d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev16506516526536543626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Oct 24 2010 12:20pm
ja nie wiem.. jak można mieć nastawienie, że jak się trenuje to napić się nie można??

trening spoko.. ale trzeba też z życia korzystać ;)

aż nabrałem ochoty na browar :D

@ trz
zgodzę się, kilku dniowe chlanie ma negatywne efekty, z resztą jak wszystko w nadmiarze ^^

Ale człowiek nie był by taki aby się nie napił :drool:
Member
Gold: 20.00
Warn: 100%
Oct 24 2010 12:22pm
Quote (Bodziuu @ 24 Oct 2010 19:20)
ja nie wiem.. jak można mieć nastawienie, że jak się trenuje to napić się nie można??

@ trz
zgodzę się, kilku dniowe chlanie ma negatywne efekty, z resztą jak wszystko w nadmiarze ^^

M8, głównie raczej chodzi o nastawienie, the more you have, the more you want ;)
Member
Oct 24 2010 06:38pm
laikowskie pytania czas zacząć! mam ich pare do was drodzy pakierzy. aktualnie ważę koło 97kg przy wzroście ~187cm, trochę sporawo, ale nie mam sylwetki standardowego grubasa z racji, że swego czasu trenowałem sporty siłowe ( ale zupełnie rekreacyjnie, nie mam specjalistycznego doświadczenia, nie posiadam wiedzy na temat diet itd., najwyżej podstawy), poza tym od okresu dojrzewania wykształciły mi się mocne nogi, co chyba jest uwarunkowane genetycznie (ojciec był sztangistą i judoką, stąd bardzo mocno wykształcone uda i łydki, siostra z resztą ma to samo). Sylwetkę mam atletyczną, tyle, że przez ostatni czas nie robiłem nic i nie stosowałem żadnej diety, przez co trochę brzucha mi przybyło :<. Stosowałem kiedyś dietę Dunkana, znaną także jako proteinową z niezłym skutkiem jakiś czas temu, ale jak teraz coś-niecoś poczytałem, to okazuje się, że ćwiczenia podczas jedzenia samego białka z małą ilością tłuszczu i braku warzyw to słaby pomysł, stąd moje rozterki.
Jak skutecznie zrzucić wagę do ok. 87-88kg? Jaka byłaby lepsza kombinacja? pierwsza i druga faza diety, tj. same białko (faza uderzeniowa i równowagi) i po niej już dołożyć do tego siłownie czy lepiej obrać inną dietę i od razu rozpocząć chodzenie na siłownie? Po zrzuceniu tego zbędnego tłuszczu następny cel to wykształtowanie umyślonej budowy. Więc jak ukształtować sobie wymarzoną sylwetkę, czyli posturę typową dla siatkarzy lub piłkarzy (z sylwetki typowej dla piłkarza ręcznego czy sprintera, bo tak to wyglądało wcześniej przy wadze 87-88kg)?

Aha, ta masa co mi się przytyrała nie jest z syfnego jedzenia, puste węglowodany spożywam z rzadka, makarony jem z mąki z pierwszego przemiału, chleb pieczę sam z mąki orkiszowej, albo pełnoziarnistej, ostatniego fastfooda jadłem dobre parę lat temu. skrobi nie tykam, sporo warzyw i owoców, bo lubię. przetworzonej żywności nie mam w zwyczaju spożywać, wolę zrobić sam i wiedzieć dokładnie co jem. głównie moje problemy wzięły się z bardzo złego planowania posiłków i podjadania :<.

This post was edited by Jasko on Oct 24 2010 06:50pm
Member
Gold: 101,160.00
Oct 25 2010 01:39am
Quote (Bodziuu @ Oct 24 2010 08:20pm)

@ trz

Czyli jak sobie popiję co piątek/sobotę to nic się nie stanie tak? :)
Member
Gold: 2.92
Oct 25 2010 01:41am
Quote (FunnyNick @ Oct 25 2010 07:39am)
Czyli jak sobie popiję co piątek/sobotę to nic się nie stanie tak? :)

nie pij lepiej, nic ci sie nie stanie :))
Member
Gold: 1.00
Oct 25 2010 01:52am
Quote (Jasko @ Oct 25 2010 02:38am)
laikowskie pytania czas zacząć! mam ich pare do was drodzy pakierzy. aktualnie ważę koło 97kg przy wzroście ~187cm, trochę sporawo, ale nie mam sylwetki standardowego grubasa z racji, że swego czasu trenowałem sporty siłowe ( ale zupełnie rekreacyjnie, nie mam specjalistycznego doświadczenia, nie posiadam wiedzy na temat diet itd., najwyżej podstawy), poza tym od okresu dojrzewania wykształciły mi się mocne nogi, co chyba jest uwarunkowane genetycznie (ojciec był sztangistą i judoką, stąd bardzo mocno wykształcone uda i łydki, siostra z resztą ma to samo). Sylwetkę mam atletyczną, tyle, że przez ostatni czas nie robiłem nic i nie stosowałem żadnej diety, przez co trochę brzucha mi przybyło :<. Stosowałem kiedyś dietę Dunkana, znaną także jako proteinową z niezłym skutkiem jakiś czas temu, ale jak teraz coś-niecoś poczytałem, to okazuje się, że ćwiczenia podczas jedzenia samego białka z małą ilością tłuszczu i braku warzyw to słaby pomysł, stąd moje rozterki.
Jak skutecznie zrzucić wagę do ok. 87-88kg? Jaka byłaby lepsza kombinacja? pierwsza i druga faza diety, tj. same białko (faza uderzeniowa i równowagi) i po niej już dołożyć do tego siłownie czy lepiej obrać inną dietę i od razu rozpocząć chodzenie na siłownie? Po zrzuceniu tego zbędnego tłuszczu następny cel to wykształtowanie umyślonej budowy. Więc jak ukształtować sobie wymarzoną sylwetkę, czyli posturę typową dla siatkarzy lub piłkarzy (z sylwetki typowej dla piłkarza ręcznego czy sprintera, bo tak to wyglądało wcześniej przy wadze 87-88kg)?

Aha, ta masa co mi się przytyrała nie jest z syfnego jedzenia, puste węglowodany spożywam z rzadka, makarony jem z mąki z pierwszego przemiału, chleb pieczę sam z mąki orkiszowej, albo pełnoziarnistej, ostatniego fastfooda jadłem dobre parę lat temu. skrobi nie tykam, sporo warzyw i owoców, bo lubię. przetworzonej żywności nie mam w zwyczaju spożywać, wolę zrobić sam i wiedzieć dokładnie co jem. głównie moje problemy wzięły się z bardzo złego planowania posiłków i podjadania :<.

poczytaj na forach specjalistycznych o diecie lowcarb, z twoimi warunkami zywieniowymi nie bedziesz mial problemu. do tego zapisz sie na silownie 3x w tygodniu i aeroby 3x w tygodniu, tluszcz powinien ladnie spadac
Banned
Warn: 80%
Oct 25 2010 05:59am
Quote (Jasko @ Oct 25 2010 02:38am)

powiem Ci tak... jaja w chuj, bo mi zdarza sie jeść fast foody, gyrosy itd itp, a brzucha nie mam :) metabolizm hehe, to kolejny raz pisze 3x3 Matta Brzyckiego , kompleksy sztangowe lub moze crossfit i nie potrzebujesz jakichs spierdolonych, cioterskich aerobow typu lajtowy bieg przez 30 min , jak to niektore ciotki robią :)
Member
Oct 25 2010 06:25am
Quote (zBOAz @ Oct 25 2010 01:59pm)
powiem Ci tak... jaja w chuj, bo mi zdarza sie jeść fast foody, gyrosy itd itp, a brzucha nie mam :)  metabolizm hehe,    to kolejny raz pisze    3x3 Matta Brzyckiego    ,  kompleksy sztangowe  lub moze crossfit i nie potrzebujesz jakichs spierdolonych, cioterskich aerobow typu  lajtowy bieg przez 30 min  , jak to niektore ciotki robią :)

wg Twojego rozumowania osoby które lubią biegają są ciotami?
Member
Gold: 1.00
Oct 25 2010 06:27am
Quote (Bodziuu @ Oct 25 2010 02:25pm)

nie zwracaj uwagi na tego trolla ;)
Member
Gold: 20.00
Warn: 20%
Oct 25 2010 06:27am
Quote (Bodziuu @ 25 Oct 2010 14:25)

wg mojego owszem
Go Back To Polska Topic List
Prev16506516526536543626Next
Add Reply New Topic New Poll