Quote (llllllllllll @ Sep 23 2020 05:27pm)
Csilisbab
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma, 4 gerezd foGhagyma, fél kiló darált hús (én sertés+marha vegyesent szoktam venni), 2 fej kaliforniai paprika, 2 babkonzerv, 2 doboz/konzerv paradicsom püré (4-5 deci all together), 2-3 féle különböző csípős/erős paprika, kb amennyire csípősen szereted (lehet fenszizni, hogy 1 cayen bors, 1 klasszikus chili, meg édes faszom tudja micsoda) - de 1 hegyes erős+erőspista is megteszi, 3 kocka étcsoki (fekete, magas kakaótartalmú jobb cucc, nem étbevonó)
lepirítod a felvágott hagymát és fokhagymát olajon
Apróravágott paprikát+chilit is hozzáadod, összepirítod a hagymával
Hozzáadod a darálthúst, azzal is összepirítod
A babkonzerveknek leöntöd a levének a 90%-át, maradékot babostul hozzáadod a húshoz
Hozzáadod a paszírozott paradicsomot
Ha már bugyog, akkor hozzáadod az étcsokit, elkavarod (lehúzza a savasságát, és kellemes ízt ad neki)
Só, bors, szárított petrezselyemmel szoktam fűszerezni, illetve itt adod hozzá az erőspistát, ha tróger vagy
Addig főzöd fedő nélkül amíg olyan nem lesz az állaga, hogy már a falra fel lehetne tuccsantani, de még lefolyna azért szépen lassan, utána fedő alatt. Fedővel+fedő nélkül
összesen 1 órát, attól fogg függeni, hogy mennyit kell fedő nélkül főzni, ogy milyen volt a pariszósz amit beleraktál ))
Tálalni jó forrón, kurvasok tejföllel és bolti tortilla chipsszel szoktam
Ez kb 6 adagnak jó, fingasz tőle, vagy beszarsz, ezt már a sors dönti el
This post was edited by jarabekg on Sep 23 2020 12:29pm