Quote (Furious92 @ 16 Feb 2010 14:33)
ale jak np ktoś pije 3-5 kaw dziennie, jak mój ojciec to wiesz, sporo tego

firmy daja po 200 + mg kofeiny

czyli to 3 espresso
to mnie zawsze zastanawialo jak to jest z ta kofeina

bo nigdy nie widzialem badan mowiacych o tym ze zle wplywa

ale slyszalem od ludzi wielokrotnie

ciekawe... : ( wlasnie to znalazlem ale to znowu interpretacja jakiegos typa... a ja chce zobaczyc wyniki badan

)
Wg. nauki połączenie kraetyny i kofeiny w jednej porcji może nigdy nie dac odpowiednich rezultatów jeśli będą przyjete jednocześnie. Jednakze przeprowadzone badanie nie wykazało istotnych różnic pomiędzy grupą otrzymującą kraetyne i kofeinę w jednej porcji a grupą przyjmująca kraetyne i placebo. Stwierdzono zatem, że kofeina nie ma wpływu na przyswajalnośc kreatyny oraz, że efekty sa identyczne. Chociaż u grupy spożywjącą kofeine zanotowano mniejsyz wzrost wagi oraz mneijsze spadki. Wynika to z tego, że kawa ma działanie moczopędne co za tym idzię grupa ta nabrała mniej wody i mniejsze były spadki.
Aby Kreatyna została wchłonięta i wykorzystana, musza odbyc się przeróżne procesy, jednak aby kraetyna nie została wydalona, potzrebne jest ciepło, zatem rozpuszczanie kraetyny np. W herabcie, kawie lub anwet ciepłej wodzie może miec poztywny a nie jak wcześniej twierdzono negatywny wpływ na efekty !
anyway jedno jest pewne

wszystkie stare badania ( a raczej ich interpretacje ) mowia ze nie wolna laczyc

nowe mowia tylko o zmniejszonej ilosci wody - ja to uznaje za plus !
i co najwazniejsze dotyczy to tylko i wylacznie mono!
This post was edited by yaggi on Feb 16 2010 07:58am