Quote (myl0rd @ Mar 13 2011 12:39am)
Jeżeli ćwiczyłeś wcześniej i miałeś jakąś dietę, to z 600kcal(zależnie od wagi) mniej powinno wystarczyć. Rano chyba najlepiej spala się tkankę tłuszczową, bo po nocy jest niski poziom cukru(z reguły w ostatnich posiłkach w dniu jest mało węglowodanów) i organizm będzie pobierał sobie energię z fatu. Ile biegać, hmm myślę, że zacząć od jakiegoś tam czasu i stopniowo zwiększać czas/intensywność. Jaki sposób wybierzesz to już chyba bez znaczenia, spalanie tłuszczu zachodzi jednakowo na na całej powierzchni ciała, a nie miejscowo, więc nie ma nic takiego żebyś mógł spalić akurat tłuszcz zalegający na brzuchu

Jeśli nie mam z czymś racji to mnie chłopaki poprawcie.
nie 600 kcal tylko obliczyć zapotrzebowanie energetyczne z kalkulatora jakiegoś(
http://scoobysworkshop.com/caloriecalculator.htm ) i zapotrzebowanie energetyczne zmniejszyć o 5-10%
tak bieganie rano na czczo jest najlepsze, ale jeśli ktoś nie ma czasu to może biegać również późnym wieczorem, ale po bieganiu nie powinno się nic jeść tylko uzupełnić płyny
bieganie min 40 max 90 min, dlaczego min 40? to raczej wiadomo, że tłuszcz zaczyna spalać po 30 minutach wysiłku na poziomie 70-85% MHR( tak ogólnie oblicza to się 220 - wiek) i intensywności się nie zwiększa, ona powinna być stała!
przykładowo
CodeAge 75% 85% Max Heart Rate
20 150 BPM 170 BPM 200 BPM
Quote (rip_master2 @ Mar 13 2011 11:08am)
Jeszcze jedno pytanie ! Jak kawa wpływa na organizm (tuczy / a może pomaga spalać tkankę tłuszczową ) ?
z mlekiem z cukrem a może bez !?
kawa to kofeina czyli pobudza
wiadomo, że najlepiej to bez cukru
ja osobiście nie przepadam za kawą i ją bardzo rzadko piję,
ale jak z rana sobie jedna wypijesz to się nic nie stanie
a co do słodzenia jak nie lubisz gorzkiej to weź np pół łyżeczki miodu zamiast cukru
This post was edited by Bodziuu on Mar 13 2011 03:16am