d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Food Topic
Prev12348Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,630.69
Sep 23 2020 11:03am
Sült rizs

Tökeletes recept ha maradt feher rizs tegnaprol es meg szeretnel szabadulni random hozzavaloktol a hütöszekrenyböl.

Kellekek: wok serpenyö, fakanal
Elkeszitesi idö: 5-15 perc (attol függ miket raksz bele)
Hozzavalok (a dölt betüseg opcionalisak):
masnapos rizs a hütöböl
fokhagyma
gyömber
1-2 tojas
szojaszosz
napraforgoolaj
barmilyen zöldseg olyan formara vagva hogy gyorsan süljön, lehetöleg ne ugyan olyan szinüek legyenek
chili szeletelve
(csirke)hus, kis falatokra vagva vagy babfelek, elöre kifözve
zöldhagyma diszitesnek

• Felmelegited a serpenyöt nagyon magas höfokon
  • Belöntöd az olajat, amint felforrosodott (elkezd a serpenyö szele fele mozogni), belerakod a fokhagymat es a gyömbert 1-2 percre. Aki erösen szereti az rakhat bele chilit is, ezt beszivja az olaj. Ha csak kicsit szeretned erösre akkor ki lehet magozni elötte.
  • Beletöröd egy kis talba a tojast, megkevered kicsit egy villaval. Feltekotorsz ismet minden, es beleöntöd a serpenyöbe. Rögtön el kell kezdeni kis darabra tördelni, közben fel is emelheted a serpenyöt ha tul gyorsan sül a tojas.
  • Mindent a szelere kotorsz a serpenyönek, belerakod azokat a zöldsegeket 4-5 percre amik kemenyebbek (peldal repa, zeller). Itt az a szel hogy ropogos legyen a külseje, de ne följön at teljesen. A fözesi idö valtozik attol függöen, hogy mit es mennyit raksz a serpenyöbe.
  • Par perc mulva hozza lehet adni a puhabb zöldsegeket is. Elöször a magasabb viztartalmuakat, utana a szarazabbakat.
  • Vegül belekerül a serpenyöbe a rizs (a babfelekkel együtt), es annyi szojaszosz amennyi jol esik. Szemelytöl függ hogy ki mennyire szereti itt sütni, annyi a lenyeg hogy vegig kaparjad az aljat hogy ne süljön oda semmi, es legyen az egesz összekeverve szojaszosszal, mivel nem hasznaltunk sot.
  • Lehet rögtön talalni, a tetejen jol nez ki egy kis apritott zöldhagymalevel

Member
Gold: 80.00
Sep 23 2020 11:08am
Quote (Karan2_Returned @ 23 Sep 2020 19:03)
Sült rizs

Tökeletes recept ha maradt feher rizs tegnaprol es meg szeretnel szabadulni random hozzavaloktol a hütöszekrenyböl.

Kellekek: wok serpenyö, fakanal
Elkeszitesi idö: 5-15 perc (attol függ miket raksz bele)
Hozzavalok (a dölt betüseg opcionalisak):
masnapos rizs a hütöböl
fokhagyma
gyömber
1-2 tojas
szojaszosz
napraforgoolaj
barmilyen zöldseg olyan formara vagva hogy gyorsan süljön, lehetöleg ne ugyan olyan szinüek legyenek
chili szeletelve
(csirke)hus, kis falatokra vagva vagy babfelek, elöre kifözve
zöldhagyma diszitesnek

• Felmelegited a serpenyöt nagyon magas höfokon
  • Belöntöd az olajat, amint felforrosodott (elkezd a serpenyö szele fele mozogni), belerakod a fokhagymat es a gyömbert 1-2 percre. Aki erösen szereti az rakhat bele chilit is, ezt beszivja az olaj. Ha csak kicsit szeretned erösre akkor ki lehet magozni elötte.
  • Beletöröd egy kis talba a tojast, megkevered kicsit egy villaval. Feltekotorsz ismet minden, es beleöntöd a serpenyöbe. Rögtön el kell kezdeni kis darabra tördelni, közben fel is emelheted a serpenyöt ha tul gyorsan sül a tojas.
  • Mindent a szelere kotorsz a serpenyönek, belerakod azokat a zöldsegeket 4-5 percre amik kemenyebbek (peldal repa, zeller). Itt az a szel hogy ropogos legyen a külseje, de ne följön at teljesen. A fözesi idö valtozik attol függöen, hogy mit es mennyit raksz a serpenyöbe.
  • Par perc mulva hozza lehet adni a puhabb zöldsegeket is. Elöször a magasabb viztartalmuakat, utana a szarazabbakat.
  • Vegül belekerül a serpenyöbe a rizs (a babfelekkel együtt), es annyi szojaszosz amennyi jol esik. Szemelytöl függ hogy ki mennyire szereti itt sütni, annyi a lenyeg hogy vegig kaparjad az aljat hogy ne süljön oda semmi, es legyen az egesz összekeverve szojaszosszal, mivel nem hasznaltunk sot.
  • Lehet rögtön talalni, a tetejen jol nez ki egy kis apritott zöldhagymalevel

https://i.ibb.co/Hp4xXXR/D6-Yn5-Yn-Wk-AEAa3o.jpg

ez tok jo, ilyet majd csinalok ty
Member
Sep 23 2020 11:08am
Hagymaleves

Par hete probaltam, kicsit idöigenyes de finom recept.

Nem volt normalis reszelöm ugyhogy kicsit keves sajtot raktam ra, annyit ajanlok hogy beteritse az egesz kenyeret.

Member
Sep 23 2020 11:12am
Van meg par recept a tarsolyomban, majd posztolok többet.
Member
Gold: 5,390.00
Sep 23 2020 12:27pm
Quote (llllllllllll @ Sep 23 2020 05:27pm)
Csilisbab

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 4 gerezd foGhagyma, fél kiló darált hús (én sertés+marha vegyesent szoktam venni), 2 fej kaliforniai paprika, 2 babkonzerv, 2 doboz/konzerv paradicsom püré (4-5 deci all together), 2-3 féle különböző csípős/erős paprika, kb amennyire csípősen szereted (lehet fenszizni, hogy 1 cayen bors, 1 klasszikus chili, meg édes faszom tudja micsoda) - de 1 hegyes erős+erőspista is megteszi, 3 kocka étcsoki (fekete, magas kakaótartalmú jobb cucc, nem étbevonó)

lepirítod a felvágott hagymát és fokhagymát olajon
Apróravágott paprikát+chilit is hozzáadod, összepirítod a hagymával
Hozzáadod a darálthúst, azzal is összepirítod
A babkonzerveknek leöntöd a levének a 90%-át, maradékot babostul hozzáadod a húshoz
Hozzáadod a paszírozott paradicsomot
Ha már bugyog, akkor hozzáadod az étcsokit, elkavarod (lehúzza a savasságát, és kellemes ízt ad neki)
Só, bors, szárított petrezselyemmel szoktam fűszerezni, illetve itt adod hozzá az erőspistát, ha tróger vagy
Addig főzöd fedő nélkül amíg olyan nem lesz az állaga, hogy már a falra fel lehetne tuccsantani, de még lefolyna azért szépen lassan, utána fedő alatt. Fedővel+fedő nélkül összesen 1 órát, attól fogg függeni, hogy mennyit kell fedő nélkül főzni, ogy milyen volt a pariszósz amit beleraktál ))

Tálalni jó forrón, kurvasok tejföllel és bolti tortilla chipsszel szoktam

Ez kb 6 adagnak jó, fingasz tőle, vagy beszarsz, ezt már a sors dönti el

This post was edited by jarabekg on Sep 23 2020 12:29pm
Member
Gold: 4,747.73
Sep 23 2020 01:15pm
Quote (jarabekg @ Sep 23 2020 08:27pm)
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 4 gerezd foGhagyma, fél kiló darált hús (én sertés+marha vegyesent szoktam venni), 2 fej kaliforniai paprika, 2 babkonzerv, 2 doboz/konzerv paradicsom püré (4-5 deci all together), 2-3 féle különböző csípős/erős paprika, kb amennyire csípősen szereted (lehet fenszizni, hogy 1 cayen bors, 1 klasszikus chili, meg édes faszom tudja micsoda) - de 1 hegyes erős+erőspista is megteszi, 3 kocka étcsoki (fekete, magas kakaótartalmú jobb cucc, nem étbevonó)

lepirítod a felvágott hagymát és fokhagymát olajon
Apróravágott paprikát+chilit is hozzáadod, összepirítod a hagymával
Hozzáadod a darálthúst, azzal is összepirítod
A babkonzerveknek leöntöd a levének a 90%-át, maradékot babostul hozzáadod a húshoz
Hozzáadod a paszírozott paradicsomot
Ha már bugyog, akkor hozzáadod az étcsokit, elkavarod (lehúzza a savasságát, és kellemes ízt ad neki)
Só, bors, szárított petrezselyemmel szoktam fűszerezni, illetve itt adod hozzá az erőspistát, ha tróger vagy
Addig főzöd fedő nélkül amíg olyan nem lesz az állaga, hogy már a falra fel lehetne tuccsantani, de még lefolyna azért szépen lassan, utána fedő alatt. Fedővel+fedő nélkül összesen 1 órát, attól fogg függeni, hogy mennyit kell fedő nélkül főzni, ogy milyen volt a pariszósz amit beleraktál ))

Tálalni jó forrón, kurvasok tejföllel és bolti tortilla chipsszel szoktam

Ez kb 6 adagnak jó, fingasz tőle, vagy beszarsz, ezt már a sors dönti el

Full igenytelen mode:, on

En loncshusbol szeretem a csilisbabot
Member
Gold: 0.00
Sep 23 2020 11:15pm
A három kaja közül amit megtudok csinálni ez az egyik

Pajzán zöldborsó
- 5 dkg vajon 1 evőkanál rizslisztet felforralunk ( nem pirítjuk, nem barnítjuk!)
- Ha forr csipet sót teszünk bele, felöntjük fél liter tejjel és mokkáskanálnyi curryport szórunk bele.
- Összeforraljuk
- Ha forr beleteszünk 25 dkg reszelt karavánsajtot.
- Összeforraljuk állandó kevergetés mellett.
- Mikróban fél kg zöldborsót megfőzünk kevés sós vízben.
- Ha megfőtt leszűrjük a maradék levet róla.
- Összekeverjük a mártással.

Sült krumplival tálaljuk.
Member
Gold: 6,352.66
Sep 23 2020 11:53pm
Quote (Fej @ 24 Sep 2020 07:15)
A három kaja közül amit megtudok csinálni ez az egyik

Pajzán zöldborsó
- 5 dkg vajon 1 evőkanál rizslisztet felforralunk ( nem pirítjuk, nem barnítjuk!)
- Ha forr csipet sót teszünk bele, felöntjük fél liter tejjel és mokkáskanálnyi curryport szórunk bele.
- Összeforraljuk
- Ha forr beleteszünk 25 dkg reszelt karavánsajtot.
- Összeforraljuk állandó kevergetés mellett.
- Mikróban fél kg zöldborsót megfőzünk kevés sós vízben.
- Ha megfőtt leszűrjük a maradék levet róla.
- Összekeverjük a mártással.

Sült krumplival tálaljuk.

semmi foGhagyma?
Member
Gold: 122.92
Sep 25 2020 01:37am
Gombaporkolt - 45 perc (fele unattended)
Mezes - Bbq csirkeszarny - 1 ora ( fele unattended)
Fake carbonara 20 perc
Gombas rizotto 3-5 ora alaple (full unattended) + 1 ora (fele unattended)
Pulled pork 1 nap pacolas + 6-10 ora (95% unattended )

Lmk ha kell recept meg how to

Ez volt a pulled pork

This post was edited by cowding on Sep 25 2020 01:39am
Member
Gold: 5,390.00
Sep 25 2020 02:42am
Quote (cowding @ Sep 25 2020 09:37am)
Gombaporkolt - 45 perc (fele unattended)
Mezes - Bbq csirkeszarny - 1 ora ( fele unattended)
Fake carbonara 20 perc
Gombas rizotto 3-5 ora alaple (full unattended) + 1 ora (fele unattended)
Pulled pork 1 nap pacolas + 6-10 ora (95% unattended )

Lmk ha kell recept meg how to

Ez volt a pulled pork
https://i.imgur.com/l0ZXuqZ.jpghttps://i.imgur.com/rtBfLs5.jpghttps://i.imgur.com/aLM72cs.jpg

pulled porkot kivancsi vagyok hogyan csinalod, mert nekem is van egy receptem, ami szerintem eleg gg upgrade az ize teren
Go Back To Magyar Topic List
Prev12348Next
Add Reply New Topic New Poll