d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Magic: The Gathering Arena
Prev13456714Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 369.00
Jan 28 2021 12:46pm
Quote (SimSimSalabim @ Jan 28 2021 07:01pm)
Mój monogreen bazował na całkiem dużych creaturach. Zamysł był taki, że rzucam landy, rzucam tanie creatury które dają manę i dosyć szybko wywalam coś dużego z czym przeciwnik sobie nie radzi. Nic skomplikowanego, byłem zaskoczony, że tak dobrze sobie radziła ta talia.

Draft jest ciężki, przynajmniej na razie, dla takiego amatora jak ja.
Polega to na tym, że łączy Cię z 7 innymi graczami i jest pula kart do wyboru (mieszanka wszystkich rodzajów, kolorów i każdej rzadkości). Powiedzmy, że Ty zaczynasz wybierać jako pierwszy, masz przed sobą paręnaście kart i wybierasz jedną, po wybraniu danej karty pozostała pula kart przechodzi na gracza z lewej strony, on wybiera jedną i pula idzie dalej itd itd. Są momenty, że przyjdzie Ci wybierać jako pierwszy, ale najczęściej wybierasz z puli, z której już coś zostało podebrane przez graczy przed Tobą. Czasem zostaje Ci wybrać kartę z 10 kart, czasem tylko z 3, a czasem zostajesz z jedną i nie masz wyboru i bierzesz to co zostało, nawet jak kolor Ci nie pasuje. Jak już wszystkie pule kart się skończą to wtedy przerzuca Cię do ostatniego okna, gdzie możesz pozbyć się jakichś kart z talii, które Ci nie pasują (np składałeś talię blue/black a masz teraz parę kart innego koloru, bo po prostu przy pickowaniu kart już nie było żadnych blue/black a coś wybrać trzeba). Na tym ostatnim etapie dorzuca Ci też landy (nawet nie wiem w jakiej ilości, nie ogarnąłem - sprawdź w google, sam będę szukał info na ten temat). W każdym razie nie wiedziałem, że dorzuca landy na koniec i podczas pickowania kart dobierałem też między innymi landy, bo bałem się, że muszę to zrobić teraz bo nie będę miał żadnych w talii i za co kurwa będę rzucał spelle. No i skończyło się na tym, że w pewnym momencie już nie brałem nic tylko landy, które były nawet innego kolory niż 90% talii jaką miałem, generalnie chaos a nie draft, totalna porażka, przejebałem 10k ;D No i później sobie grasz z różnymi graczami, nie tylko z tymi z którymi draftowałeś karty. Grasz do 7 zwycięstw albo 3 lossów, im więcej zwycięstw tym lepsze nagrody - wiadomo. Karty które wybrałeś podczas pickowania talii pozostają w Twojej kolekcji już na stałe.

A czy duzo udalo Ci sie rare dobrac? Czy same common/uncommon?
Member
Gold: 5,000.38
Jan 28 2021 12:58pm
Quote (Last_Hope @ 28 Jan 2021 19:46)
A czy duzo udalo Ci sie rare dobrac? Czy same common/uncommon?

Miałem jakieś tam rary, ze 2-3. Tylko to jest tak, jeżeli będziesz polował na same rare to w pewnym momencie będziesz miał kartę z każdego koloru, do których będziesz potrzebował dociągać manę z tych akurat kolorów + prawdopodobnie nie będą ze sobą współdziałały. Czytałem, że najlepiej jest skupić się na 2 kolorach i próbować robić talię z tych właśnie 2 kolorów CZASEM dobrać coś naprawdę wartościowego z trzeciego koloru.
Member
Jan 29 2021 10:17am
Quote (SimSimSalabim @ Jan 28 2021 07:58pm)
Miałem jakieś tam rary, ze 2-3. Tylko to jest tak, jeżeli będziesz polował na same rare to w pewnym momencie będziesz miał kartę z każdego koloru, do których będziesz potrzebował dociągać manę z tych akurat kolorów + prawdopodobnie nie będą ze sobą współdziałały. Czytałem, że najlepiej jest skupić się na 2 kolorach i próbować robić talię z tych właśnie 2 kolorów CZASEM dobrać coś naprawdę wartościowego z trzeciego koloru.

Jest nowy kod: PlayKaldheim
Daje boosterki darmowe.

Gralem 1 raz draft Kaldheim. Super sprawa.
Wygralem 3 gry jedynie, ale spoko fun.
Wieczorem gram jeszcze raz.

Zrobilem takie white/black. Pare fajnych kard udalo sie wyciagnac oraz 1000 gemow. Nie wiedzialem, ze nagroda sa gemy :wub:
Member
Jan 29 2021 10:27am
Quote (Last_Hope @ 29 Jan 2021 17:17)
Jest nowy kod: PlayKaldheim
Daje boosterki darmowe.

Gralem 1 raz draft Kaldheim. Super sprawa.
Wygralem 3 gry jedynie, ale spoko fun.
Wieczorem gram jeszcze raz.

Zrobilem takie white/black. Pare fajnych kard udalo sie wyciagnac oraz 1000 gemow. Nie wiedzialem, ze nagroda sa gemy :wub:

Gemy i goldzik :) gz@3wins, też dzisiaj zagram jednego drafta ;D
Z iloma kartami w końcu skończyłeś? Dobierałeś landy przy drafcie, czy tylko spelle? Jeżeli tylko spelle to ile landów Ci dodało na koniec?

Thanks za kod, już uskuteczniam :D

/bardzo zacne 3 boosterki się trafiły ;D Między innymi to:

This post was edited by SimSimSalabim on Jan 29 2021 10:38am
Member
Jan 29 2021 01:14pm
Quote (SimSimSalabim @ Jan 29 2021 05:27pm)
Gemy i goldzik :) gz@3wins, też dzisiaj zagram jednego drafta ;D
Z iloma kartami w końcu skończyłeś? Dobierałeś landy przy drafcie, czy tylko spelle? Jeżeli tylko spelle to ile landów Ci dodało na koniec?

Thanks za kod, już uskuteczniam :D

/bardzo zacne 3 boosterki się trafiły ;D Między innymi to:
https://i.imgur.com/UALXKFb.jpg

Gz spoko karty z boosterka.

Starałem się wybierać jedynie czarne i białe spelle, kreatury i artefakty. Nie brałem w ogóle landów. Na końcu miałem 60 kart i redukowałem do 40. Najpierw karty z innych kolorów, których nie potrzebowałem, a potem te, które najmniej pasowały do decka.
System sam dobrał mi landy, ale nie pamiętam ile dokładnie.

Landy wziąłem 2 dodatkowo podczas wybierania kart, bo pasowały do talii. Dobry wybór, bo wygrały mi 2 gry :D

Ogólnie, wygrałbym jeszcze 2 gry, ale przeciwnikowi siadła karta i zabrakło mi 1 tury, aby go wykończyć. Ale 3/3 to i tak spoko, jak na pierwszy raz :D
Member
Jan 29 2021 01:38pm
Quote (Last_Hope @ 29 Jan 2021 20:14)
Gz spoko karty z boosterka.

Starałem się wybierać jedynie czarne i białe spelle, kreatury i artefakty. Nie brałem w ogóle landów. Na końcu miałem 60 kart i redukowałem do 40. Najpierw karty z innych kolorów, których nie potrzebowałem, a potem te, które najmniej pasowały do decka.
System sam dobrał mi landy, ale nie pamiętam ile dokładnie.

Landy wziąłem 2 dodatkowo podczas wybierania kart, bo pasowały do talii. Dobry wybór, bo wygrały mi 2 gry :D
https://mythicspoiler.com/khm/cards/greathallofstarnheim.jpg

Ogólnie, wygrałbym jeszcze 2 gry, ale przeciwnikowi siadła karta i zabrakło mi 1 tury, aby go wykończyć. Ale 3/3 to i tak spoko, jak na pierwszy raz :D

No pewnie, 3/3 dobry wynik :)
O widzisz, ja to poleciałem na żywioł i nie wywaliłem żadnej karty ;D Inni mieli te standardowe 40 a ja 60+ 5kolorów YOLO to i tak dobrze, że 2-3 zrobiłem ;D

This post was edited by SimSimSalabim on Jan 29 2021 01:38pm
Member
Jan 30 2021 06:23am
Quote (SimSimSalabim @ Jan 29 2021 08:38pm)
No pewnie, 3/3 dobry wynik :)
O widzisz, ja to poleciałem na żywioł i nie wywaliłem żadnej karty ;D Inni mieli te standardowe 40 a ja 60+ 5kolorów YOLO to i tak dobrze, że 2-3 zrobiłem ;D

GZ. Majac 60 kart z roznymi kolorami i ugrac 2 gry to moim zdaniem calkiem spoko :D

Wczoraj grałem drafta wieczorem. Już mi się złoto skończyło :x
Tym razem również 3/3. Zawsze to 1000 gemów do przodu :P
Udało mi się jednak dobrać fajną kartę do mojego decku:

Member
Jan 30 2021 06:29am
Quote (Last_Hope @ 30 Jan 2021 13:23)
GZ. Majac 60 kart z roznymi kolorami i ugrac 2 gry to moim zdaniem calkiem spoko :D

Wczoraj grałem drafta wieczorem. Już mi się złoto skończyło :x
Tym razem również 3/3. Zawsze to 1000 gemów do przodu :P
Udało mi się jednak dobrać fajną kartę do mojego decku:
https://blog.cardkingdom.com/wp-content/uploads/2020/12/image-49-881x616.png

Miałem w planach wczoraj zagrać drafta, ale byłem tak zmęczony, że o 22 już w łóżku leżałem :P Dzisiaj będę nadrabiał.

Karta bardzo zacna, double strike jest przechuj mocnym skillem.

/2face mythic... czego chcieć więcej ;D

This post was edited by SimSimSalabim on Jan 30 2021 06:29am
Member
Jan 31 2021 05:14am

Typo w każdym boosterze zamiast landa miał mythic god ;x
Może ja też będę miał tyle szczęścia? :ph34r:
Member
Jan 31 2021 07:22am
Quote (SimSimSalabim @ Jan 31 2021 12:14pm)
https://www.youtube.com/watch?v=C_xkchKxk28

Typo w każdym boosterze zamiast landa miał mythic god ;x
Może ja też będę miał tyle szczęścia? :ph34r:

Niezle ;D Fajne szczescie.

Jak Twoje gry draft?
Ja zbieram gold na kolejnego drafta :)
Go Back To Polska Topic List
Prev13456714Next
Add Reply New Topic New Poll