Quote (MrBajoLek @ 27 Feb 2017 23:53)
Przykładowo powiedziałem wegle, gorzej z białkiem. A gdy poukładam tak dietę żeby jeść w każdym załóżmy z 5posilkow tyle samo makro. Śniadanie np 70b, 100w,20t, 2 śniadanie tyle samo itd. Itd. . To to będzie dobre posunięcie? (liczby podałem przykładowo)
Uloz sobie dzienne zapotrzebowanie i jedz tak, zeby na koniec dnia wszystko sie zgadzalo. Mozesz nawet wszystko zjesc w 1/2 posilkach. Nie robi roznicy.
___
Co do sily na redukcji to mozna ja poprawic, ale nie duzo. U mnie udalo sie to tylko na poczatku przygody z silownia. Teraz modle sie o jej utrzymanie i zeby za bardzo nie spadla - a jak sie poprawi o 2,5kg/5kg w bojach to zajebiscie.
Sa osoby doswiadczone, ktore maja po x-lat treningu za soba, one tez moga poprawic sile na redukcji, wszystko zalezy od tego jak duzy deficyt kaloryczny tak naprawde damy. Nalezy pamietac o zmneijszeniu objetosci na treningu. Jak ktos robil na masie 7x5 przykladowo, to na redukcji dalbym ostatnia serie 4x5 albo nawet 3x5. Wieksze ciezary > objetosc naredukcji, musi byc ten bodziec dla miesnia, zeby go utrzymac. Hipertrofia i objetosc na masie i surplusie, na redukcji i tak sie nic nie zbuduje.
This post was edited by zYwi3c on Feb 27 2017 10:40pm