Quote (Anarkin @ May 25 2020 10:36pm)
alapból rossz irányból indulnak ezek a beszélgetések imo :] mi a task, és választasz hozzá toolt amivel a legjobban jössz ki tradeoff oldalról... ha egy dologhoz értesz főként (C, stb.) akkor nyílván azt próbálod mindenre ráhúzni (lásd ez a thread), de ugye nem innen indulnak a dolgok
amúgy manapság valószínűleg C[pp] helyett Rustot választanak, érdemes utána olvasni h miért [elég sokat publikálnak a cégek erről, és egyre több a proper research is, lásd MS labs]
"Manapság minden csak az IDE-ről szól. Legalább a C++ arcok rájöttek" először is ez nagyon off. Másodszor meg az egész tooling beszélgetést nem értem: minden létező dolog amit az elmúlt évben használtam (C#/F# PowerShell JS/TypeScript/Node/Angular LUA és ezer hobbi projekt más dev platformokon) "CLI-first" működnek már: IDE természetesen nem kell hozzá, mert terminalból scaffoldolsz projektet, még akkor is ha egy pár közel üres file-t kapsz. Ezek után természetesen mindenki all-powerful IDE-t használ utána. Azért fontos h a CLI first class citizen legyen mert például jobb cross-platform tooling lesz, meg könnyebb a delivery pipelineba behúzni mindent, stb., és ennek pl. milyen jó eredménye h én most tudom mindezt macOS-ről IS tolni, míg 5 éve nem tudtam volna. Pontosan az ellentéte történik annak amit leírtál, tudatosan, sok sok éve. A mac-emen csak .NEThez van egy VS Code, VS 2019 [Parallelsben], Rider, VS for Mac, és persze mcedittel is írhatnám ha teljesen hülye lennék :] és nem akarnám kihasználni azt amit ezek adnak és amit az emberiség tanult az elmúlt xx év alatt és automatizált
ez pont olyan mint amikor jön a lelkesnewbie, hogy mennyire jól megy neki CLIből a git fetch és a GUI toolok szarok, és a userei lassúak
és utána 3 hónap mire rájön és ellesi másoktól hogy amúgy GUI toolnál fog kikötni akár mit is csinál, mert <insert 25 reason>
és miután teljesen összetörtek lelkileg maguktól, megmutatom hogy amúgy shortcutokkal kimérve gyorsabb gitezni mint CLIből
akkor te most _idé_tlen vagy?