d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev15475485495505513626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Sep 13 2010 10:45pm
Quote (kapishon @ Sep 13 2010 11:05pm)
tak na logike to zastanowcie sie: gdyby mozna bylo podniesc sobie poziom T przez trening czteroglowych to po cholere wam wtedy sterydy?
T to najlepszy naturalny steryd jaki istnieje w tym wymiarze. swiat bylby piekny.
przed biegiem na 100 ziomki zrobiliby siady z gryfem i dawaj
nie ma tak niestety
byly badania na ten temat. w biegu na 100 decydujacym czynnikiem oprocz rzecz jasna kondycji itp jest stezenie T w momencie startu.
oczywiscie roznice w stezeniach sa liczone w mikrolitrach.
np ziomki ktorzy dzien wczesniej mieli ejakulacje mieli nizszy poziom T i mieli w efekcie gorsze wyniki.
stosunki seksualne obnizaja poziom T :)
stan emocjonalny takze zalezy od T. myslicie ze czemu sie tak koncentruja przed startem.
ci ktorzy byli bardziej zdenerwowani (mieli wyzszy T) osiagaja lepsze wyniki.
i tak dalej. poziom T zalezy od pory dnia, wieku, plci, rozni sie tez osobniczo, zalezy od genetycznej wrazliwosci komorek organizmu na jego efekty.
jest wyzszy u osob aktywnych fizycznie ale to nie znaczy ze jak ktos trzaska uda to ma wiecej T.
tu chodzi o co innego. miesien czteroglowy jest poteznym magazynem krwi.
tak ogromny miesien dziala jak pompa. po rozruszaniu dwoch takich pomp ogolny poziom T sie nie zmieni ale w objetosci krwi wzrosnie bo czesniej ta krew byla w miesniu.
a przy nieaktywnym miesniu przeplyw krwi jest niski wiec i stezenie jest nizsze.
tyle :)
zebysmy sie dobrze zrozumieli=> trenujac uda nie zmienisz swojego przecietnego poziomu T.
trenujacy maja owszem wyzszy T niz ci co nie trenuja.
owszem na wykresie T w okresach treningowych bedziesz mial piki stezenia T. chwilowe wahania.
ale potem poziom sie wyrowna. calkowity T w organizmie sie nie zmieni.
tak samo jak ktos Cie wystraszy masz pik T. to nie znaczy ze ci co wszystkiego sie boja maja wiecej T prawda ?:))

to oczywiste, ze chodzi o chwilowe skoki testosteronu.
ciezki trening zwieksza poziom testosterony na dany czas, co raczej minusem nie jest...
jednym z czynnikow jego zwiekszenia jest zaangazowanie miesnia w prace.
jezeli wlasnie te "dwie pompy" sie uruchamiaja, to... poziom teste sie zwieksza bardziej w stosunku do wzrostu testa przy treningu innych partii.
tak troszke przeczysz samemu sobie.
to sucha wiedza oparta na ksiazkowych frazach.
a po co sterydy?
naturalnie do takiego poziomu testa nie dojdziemy, jak za pomoca sterydow.
trening, a strach to dwie rozne rzeczy.
trening pozwala na dluzsze i wyzsze utrzymanie poziomu testa.
Member
Gold: 102.46
Sep 14 2010 11:50am
Quote (Xaud @ Sep 14 2010 05:04am)
To przejęzyczenie jest, nie chodzi o wyższy poziom testosteronu, tylko o wyrzut testosteronu. A ten się zwiększa.
A tak ogólnie, bez obrazy, ale piszesz ogólnodostępne frazesy, więc prosiłbym o jakiś skan dyplomu zanim uznam cię kolego za autorytet.

skoro publikacje akademickie niedostepne dla publiki (a dokladniej dostepne za grube pieniadze lub tylko z uniwersyteckich ip) z ktorych czerpie moja wiedze sa dla ciebie frazesami to z niecierpliwoscia czekam na nie-frazesy.
nie wydaje mi sie by to forum bylo merytorycznie przygotowane na stricte naukowe dywagacje. do ktorych notabene jestem gotowy jakby co.
ponadto nie potrzebuje by ktokolwiek tu uznawal mnie za autorytet. raczej spodziewam sie komentarzy w stylu "jestes wieszakiem na hita."
piszac to co pisze mam po prostu nadzieje ze kogos to zaciekawi i byc moze na tyle zmotywuje by samemu zglebic temat.
ad rem- T wystepuje w krwiobiegu w formie zwiazanej (SHBG) i wolnej. formy wolnej jest malo. jest ona aktywna biologicznie.
ciezki trening fizyczny powoduje zwiekszenie stezenia formy wolnej na niekorzysc formy zwiazanej.
zatem nie jest produkowane wiecej T. natomiast produkcja T zalezna od podwzgorza (wyrzut gonadoliberyny z przysadki) jest warunkowana sprzezeniem zwrotnym ujemnym.
zatem nigdy nie bedzie tak ze majac wyzszy poziom T bedziemy produkowac T. wrecz przeciwnie. T w formie wolnej bedzie wiazany przez albuminy do kompelxu SHBG jako ze jest inhibitorem wlasnej produkcji.
ten stan rownowagi jest stale utrzymywany. wystepuja natomiast wahania poziomu T. im wiekszy pik w gore tym wiekszy dolek w dol. przecietny poziom T zwieksza sie do ~30 r zycia u mezczyzn.
nie jest tak ze ciezki trening fizyczny wzmaga produkcje T podwyzszajac przez to przecietny poziom T w organizmie. podkreslam to jeszcze raz. to jest wierutna bzdura.
Member
Gold: 977.51
Warn: 100%
Sep 14 2010 12:04pm
Quote (kapishon @ Sep 13 2010 10:36pm)
z tym testosteronem to bzdura oczywiscie. ale reszta prawda. nogi zawsze z mala partia.
ps. w razie watpliwosci co do moich twierdzen jak zwykle polecam podrecznik do fizjologii człowieka :))

wlasnie ze z tym testosteronem to prawda
Member
Sep 14 2010 12:24pm
Quote (XoXOMEGAXoX @ Sep 14 2010 08:04pm)
wlasnie ze z tym testosteronem to prawda

to moze krotko i na temat:

okolotreningowe wyrzuty T => tak
przecietne zwiekszenie produkcji i poziomu T w oragnizmie => nie

eot
Member
Sep 14 2010 02:08pm
Quote (kapishon @ Sep 14 2010 07:24pm)
to moze krotko i na temat:

okolotreningowe wyrzuty T => tak
przecietne zwiekszenie produkcji i poziomu T w oragnizmie => nie

eot

przeciętne też, tylko nie aż w takim stopniu jak przy koksie gdy normę zwiększamy o kilkaset %...
Member
Sep 14 2010 05:05pm
Quote (kapishon @ Sep 14 2010 05:50pm)
skoro publikacje akademickie niedostepne dla publiki  (a dokladniej dostepne za grube pieniadze lub tylko z uniwersyteckich ip) z ktorych czerpie moja wiedze sa dla ciebie frazesami to z niecierpliwoscia czekam na nie-frazesy.
nie wydaje mi sie by to forum bylo merytorycznie przygotowane na stricte naukowe dywagacje. do ktorych notabene jestem gotowy jakby co.
ponadto nie potrzebuje by ktokolwiek tu uznawal mnie za autorytet. raczej spodziewam sie komentarzy w stylu "jestes wieszakiem na hita."
piszac to co pisze mam po prostu nadzieje ze kogos to zaciekawi i byc moze na tyle zmotywuje by samemu zglebic temat.
ad rem- T wystepuje w krwiobiegu w formie zwiazanej (SHBG) i wolnej. formy wolnej jest malo. jest ona aktywna biologicznie.
ciezki trening fizyczny powoduje zwiekszenie stezenia formy wolnej na niekorzysc formy zwiazanej.
zatem nie jest produkowane wiecej T. natomiast produkcja T zalezna od podwzgorza (wyrzut gonadoliberyny z przysadki) jest warunkowana sprzezeniem zwrotnym ujemnym.
zatem nigdy nie bedzie tak ze majac wyzszy poziom T bedziemy produkowac T. wrecz przeciwnie. T w formie wolnej bedzie wiazany przez albuminy do kompelxu SHBG jako ze jest inhibitorem wlasnej produkcji.
ten stan rownowagi jest stale utrzymywany. wystepuja natomiast wahania poziomu T. im wiekszy pik w gore tym wiekszy dolek w dol. przecietny poziom T zwieksza sie do ~30 r zycia u mezczyzn.
nie jest tak ze ciezki trening fizyczny wzmaga produkcje T podwyzszajac przez to przecietny poziom T w organizmie. podkreslam to jeszcze raz. to jest wierutna bzdura.

nie studiuje fizjologii ludzkiego ciala i nie chce.
nie zjamuje sie bb na tyle, zeby wnikac gleboko w temat fizjologii.
nie interesuje mnie to.
wtracilem, ze dzieje sie tak, a nie inaczej i tak jest.
chwalac sie sucha wiedza prosto z ksiazeczek nic nie udowodnisz i nie zainponujszesz.
to rando top o bb i doswiadczeniach, ktorych nie posiadasz, a przynajmniej sie nimi nie chwalisz.
albo sensownie pomozesz i doradzisz jak byc skurwysynem, albo wypierdalaj do CIA.
mimo mojej skromnej wiedzy o fizjologii widze pierdolone bzdury w poscie wyzej.
teraz idz do biblioteki, wez 2 ksiazki.
jedna o fizjologii, a druga o fizjologii osob cwiczacych.
no zwariujesz :(
Member
Sep 14 2010 05:12pm
mam dziwne wrazenie ze tutaj panuje przeswiadczenie iz ksiazki klamia gryza i sa be.
nie wiem w ogole skad wniosek ze korzystan jedynie z ksiazek. nie nie jedynie.
korzystam glownie z publikacji medycznych. moge podac moje zrodla zainteresowanym.
odnosnie tego Testosteronu nieszczesliwego to jak inaczej sprawdzisz czy masz racje jak z nie badan klinicznych?
rozumiem ze twoje "odczucia" po treningu Ci wystarczaja jako dowod ze tak jest a nie inaczej.
a moze opinia "koksow" z silki?
innymi slowy czujesz ze twoje uda produkuja Ci "T" i jestes coraz bardziej nafaszerowany T.
ok gratuluje.
ale jesli wpadniesz kiedys na pomysl zeby jednak sprawdzic co maja do powiedzenia na ten temat madrzy ludzie to sprawdz publikacje naukowe
dobranoc
Member
Gold: 160.00
Sep 15 2010 04:45am
ale mialem ostatnio zakwasy na gornych partiach miesni klatki i na bicepsach ale nie ma opierdalania
Member
Gold: 6,235.50
Sep 15 2010 05:11am

Człowiek załączony na obrazku , raczej nie mylił się w swoich tezach dotyczących treningu.
Stosowanie treningu składającego się z bazowych ćwiczeń w dużych ilościach serii (mc,podciąganie,przysiad 8x), następnie
na drugi dzień trening kosmetyczny same izolowanie ćwiczenia potwierdził swoje działanie w wielu przypadków .
Przysiad czy martwy angażują dużo mięśni z dużym obciążeniem powodują duży impuls anaboliczny T, hgh .
Nie czytam wszystkich publikacji czy też medycznych książek bo po co ? Każda ma swoje tezy ponieważ musi się wyróżniać czymś od poprzedniej.
Napisałem swoje zdanie, i nie mam zamiaru konwersować na ten temat , wydaję mi się tylko że siłę przebicia maja ludzie z Mr.O niż 65letnie stare
dziady które w życiu nie widziały sztangi na oczy .
Pozdrawiam
Member
Gold: 625.00
Sep 15 2010 06:33am
Co polecacie za ćw / przedmioty do zwiększenia bica, przed ramienia, pleców ( motyla ) ? NN żadnych do łykania, siłownia póki co nie wchodzi w grę, bo nie mam ąz tyle czasu.
Go Back To Polska Topic List
Prev15475485495505513626Next
Add Reply New Topic New Poll