Quote (From_ashes @ 21 Sep 2016 14:24)
Osoba z niskim bf i dobrą masą mięśniową ma inne dylematy żywieniowe niż ten kto chce spalić fat.
Po pierwsze - jak wiadomo mięśnie są najlepszą spalarnią węgli różnego rodzaju.
Po drugie - w przypadku panierki nie jest to zbyt szczęśliwe połączenie: startej buły/mąki i tłuszczu. Wystarczy sprawdzić na jakiej ilości tłuszczu opiecze się schab czysty a na jakiej ten w panierze.
Nie mówiąc o tym że sporo osób popełnia kardynalny błąd kładąc kotlet na niedostatecznie rozgrzanym tłuszczu. Wtedy panier ciągnie tłuszcz jak gąbka wodę.
Identyko jest z ziemnorami na redukcji. W sumie powinno się je jedynie odradzać osobom redukującym z dużej nadwagi ze względu na skrobię. Same w sobie są ok, nas wykończyć może jedynie to czym są polane. Sosy na mące, zasmażki itp.
Wtedy to juz ciężka bomba jest.
Gluten jest ok i ta cała nagonka na niego to mocno przesadzona. :thumbsup:
Ale Ty w tym momencie mowisz o gotowych potrawach robionych w restauracjach.
Czesto sam sobie panierke i wcale nie jest robiona tak jak piszesz. Wiec wszystko zalezy, kto gdzie sie stoluje i jak robi.
Co do ziemniakow nie zgodze sie. Co z tego, ze maja skrobie. Ziemniaki na redukcji moim zdaniem >>> Kasze/ryze i inne, glownie z powodu tego, ze maja wieksza objetosc na 100kcal. Jedzac 500kcal z ziemniakow, a 500kcal z Ryzu - czym sie bardziej najesz? pol kg ziemniakow, czy 100g ryzu?
Co do polewy - well, passata pomidorowa z przyprawami, czy sos Knorr - i jest zajebisty sos do ziemniakow majacy max 100kcal.
Wybory wybory wybory. Jak ktos nie potrafi sobie dobrac odpowiednich sklanikow do diety, to coz - RIP [*].
Ale ja nikomu do miski nie zagladam i nie mam zamiaru. Kazdy je i robi ze swoim jedzeniem co chce.
E; A moje zapytanie bylo do pieczywa ;P Czekam na argument czemu jest zle na mase

np tutaj, co zlego w tym na masie? ( pomijajac ''zdrowosc'' takeigo posilku - ale raz na tydzien? ):
This post was edited by zYwi3c on Sep 21 2016 07:44am