Quote (kusziyoker @ 13 Oct 2019 11:36)
Lenne egy eleg nagy problemam, ami az En agyamba kiveri a biztositekot, de biztos van ra magyarazat de az En tudasomat ez meghaladja
Egy eve kezdodott kb, mikor Fejjel szerettunk volna Pubgzni, eloszor azt csinalta hogy a jatek bedobott lobbyba es a karakter bele volt olvadva a talajba, majd a jatek full lefagyott, megszakadt a adiscord/messenger/ventri barmi amit probaltunk.
Majd a gepem szep fokozatosan leepult, az egesz discordbol kidobott, a jatekbol, aztan a steambol, a spotifyrol es ez teljesen addig ment mig full a teljes internetkapcsolatom megszakitotta, ki is irta hogy nincs internet (egyedul youtubeot tudtam nezni - de miert? es miert pont azt?)
Majd ha nem csinaltam semmit, eltelt 10-15perc minden visszaallt a helyere es ujra volt net.
Termeszetesen ha inditani akartam a pubgbe egy jatekot ismet ezt csinalta.
Ha resetelni akartam a routert meg akkor is ki kellett varni a 10-15percet
Ezt probalgattam, ilyen olyan netes leirasokkal de nem talaltam megoldast.
Es mielott Fejest vagy magam az oruletbe kergettem volna toroltem a pubgt es fel evig nem is beszeltunk rola
Fel ev utan ujra megprobaltam es az elso jatekot sikerult lejatszanom, de mar a masodiknal ugyanaz a dolog folytatodott mint fel eve.
SOT! akkor mar a jatek inditaskor a toltokepernyo lefagyott, kesobb mar a serverre se dobott fel.
Ma fel ev uta ismet megprobaltam (termeszetesen a csodaba biztam mert nem tudtam mit tenni)de semmi
Ami erdekes meg, hogy ha nincs is pubg, minden egyes alkalommal ha elinditom a gepem vagy 10percig nincs internet..... nmag van meg youtube meg nutorrent , de semmi mas oldalt nem tolt be, se online jatekot nem tudok jatszani, se spoti.
Teljesen tanacstalan vagyok, mert a gep ujratelepitese se segitett es meg embert se tudok aki meg tudna ezt nekem csinalni
ez alapjan eleg egyertelmu hogy a neteddel van valami ganysag(el sem tudom kepzelni ebbol hogyan jon a ram hiba). az h youtube/nmag etc futnak, lehet azert mert mas protocolt, cimzest, portot nemtommit hasznalnak mint a tobbi.
mivel tiz perc utan helyreall feltehetoleg a drivereddel vagy a beallitasaiddal van a baj, vagy pl fosul van beallitva a virusirtod es az zavar bele. az ujratelepites utan is telepithettel/allithattal be szarul valamit
ha feldobsz valamilyen packet analysert azzal eleg gyorsan ki lehet deriteni meddig jutnak el a csomagok, mi tortenik veluk, de ahhoz erteni is kell (wiresharkhoz pl vegtelen tutorial van)
indulj el a routertol lepesre lepesre es nezd at minden jo-e, amihez nem ertesz azt updateld es allitsd vissza gyari beallitasra
1. router FW update
2. router reset gyari beallitasra, a netes loginon kivul ne nagyon allits rajta semmit
3. driver update a gepeden, ellenorizd duplan h a jo driver, jo verzioja (pl 32 vs 64 bit)
4. takarits ki:
"Try reinitialising the network states. Run the following commands in an elevated cmd shell:
Reset WINSOCK entries to installation defaults:
netsh winsock reset catalog
Reset TCP/IP stack to installation defaults:
netsh int ip reset reset.log
Reset Firewall to installation defaults:
netsh advfirewall reset
Flush DNS resolver cache:
ipconfig /flushdns
Renew DNS client registration and refresh DHCP leases:
ipconfig /registerdns
Flush routing table (reboot required):
route /f"
5. allits be google DNSt (google: google DNS windows x), ellenorizd ugy altalaban az adaptered icpv4 es v6 beallitasait
6. ha ezek nem segitettek, muszaj leszel debugolni a dolgot, nehany tipp az elejere:
valts virusirtot
pingelj ipv4es es ipv6os cimet amig a problema fennall
probalj telnettel felmenni valamelyik honlapra ami amugy nem tolt be
rakjal fel wiresharkot es nezd meg mi tortenik a csomagjaiddal
egy probat azis meger h felhivod az ISPdet, hatha valami speci megoldast hasznalnak es lesz ra otletuk
This post was edited by SteelMeetsSteel on Oct 13 2019 11:49am