d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev15465475485495503626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2.40
Warn: 50%
Sep 13 2010 01:54pm
powyżej 8 powtórzeń nie jest już trening typowo masowy
Member
Gold: 21,979.00
Sep 13 2010 02:28pm
Quote (Bodziuu @ 13 Sep 2010 19:48)
co myślicie o takim tygodniu treningowym?

nogi
barki bic
off
plecy
klata tric

ofc treningi na przyrost masy mięśniowej

Jak już ktoś napisał, biceps z pleckami fajnie, a jak po tym zrobisz 2 ćwiczenia na przedramię to Ci pękną, taka elegancka pompa jest. Kaptury możesz z barkami robić. Ja osobiście wolę nogi same, bo po treningu kopyt nie ma już sił na nic innego.
Member
Gold: 102.46
Sep 13 2010 03:00pm
tak tylko dorzuce do tego sniadania przed maratonem: że jesli babany wieczorem to tylko niedojrzale (zielone) poniewaz zawieraja skrobie a nie cukry proste.
ogolnie co prawda jest to dosc slaby pomysl bo ja optowal bym raczej za kilkudniowym dokladaniem organizmowi sporej ilosci wegli przed a nie tylko noc przed maratonem.
natomiast dojrzaly banan to cudowna sprawa dla organizmu. malo kto zdaje sobie sprawe jak bardzo odzywczym jest owocem (witaminy, mineraly, cenne bialko, niezwykle istotny aminokwas tryptofan, błonnik, woda!, beta karoten)

/e i jaki pyszny :)

This post was edited by kapishon on Sep 13 2010 03:01pm
Member
Gold: 0.00
Sep 13 2010 04:06pm
Quote (Latajacy_Holender @ Sep 13 2010 09:54pm)
powyżej 8 powtórzeń nie jest już trening typowo masowy

no to w sumie dobrze by było robić 12 10 10 8

Quote (myl0rd)
Jak już ktoś napisał, biceps z pleckami fajnie, a jak po tym zrobisz 2 ćwiczenia na przedramię to Ci pękną, taka elegancka pompa jest. Kaptury możesz z barkami robić. Ja osobiście wolę nogi same, bo po treningu kopyt nie ma już sił na nic innego.

no to by to tak wyglądało

nogi 4-5 ćwiczeń
barki kaptury (tu nie wiem 3 barki, kaptury 2 ćwiczenia)
off
plecy bic przedramie (plecy 4ćw, bic 2, pr 2)
klata tric (klata 4 tylko nie wiem jakie ćwiczenia dać, tric 2ćwiczenia)
Member
Sep 13 2010 04:26pm
Quote (Xaud @ Sep 13 2010 07:09pm)
Ja ćwiczę nogi na osobnej sesji i tobie też polecam.
Twój pomysł jest moim zdaniem niezły.

Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno jak ćwiczy się nogi z jakąś partią to ona nie chce rosnąć ( podobnież ma to związek z zabieraniem składników odżywczych przez nogi bo są większe).
Ogólnie po prostu po nogach jest się strasznie zmęczonym, więc na barki już nie ma tyle siły. A jak robisz najpierw barki, to już się tak nie przykładasz do nóg.

Jeśli trening masowy to pewnie lecisz standardowo: piramida 12-10-8-6?

ja wyczytalem, ze do nog jakas mniejsza partia jest wskazana.
podczas treningu nog zwieksza sie produkcja testosteronu, co jest plusem dla dodatkowej mniejszej grupy miesniowej.
ja swojego czasu cwiczylem kopyta wlasnie z barkami, choc to nie mala partia (nogi w pierwszej kolejnosci, jak jest niby wskazane) i efekt w moim przypadku byl widoczny- barki podskoczyly dosc porzadnie.
sprobowalem i bylem zadowolony.
Member
Sep 13 2010 04:36pm
Quote (saszas @ Sep 14 2010 12:26am)
podczas treningu nog zwieksza sie produkcja testosteronu, co jest plusem dla dodatkowej mniejszej grupy miesniowej.
ja swojego czasu cwiczylem kopyta wlasnie z barkami, choc to nie mala partia (nogi w pierwszej kolejnosci, jak jest niby wskazane) i efekt w moim przypadku byl widoczny- barki podskoczyly dosc porzadnie.

z tym testosteronem to bzdura oczywiscie. ale reszta prawda. nogi zawsze z mala partia.
ps. w razie watpliwosci co do moich twierdzen jak zwykle polecam podrecznik do fizjologii człowieka :))
Member
Sep 13 2010 04:37pm
Quote (saszas @ Sep 14 2010 12:26am)

no w sumie nic nie stoi na przeszkodzie abym przez 2miechy poćwiczył w tym swoim planie aby zobaczyć jak tam będzie szło ;)
Member
Sep 13 2010 04:40pm
Quote (kapishon @ Sep 13 2010 10:36pm)
z tym testosteronem to bzdura oczywiscie. ale reszta prawda. nogi zawsze z mala partia.
ps. w razie watpliwosci co do moich twierdzen jak zwykle polecam podrecznik do fizjologii człowieka :))

w sumie widzialem art na ten temat w magazynie...
ale z drugiej stronie to amerykanski M.D a znimi roznie bywa, fajne zdjecia tylko maja.
btw:
nie mozna opierac sie tylko i wylacznie na ksiazkach.
ja traktuje je jako wskazowke.
kazdy czlowiek jest inny i reaguje na rozne czynniki w mniejszym, lub wiekszym stopniu.
Quote (Bodziuu @ Sep 13 2010 10:37pm)
no w sumie nic nie stoi na przeszkodzie abym przez 2miechy poćwiczył w tym swoim planie aby zobaczyć jak tam będzie szło ;)

uczymy sie na bledach ;*

e:
z tym tesciem to nie bzdura.
ciezki trening powoduje zwiekszenie tescia.
nogi sa najwieksza partia miesni, a co za tym idzie najwiecej miesa jest zaangazowane w trening = zwiekszona produkcja testa.
wzorujac sie na teorii wejdera.

This post was edited by saszas on Sep 13 2010 04:55pm
Member
Sep 13 2010 05:05pm
tak na logike to zastanowcie sie: gdyby mozna bylo podniesc sobie poziom T przez trening czteroglowych to po cholere wam wtedy sterydy?
T to najlepszy naturalny steryd jaki istnieje w tym wymiarze. swiat bylby piekny.
przed biegiem na 100 ziomki zrobiliby siady z gryfem i dawaj
nie ma tak niestety
byly badania na ten temat. w biegu na 100 decydujacym czynnikiem oprocz rzecz jasna kondycji itp jest stezenie T w momencie startu.
oczywiscie roznice w stezeniach sa liczone w mikrolitrach.
np ziomki ktorzy dzien wczesniej mieli ejakulacje mieli nizszy poziom T i mieli w efekcie gorsze wyniki.
stosunki seksualne obnizaja poziom T :)
stan emocjonalny takze zalezy od T. myslicie ze czemu sie tak koncentruja przed startem.
ci ktorzy byli bardziej zdenerwowani (mieli wyzszy T) osiagaja lepsze wyniki.
i tak dalej. poziom T zalezy od pory dnia, wieku, plci, rozni sie tez osobniczo, zalezy od genetycznej wrazliwosci komorek organizmu na jego efekty.
jest wyzszy u osob aktywnych fizycznie ale to nie znaczy ze jak ktos trzaska uda to ma wiecej T.
tu chodzi o co innego. miesien czteroglowy jest poteznym magazynem krwi.
tak ogromny miesien dziala jak pompa. po rozruszaniu dwoch takich pomp ogolny poziom T sie nie zmieni ale w objetosci krwi wzrosnie bo czesniej ta krew byla w miesniu.
a przy nieaktywnym miesniu przeplyw krwi jest niski wiec i stezenie jest nizsze.
tyle :)
zebysmy sie dobrze zrozumieli=> trenujac uda nie zmienisz swojego przecietnego poziomu T.
trenujacy maja owszem wyzszy T niz ci co nie trenuja.
owszem na wykresie T w okresach treningowych bedziesz mial piki stezenia T. chwilowe wahania.
ale potem poziom sie wyrowna. calkowity T w organizmie sie nie zmieni.
tak samo jak ktos Cie wystraszy masz pik T. to nie znaczy ze ci co wszystkiego sie boja maja wiecej T prawda ?:))

This post was edited by kapishon on Sep 13 2010 05:11pm
Member
Sep 13 2010 09:04pm
Quote (kapishon @ 14 Sep 2010 00:05)
tak na logike to zastanowcie sie: gdyby mozna bylo podniesc sobie poziom T przez trening czteroglowych to po cholere wam wtedy sterydy?
T to najlepszy naturalny steryd jaki istnieje w tym wymiarze. swiat bylby piekny.
przed biegiem na 100 ziomki zrobiliby siady z gryfem i dawaj
nie ma tak niestety
byly badania na ten temat. w biegu na 100 decydujacym czynnikiem oprocz rzecz jasna kondycji itp jest stezenie T w momencie startu.
oczywiscie roznice w stezeniach sa liczone w mikrolitrach.
np ziomki ktorzy dzien wczesniej mieli ejakulacje mieli nizszy poziom T i mieli w efekcie gorsze wyniki.
stosunki seksualne obnizaja poziom T :)
stan emocjonalny takze zalezy od T. myslicie ze czemu sie tak koncentruja przed startem.
ci ktorzy byli bardziej zdenerwowani (mieli wyzszy T) osiagaja lepsze wyniki.
i tak dalej. poziom T zalezy od pory dnia, wieku, plci, rozni sie tez osobniczo, zalezy od genetycznej wrazliwosci komorek organizmu na jego efekty.
jest wyzszy u osob aktywnych fizycznie ale to nie znaczy ze jak ktos trzaska uda to ma wiecej T.
tu chodzi o co innego. miesien czteroglowy jest poteznym magazynem krwi.
tak ogromny miesien dziala jak pompa. po rozruszaniu dwoch takich pomp ogolny poziom T sie nie zmieni ale w objetosci krwi wzrosnie bo czesniej ta krew byla w miesniu.
a przy nieaktywnym miesniu przeplyw krwi jest niski wiec i stezenie jest nizsze.
tyle :)
zebysmy sie dobrze zrozumieli=> trenujac uda nie zmienisz swojego przecietnego poziomu T.
trenujacy maja owszem wyzszy T niz ci co nie trenuja.
owszem na wykresie T w okresach treningowych bedziesz mial piki stezenia T. chwilowe wahania.
ale potem poziom sie wyrowna. calkowity T w organizmie sie nie zmieni.
tak samo jak ktos Cie wystraszy masz pik T. to nie znaczy ze ci co wszystkiego sie boja maja wiecej T prawda ?:))

To przejęzyczenie jest, nie chodzi o wyższy poziom testosteronu, tylko o wyrzut testosteronu. A ten się zwiększa.
A tak ogólnie, bez obrazy, ale piszesz ogólnodostępne frazesy, więc prosiłbym o jakiś skan dyplomu zanim uznam cię kolego za autorytet.
Go Back To Polska Topic List
Prev15465475485495503626Next
Add Reply New Topic New Poll