Quote (HillOvCypress @ Oct 1 2010 03:31pm)
mam prosbe kapishon, moglbys mi podrzucic pare ciekawych pdfow ? najbardziej interesuja mnie te zwiazane z ukladaniem planow, diety i ewentualnie doborem supli. thx

harmonogramy treningow i dietetyka rzadko sa przedmiotem typowych publikacji naukowych. tego typu wiedze najczesciej zawiera sie w zrodlach obszernych jak ksiazki, poradniki itp. (w oparciu oczywiscie o szereg innych publikacji). jak juz pisalem wczesniej badania dotycza bardzo specyficznych tematow i sa publikowane w trudnym naukowym jezyku (a dodatkowo po angielsku). dlatego bardziej przystepna literatura to np pisma kulturystyczne jak flex, muscle&fitness czy ironman. tak czy inaczej mam kilka pdfow ktore moga Cie zainteresowac jednak uprzedzam ze to literatura fachowa. poprosze mail na pm
/e i skoro juz sie tak wzajemnie edukujemy to jak juz cos sie dowiecie ciekawego podzielcie sie tym tu w topiku

dodatkowo zachecam jak zawsze do wlasnej inicjatywy jak rozwniez zabierajac sie do czytania publikacji prosze uzbroic sie w sceptycyzm i logiczne myslenie.
nie chce by potem ktos mi zarzucil stronniczosc. pamietajcie ze kazda publikacja podlega nastepnie ogolnej krytyce srodowiska naukowego
This post was edited by kapishon on Oct 1 2010 08:57am