Quote (josheide @ May 11 2021 08:09pm)
Értek annyira, hogy egyszerűbb alkatrészeket ki tudok cserélni, de ha vmi komolyabb baj van, akkor inkább szakértőkhöz fordulok. (kurvára félek hogy nagyobb kárt okozok, mint hasznot)
Amikor lehalt akkor próbáltam a basic dolgokat (kábelcsere, kiszedegettem a RAMokat, ilyesmik), de nincs BIOS csippanás és az alaplapon lévő LEDek annyit jeleznek, hogy valami a power supply-al.
Bevittem szervizbe, rádugtak a 16 pin connectorra egy mérőeszközt, minden oké volt, tehát a táp adja az áramot, de vmiért a MOBO mégis arra panaszkodik.
Na akkor jobban nekiestek, kiszedték a dolgokat, kitisztítottak mindent de elvileg minden müxik, valszeg az alaplapommal lehet a gond.
De ők se tudták megmondani biztosan. Annyit mondtak vegyek új alaplapot és beszerelik nekem egy kisebb vagyonért.
Én perpill hajlok arra, hogy inkább veszek egyet és megépítem magamnak :D
vedd meg magad akkor, de 90%-ban ezek a lapok javíthatóak ( itthon legalábbis, szerintem UK sem kivétel, alapvetően odafigyelnek minden pennyre )
szólj ha kell help, de egy manual-lal szerintem te is simán elboldogulsz, nagy kárt nem igazán tudsz tenni. ( persze ne erőszakold bele a ram slotba a vga-t, de ettől nem féltelek )
ezért fizetni szerintem felesleges, max 1 óra meló