do niszczenia enchantmentów. Ja po ~10-15 meczach zauważyłem, że ten Jwari Disruption zostaje mi prawie zawsze niewykorzystany na ręce, więc zamieniłem. Jeżeli masz podobnie, zostaje Ci to na ręce często to wymieniaj śmiało.
Member
Feb 28 2021 03:35pm
Quote (SimSimSalabim @ Feb 28 2021 07:39pm)
Często nie wykorzystujesz Banishing Light? Według mnie bardzo dobra karta, exile lepsze od destroy, mało kto ma jakieś spelle do niszczenia enchantmentów. Ja po ~10-15 meczach zauważyłem, że ten Jwari Disruption zostaje mi prawie zawsze niewykorzystany na ręce, więc zamieniłem. Jeżeli masz podobnie, zostaje Ci to na ręce często to wymieniaj śmiało.

Uzywam Bashing light za kazdym razem.
Mysle bardziej o spojnosci decka i jego optymalizacji.
Z jednej strony to talia oparta na sporej ilosci Srednich kreatur (~4/4).
Z drugiej strony jakis minimalny control by sie przydal.

Taki rally the ranks daje spory boost. Wystawiam anioly 5/5 zamiast 4/4.

Albo 3x god... np Heliod / Halvar / Kaya. Zamiast Bashing light / Sejiri shelter. Sporo opcji...
Member
Mar 1 2021 04:17am
Quote (Last_Hope @ 28 Feb 2021 22:35)
Uzywam Bashing light za kazdym razem.
Mysle bardziej o spojnosci decka i jego optymalizacji.
Z jednej strony to talia oparta na sporej ilosci Srednich kreatur (~4/4).
Z drugiej strony jakis minimalny control by sie przydal.

Taki rally the ranks daje spory boost. Wystawiam anioly 5/5 zamiast 4/4.

Albo 3x god... np Heliod / Halvar / Kaya. Zamiast Bashing light / Sejiri shelter. Sporo opcji...

Tak jak patrzyłem, Twój deck nie jest aggro, jest tempo midrange (w moim odczuciu), a do takiego decka Banishing Light pasuje bardzo dobrze (wciąż w moim odczuciu).
W każdym razie, ja sam zmodyfikowałem deck patrząc na to, jakie karty najrzadziej grałem. Pomogło ;)

Jeżeli czujesz, że za mały dociąg masz, to pomyśl o tym, czasem nawet landa warto poświęcić na rzecz dociągu.

This post was edited by SimSimSalabim on Mar 1 2021 04:18am
Member
Mar 1 2021 02:05pm
Quote (SimSimSalabim @ Mar 1 2021 11:17am)
Tak jak patrzyłem, Twój deck nie jest aggro, jest tempo midrange (w moim odczuciu), a do takiego decka Banishing Light pasuje bardzo dobrze (wciąż w moim odczuciu).
W każdym razie, ja sam zmodyfikowałem deck patrząc na to, jakie karty najrzadziej grałem. Pomogło ;)

Jeżeli czujesz, że za mały dociąg masz, to pomyśl o tym, czasem nawet landa warto poświęcić na rzecz dociągu.

W sumie masz racje. W mid range jest miejsce na karty typu control. Troche na sile staram sie optymalizowac decka - eksperymentuje. Sprobuje wepchnac 3x rally the ranks kosztem czegos... jeszcze nie wiem czego xD

Jednoczesnie gram Sacrifice deckiem. Aktualnie czarno-czerwony, ale dodam jeszcze zielony kolor.

Cycling deck jest spoko do laddera ale znudzil mi sie po okolo 70-80 grach.
Member
Mar 3 2021 02:40pm
Nosz kurwa, same wpierdole dostaję teraz. Ledwo platynę4 wbiłem, a tam już wtopa za wtopą :\ Będę robił coś nowego...
Member
Mar 3 2021 03:20pm
Quote (SimSimSalabim @ Mar 3 2021 09:40pm)
Nosz kurwa, same wpierdole dostaję teraz. Ledwo platynę4 wbiłem, a tam już wtopa za wtopą :\ Będę robił coś nowego...

Masz 57% win rate w nowej drabince. Wydaje mi się, że jest dobrze.
Może po prostu miałeś gorszą passe w ostatnich meczach?

Gdybyś jednak chciał zmienić deck - Boros Cycling jest spoko do wybicia się w drabince. Bardzo tanie karty (commony + uncommon), wiec nie szkolda kart do kraftowania.

E: Właśnie gość w 2 turze wystawił Ugin'a. Na szczęście miałem Bashing light i w 4 turze poddał grę xdddd

This post was edited by Last_Hope on Mar 3 2021 03:27pm
Go Back To Polska Topic List
Prev1789101114Next
Add Reply New Topic New Poll