Quote (JohnyCage @ 24 Feb 2017 21:05)
Mam jeszcze trochę multi olimpu i trochę witamin i minerałów przywiezionych z Niemiec od Nutrisearch. Zamiast tranu biorę omegę gold (Fish oil + EPA + DHA). Mam pytanie co do tej witaminy D3. Jaki jest sens dodatkowo ją ładować, jeżeli nie ma się niedoborów i poza tym łyka się multiwitaminę (w której jest D). Hiperwitaminoza też nie jest super
Idę na trening, napiszcie mi czy bierzecie samą D3, czy D3+K2 i dlaczego, jeżeli możecie ;)
D3+K2, nie pamiętam czemu.
Nie przesadzisz z D3.
Nie pamiętam jednostek, więc pardą za ich brak. Mało kto ma D3 na poziomie wyższym niż 20-30, prawdopodobnie sensowny w który powinno się celować to 60-80, powyżej 100 dopiero może być groźnie (ktoś poprawi jak pomyliłem liczby albo ma inne w głowie).
Z tego co pamiętam biorąc 7000 jednostek dziennie na badaniach wyszły mi okolice 65.
/e: jednostki to ng/ml
http://www.sloncewpigulce.pl/badanie-poziomu-witaminy-d/jak-zmierzyc-poziom-witaminy-d-w-organizmieQuote (DzonyPe @ 24 Feb 2017 21:54)
moim marzeniem jest zrobic sobie zdjecie z nasterydowanym Lazarem Angelovem, bede stal 4 godziny w kolejce zeby zrobic sobie zdjecie z jakims bb ktoremu rozjebaly sie wszystkie stawy. Achhh nie moge sie doczekac xD
Raczej nikt tam nie pojedzie, żeby oglądać tego pokemona, tym bardziej, że konfa płatna.
btw. Żywiec, z fitmakerem zaczynam działać w najbliższym czasie, czekamy w sumie tylko aż badania zrobie.
This post was edited by toyo on Feb 24 2017 02:32pm