d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev14444454464474483626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 3,235.00
Jul 12 2010 06:11pm
Quote (Leothyr @ 13 Jul 2010 00:49)
6 miechów pierwszy cykl na krecie, gainery i białko możesz brać już od początku w sumie, jak zapoznasz się z mechanizmem ich działania. Witaminy, omega, różne flexy na stawy, też w sumie od początku. Wszelkie sterydy - nawet o tym nie myśl, to jak będziesz cisnął na płaskiej 120+ :)

Szczeze ludzie wyssali sobie z palca branie kretki po jakims "X" stazu.
Stan przed lustrem i bedziesz wiedzial co masz brac. Na marginesie bialko amino bcaa to spoko jesli chodzi to omege to zalezy od tego jaka masz diete to samo tyczy sie witamin bo w kazdej odrzywce itd masz jakies witaminy/mineraly.
Co do sterydow to wolal bym wziasc prohormony a nie teske winko czy cos innego bo Ci libido wysiadzie popadniesz w kompleksy ktore prowadza do pedofili itd.

Jak by co to masowanie/sila w zime/jesien redukcja tzw rzezba lato/wiosna chyba nie musze pisac dlaczego.
Member
Gold: 5.10
Jul 13 2010 12:40am
ph teraz walowane robia

zawsze apteka>wszystko

poza tym ph bardziej ryja kichy, no chyba ze jesz antka ; DDDDD

szoty nie maja pierwszego przejscia przez watrobe wiec w miare przetrwa cala
Member
Gold: 1.00
Jul 13 2010 02:52am
Quote (Rafalek @ Jul 13 2010 01:40am)
Sorry, ale muszę się wtrącić

Shald/10

Siłownia to temat, który cholernie mnie męczy, wiele razy zaczynałem, wiele razy kończyłem.Poniekąd było to spowodowane dietą, przecież to połowa sukcesu, a u mnie jest z tym bardzo ciężko, po pierwsze słaba "silna wola", po drugie wspólna lodówka z rodziną.Uznawałem, że bez tego nie ma to sensu.Ostatnio znowu się zdecydowałem, trzymam w szufladzie fotki starego co by dodać sobie motywacji, [ :D ] rzeczywiście działa, może nie wyglądał jak mr Olympia, ale kilka lat ćwiczył z jakimiś tam sukcesami.Oczywiście po drodze doszedł kolejny problem, po jednej z sesji biegowych o mało co nie trafiłem na pogotowie, prawdopodobnie serce, teraz boję się iść na badania, okaże się, że nie będzie ani biegania, ani siłowni chociaż nie wyobrażam sobie tego i bez względu na to co powie lekarz i tak się nie zastosuję do zakazów.Trochę to więc bezcelowe.W każdym razie, w tym tygodniu jeszcze przebiegnę się zobaczę czy przeżyję, a później podejmę decyzję.

Mam również pytanie, po jakim czasie od rozpoczęcia ćwiczeń można już sięgnąć po odżywki?

straciles juz w chuj czasu na takie przemyslenia stary, przejdz sie na ta silownie wkoncu, bo pozniej bedziesz zalowal ze tak pozno zaczales. no i musisz koniecznie do lekarza isc, nie ma co ignorowac takich rzeczy <_<
a co do odzywek to zalezy, witaminy/omege3 mozesz brac kiedy chcesz, do tego jak jestes ekto albo ciezko ci bedzie trzymac dobrze diete to mozesz tez jakiegos gainera lub bialko zakupic. kreatyne najlepiej po conajmniej 6 miesiacach, chociaz to jest czas umowny. najlepiej wycisnac z siebioe wszystko co sie da na sucho, a pozniej jak zlapie cie stagnacja walniesz sobie jakies mono/jablczan i powinno pojsc.
Member
Gold: 3,235.00
Jul 13 2010 03:10am
Quote (Shald @ 13 Jul 2010 09:52)
straciles juz w chuj czasu na takie przemyslenia stary, przejdz sie na ta silownie wkoncu, bo pozniej bedziesz zalowal ze tak pozno zaczales. no i musisz koniecznie do lekarza isc, nie ma co ignorowac takich rzeczy <_<
a co do odzywek to zalezy, witaminy/omege3 mozesz brac kiedy chcesz, do tego jak jestes ekto albo ciezko ci bedzie trzymac dobrze diete to mozesz tez jakiegos gainera lub bialko zakupic. kreatyne najlepiej po conajmniej 6 miesiacach, chociaz to jest czas umowny. najlepiej wycisnac z siebioe wszystko co sie da na sucho, a pozniej jak zlapie cie stagnacja walniesz sobie jakies mono/jablczan i powinno pojsc.

A mi sie wydawalo ze wpierw sie bierze mono z dextroza (nie rob takiego czegos jak nasycenie bo nadmiar kreatyny jak i witaminy C jest wydalany w moczu) a puzniej jablczan "polecam Cell Pump"
Hmm na "sucho" jak wiadomo niby 1 kretka najwiecej daje ale ogolnie zecz biorac kazdy robi od 1 do 3 cyklow kretynowych w ciagu roku wiec to niema wiekszego znaczenia.

Co do prohormonow to narazie wycytalem w samych superlatywach a nie wypowiadam sie bo sam osobiscie nie bralem kumpel bierze i narazie efekty sa zadowalajace.
Bialko hmnm ruzne sa teorie ale dla mnie to jest najwazniejsze ciagle jem pomijajac wakacje bo to czas rozpusty i zabawy wiec nie ma poco ciskac co kolwiek jak i tak alkohol zniweluje to wszystko.
Szczeze nie wzracaj zbyt duzej uwagi na to jaki typ budowy ciala maszb (Ektomorfik, Endomorfik i Mezomorfik) bo to wiekszosci tylko przeszkadza.
Powiem cos co od zawsze na zawsze jest tluczone "Dobra dieta to 90% sukcesu"

P.S sry za gledy.

Member
Gold: 1.00
Jul 13 2010 03:23am
Quote (LifeForSex @ Jul 13 2010 11:10am)
A mi sie wydawalo ze wpierw sie bierze mono z dextroza (nie rob takiego czegos jak nasycenie bo nadmiar kreatyny jak i witaminy C jest wydalany w moczu) a puzniej jablczan "polecam Cell Pump"
Hmm na "sucho" jak wiadomo niby 1 kretka najwiecej daje ale ogolnie zecz biorac kazdy robi od 1 do 3 cyklow kretynowych w ciagu roku wiec to niema wiekszego znaczenia.

Co do prohormonow to narazie wycytalem w samych superlatywach a nie wypowiadam sie bo sam osobiscie nie bralem kumpel bierze i narazie efekty sa zadowalajace.
Bialko hmnm ruzne sa teorie ale dla mnie to jest najwazniejsze ciagle jem pomijajac wakacje bo to czas rozpusty i zabawy wiec nie ma poco ciskac co kolwiek jak i tak alkohol zniweluje to wszystko.
Szczeze nie wzracaj zbyt duzej uwagi na to jaki typ budowy ciala maszb (Ektomorfik, Endomorfik i Mezomorfik)  bo to wiekszosci tylko przeszkadza.

P.S sry za gledy.

dekstroza jest zbedna. nie ma potrzeby ladowac w siebie ww prostych, a co sie ma wchlonac i tak sie wchlonie. a to czy wezmie jablczan czy mono to nie ma znaczenia, to jest prawie to samo.
Member
Gold: 0.00
Jul 13 2010 03:30am
Quote (Shald @ Jul 13 2010 09:23am)
dekstroza jest zbedna. nie ma potrzeby ladowac w siebie ww prostych, a co sie ma wchlonac i tak sie wchlonie. a to czy wezmie jablczan czy mono to nie ma znaczenia, to jest prawie to samo.

prawie robi wielka roznice :p
ja po sobie widze dosc sporo roznice przy braniu jablczanu/mono
ale w sumie teraz i tak juz mixuje to w cyklach.
Member
Jul 13 2010 04:53am
Quote (LifeForSex @ Jul 13 2010 12:32am)
ABS I albo ABS II ale nie wieze zebys byl wstanie zrobic jakies cwiczenie z ABS II.
Ale jak cos to mozesz sprobowac wpisac w youtube/google "exercises for stomach" / "cwiczenia na brzuch"
Albo obczaj atlas cwiczen kfd.

Byłbym w stanie bo po prostu robię je już z miesiąc, tylko chciałem kumplowi podesłać ale gdzieś skasowałem.
Wszystkie ćwiczenia na filmiku osoby robią na karimatach, a koleś chodzi,liczy i pokazuje. Filmik ma 2 części po 8 minut około.
Member
Jul 13 2010 05:15am
Quote (LifeForSex @ Jul 13 2010 11:10am)

Szczeze nie wzracaj zbyt duzej uwagi na to jaki typ budowy ciala maszb (Ektomorfik, Endomorfik i Mezomorfik)  bo to wiekszosci tylko przeszkadza.

P.S sry za gledy.

Cell Pump jest pro,ale kupienie bezsmakowego to samobójstwo
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Jul 13 2010 05:16am
Quote (Shald @ Jul 13 2010 10:52am)

Od czasu jak gadaliśmy o siłowni zaliczyłem już 2 miesięczny epizod, który niestety dawno dobiegł końca.

Jak znowu zacznę ćwiczyć, poproszę Was o konkretny zestaw na start + instrukcję obsługi, bo o odżywkach nie mam pojęcia i ciężko byłoby wybrać z tylu produktów.
Member
Gold: 102.46
Jul 13 2010 05:27am
Quote (Rafalek @ Jul 13 2010 11:16am)
Od czasu jak gadaliśmy o siłowni zaliczyłem już 2 miesięczny epizod, który niestety dawno dobiegł końca.

Jak znowu zacznę ćwiczyć, poproszę Was o konkretny zestaw na start + instrukcję obsługi, bo o odżywkach nie mam pojęcia i ciężko byłoby wybrać z tylu produktów.

z twoim stażem brać odżywki to jak lać olej f1 do 30 letniego malucha albo zakladac na niego opony 50-tki.
opanuj technike, zaadaptuj miesnie do treningu, przyzwyczajaj organizm do regularnego wysilku.
odzywkami sie zajmij jak bedziesz mial za sobą rok- dwa lata regularnego treningu
Go Back To Polska Topic List
Prev14444454464474483626Next
Add Reply New Topic New Poll