Quote (sYa_TPS @ 2 Nov 2010 20:46)
A są tu zawodnicy którzy biorą kreatynę codziennie? ( nie cyklicznie tylko cały czas po dawce 0,03 / kg masy ciała ). Był tu ktoś taki.. I grał chyba w futbol amerykański też?

możliwa jest stała suplementacja kreatyną, ale ja wiem czy to konieczne?
Quote (Jasko @ 2 Nov 2010 21:52)
Może mi ktoś pomóc z wyborem programu w rowerku stacjonarnym :<? Jadę teraz na diecie lowcarb, jest wporzo, dodaje do tego ten rowerek i tak: ostatnio tydzień jeździłem 30 minut na programie symulującym płaską powierzchnię, ale stwierdziłem, że jest to niezbyt męczące i nudne, więc przestawiłem się na tryb niby interwałowy, ale chyba nie do końca (pewien nie jestem :<) stopień trudności zwiększa się co 3 minuty, 2x ciężej się pedałuje od poprzedniego (2 zmiany) i powrót do początku. wychodzą z tego 3 takie serie + 3 minuty "płaskiej powierzchni" na koniec. i tutaj pytanie: lepiej kontynuować aktualny program czy np. lecieć na takim typowo aerobowym, tylko np. dłużej? Poza tym czy mogę wykonywać codziennie taką jazdę? Dojdzie do przetrenowania czy nie? Mam zamiar zapisać się na siłownię i wynająć sobie trenera, ale to za 2-3 tygodnie, więc katuję teraz rowerek. Aha, wiecie może panowie ile trwa redukcja + rzeźba (do zrzucenia koło 17-18kg) przy diecie i siłowni x razy w tygodniu? Wyrobie się do wakacji :>?
Kup sobie sprzęt do pomiaru tętna (około 100zł+) i wtedy będziesz wiedział co i jak. Ciężko powiedzieć na podstawie programów na rowerze jakie efekty osiągniesz. To, że wykonujesz cięższą pracę wcale nie oznacza, że spalasz tłuszcz.
Jeśli chodzi o codzienne aeroby- nie, nie przetrenujesz się. Wg mnie nawet lepiej codziennie po 30-40 minut niż 3 razy tydzień po 60-70 (lecą mięśnie strasznie).
Aeroby maja być nudne (m.in. dlatego pan Policjant wykrzykiwał, że to dla panienek)

Poczytaj o zakresie tętna przy spalaniu tłuszczu. Na forach kulturystycznych jest tego sporo (sfd i kfd).
Trener i tak każe Ci zasuwać więc imo strata kasy, bo jesli masz silną wolę to sam sobie poradzisz

17-18 kg spokojnie poleci do wakacji- pod warunkiem, ze będziesz dbał o dietę a na siłowni nie będziesz się opindalał
This post was edited by tamburyn on Nov 2 2010 02:18pm