d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev16446456466476483626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 140.03
Oct 20 2010 04:09pm
Quote (Lewo @ 20 Oct 2010 00:40)
ocenicie mój ogólny planik koszykarza i pytania

Rozpiska planu treningów
Na początku
[SIŁOWNIA] Aerobic  Cricuit Training – przez 8tygodnii, 3x w tyg.- może 2x zależy od pracy, sił ( przygotowanie do cięższych ćwiczeń, dobra ogólno-rozwojówka dla sportowców )
[AEROBY] High Intensity Interval Trening  - ciągle, miedzy dniami treningu ACT z tym że 1-2dni regeneracja bez HIIT i ACT( pomoże zrzucić tłuszcz, zwiększyć wytrzymałość i przygotować nogi do treningu na skoczność )
[KOSZYKÓWKA] Rozciągania – ciągle ( rano i wieczorem rozciąganie ogólne z tego planu
[KOSZYKÓWKA] Meczyki, trening rzutowo-dryblingowy - ciągle, przez zimę/złą pogodę max 2-3razy w tygodniu( poprawienie skuteczności i poprawa dryblingu programem Spik Too My Loo )
Później
[SIŁOWNIA] Full Body Works z priorytetem – przez 6tygodnii, 2x w tyg, zalecane 3 ale z dodatkowymi treningami starczy 2( priorytetem będą nogi na które zrobię osobny, poza siłownią, program na poprawie wyskoku – KangarooHops )
[KOSZYKÓWKA] KangarooHops – przez 8tygodnii, 4dni w tygodniu ( kosztem mniejszych ilości treningów koszykarskich lub zmniejszeniem dni przeznaczonych na HIIT. Program na wyskok, nie ma aż takich szybkich efektów jak po Super Dunkach itp., ale jest bezpieczny dla nóg i połączony z regularnym rozciąganiem powinien dać efekt w postaci cm do wyskoku i lepsze czucie się na nogach )
Pytania:
- co ile i najlepiej na jakie zmieniać te ćwiczenia i czy zmieniać w ogóle?
- jakie dania, składniki odżywcze powinno jeść więcej przy takim treningu?
- czy można przesuwać  treningi i jaki to będzie mogło mieć skutek?
- czy jest to odpowiednio dopasowany trening pod koszykarza?
- czy wykonywać inne ćwiczenie jeśli maszyna będzie zajęta czy czekać aż się zwolni?
- czy mogę nogi zrobić poza treningiem programem skocznościowym ?
- co potem? robić osobny trening na brzuch, np. w domu a6w? ( do wyskoku, mięśnie brzucha pomagają poprawić wyskok )

nikt nie moze doradzić czy tu tylko rady do typowych masówek? :(
Member
Gold: 1.00
Oct 20 2010 04:16pm
Quote (Lewo @ Oct 21 2010 12:09am)
nikt nie moze doradzić czy tu tylko rady do typowych masówek? :(

proponuje udac sie na jakies specjalistyczne forum;)

kapi, masz jakies ciekawe pdfy o witaminach i mineralach? dziennie zapotrzebowanie, skutki niedoboru czy przedawkowania i takie tam. na necie troche tego jest ale wiekszosc jest pisana chyba przez pani domu.

e: albo w ogole postnij pare tytulow czego tam masz, moze znajde cos co mnie zaciekawi.

This post was edited by Shald on Oct 20 2010 04:17pm
Member
Gold: 5.10
Oct 21 2010 09:53am
ide na pake
cze
Member
Oct 21 2010 09:55am
tez zaraz lece, a przy okazji:
http://www.sfd.pl/Kurczak_ostro__kwa%C5%9Bny._Zayebisty_!-t621948.html

jakie to kurewsto jest zajebiste to glowa mala;D
Member
Gold: 0.00
Oct 21 2010 10:10am
Quote (Shald @ Oct 21 2010 05:55pm)
tez zaraz lece, a przy okazji:
http://www.sfd.pl/Kurczak_ostro__kwa%C5%9Bny._Zayebisty_!-t621948.html

jakie to kurewsto jest zajebiste to glowa mala;D

super wygląda :D
jak będę miał chęci to sobie zrobię coś takiego :P
Member
Gold: 895.60
Oct 21 2010 12:02pm
Jako że widzę że tu same siłacze piszą
przedstawię Wam mój plan treningowy na tydzień :)
coś tak dla odmiany:
poniedziałek: siłownia klata biceps triceps przedramię i brzuch ofc
Wtorek: bieg 12+ km (12 to minimum a czy będzie więcej to zależny od dnia )
środa: basen 2 km kraulem 500 m grzbietem 500m żabką 200m delfinem + ćwiczenie ratownicze z holowania ( głównie nogi )
Czwartek: Bieg 21 km + ( tutaj również 21km to minimum)
Piątek: siłownia klata biceps triceps przedramię i brzuch
Sobota: Bieg interwałowy 30-60 minut
Na siłowni nie robię ćwiczeń na: barki i ramiona bo zastępuje je pływanie, górnej partii pleców bo zastępują je pompki i podciąganie
Po każdym bieganiu robię aeroby, znalazłem ciekawe ćwiczenia z pompkami i podciąganiem + rozciąganie pod szpagat :)
Dieta zależnie od dnia ale głownie dużo białka, mało tłuszczy, duuuuużo węglowodanów :)

Co o tym sądzicie?
Member
Gold: 0.00
Oct 21 2010 12:04pm
Quote (Zombek @ 21 Oct 2010 20:02)
coś tak dla odmiany:
środa: basen 2 km kraulem 500 m grzbietem 500m żabką  200m delfinem + ćwiczenie ratownicze z holowania ( głównie nogi )
Na siłowni nie robię ćwiczeń na: barki i ramiona bo zastępuje je pływanie, górnej partii pleców bo zastępują je pompki i podciąganie 
Po każdym bieganiu robię aeroby, znalazłem ciekawe ćwiczenia z pompkami i podciąganiem + rozciąganie pod szpagat :)
Dieta zależnie od dnia ale głownie dużo białka, mało tłuszczy, duuuuużo węglowodanów :)

Co o tym sądzicie?

Mało tłuszczy tzn ile? ;>
Member
Gold: 73.33
Oct 21 2010 12:05pm
Quote (Zombek @ 21 Oct 2010 20:02)
J
Co o tym sądzicie?

a jaki cel zamierzasz osiągnąć?
Member
Oct 21 2010 01:19pm
Quote (Zombek @ Oct 21 2010 08:02pm)
coś tak dla odmiany:
środa: basen 2 km kraulem 500 m grzbietem 500m żabką  200m delfinem + ćwiczenie ratownicze z holowania ( głównie nogi )

Co o tym sądzicie?

nie rozumiem :mellow:
ramiona przeciez robisz, a tlumaczenie ze nie robisz barkow i plecow bo robisz je na basenie jest troche dziecinne. basen nigdy nie zastapi ci prawdziwego treningu silowego i nigdy nie bedziesz mial takich samych efektow co na silownii. to samo tyczy sie nog, jesli robisz cwiczenia na basenie to conajwyzej zmniejsz objetosc treningowa nog na silowni. a z takim rozkladem tygodnia proponowal bym jakas konkretna ogolnorozwojowke, z wszystkimi podstawowymi cwiczeniami, tzn. mc/przysiady/podciaganie/wyciskanie/pompki na poreczach itd.
Member
Gold: 2.40
Warn: 50%
Oct 21 2010 01:25pm
Quote (Zombek @ Oct 21 2010 08:02pm)
coś tak dla odmiany:

Co o tym sądzicie?

gosciu, nie jestes maszyna.

This post was edited by Latajacy_Holender on Oct 21 2010 01:26pm
Go Back To Polska Topic List
Prev16446456466476483626Next
Add Reply New Topic New Poll