d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1351835193520352135223626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,513.66
Jul 8 2016 02:47pm
Quote (toyo @ 8 Jul 2016 20:21)
Ja używam pedalskich pasków.

Bo przy 180cm nie waży 80kg

Ach, nie brałem tego pod uwagę. Teraz to ma sens.

Używam pedalskich pasków i mam super leginsy. Ale za to nigdy w życiu nie miałem na sobie pasa i pewnie nigdy nie założę.
Member
Gold: 871.28
Jul 8 2016 04:46pm

Pedalskie pasy omg. @5:50
Member
Gold: 4.00
Jul 8 2016 05:13pm
O, apropos Kota - trenuje ostatnio z fajnym ziomeczkiem trójboistą, gość miał chyba 175-180kg na klatę raw@93, brąz w AMP w 2015.
No i opowiadał mi, że jak miał przysiad 3x190 kg to pojechał na konsultacje do Seby, on mu przesunął o kilka cm pas, pooglądał i troche poustawiał (gościa, który dźwiga żelazo od 7-8 lat i ma już jakieś sukcesy) i na następnym treningu usiadł nagle 3x205.
Słuchałem nie raz vlogów itp. Kota, ale podobno to, ile on wie o tym sporcie przechodzi ludzkie pojęcie.
I do kompletu jego fizjo to Nuker.
Fajnie wreszcie trafić na kogoś, kto dźwiga w zasadzie w pierwszej lidze, tym bardziej, że sam do mnie podbił w zapchlonym PF, żeby pogadać.
Member
Gold: 1,560.29
Jul 9 2016 03:09am
Fajne to jest to ze wreszcie w polsce przestaja trendowac janusze swiniaki na trenie/insie/czymkolwiek nie majacy pojecia o czym mowia i cos z polskich filmikow ciekawego da sie wyciagnac, zajelo nam to tylko ~3 lata. Mowie tu o masowym przekazie bo kto chcial ten znalazl wczesniej. Polecam dobre kanaly z mala iloscia subow
https://www.youtube.com/c/marekpurczynski
https://www.youtube.com/channel/UCAL5GFU7qKRBy6HH2_8HHnQ

This post was edited by D2SaTaN on Jul 9 2016 03:12am
Member
Gold: 1,513.66
Jul 9 2016 03:49am
https://www.youtube.com/watch?v=C171tnDIE4c

Tego w 5:26 lewa noga robie lajtowo, a prawa nie moge zejsc kolanem nizej niz 45 stopni, bo mnie od razu nakurwia :D RIP Biodrowo-krzyzowy :(
Member
Gold: 178.33
Jul 9 2016 05:47am
Quote (zYwi3c @ 9 Jul 2016 11:49)

Tego w 5:26 lewa noga robie lajtowo, a prawa nie moge zejsc kolanem nizej niz 45 stopni, bo mnie od razu nakurwia :D RIP Biodrowo-krzyzowy :(

Ja zaczynałem na mocniej zgiętym kolanie.
Jak już doszedłem do momentu kiedy potrafię siąść na dupie, to zacząłem zwiększać kąt w kolanie i jakoś idzie do przodu.
Member
Gold: 3,995.00
Jul 10 2016 12:34am
pas to zajebiste ulatwienie. Ja teraz z miejsca zakladam pas. robie jedna serie rozgrzewkowa i wypierdalam do gory 185 kg. Moge nagrac filmik. Sztuka polega na tym zeby osiagnac to co z pasem bez jego uzytkowania. Po za tym bylo bardzo duzo badan prowadzonych i dowiedzione jest ze uzywanie pasa przy treningu silowym z duzym obciazeniem przez caly czas szkodzi mozliwoscia naszych miesni ktore chronia kregoslup. Juz nie pamietam o co dokladnie tam chodzilo bo czytalem ten artykul z rok temu. Byla tam badana grupa ciezarowcow ale rowniez pracownikow magazynowych pracujacych na codzien z duzym obciazeniem. Doszli do wnioskow ze odpowiednie podnoszenie ciezarow i spinanie sie daje Ci o wiele lepsze efekty niz noszenie pasa. Co do tego ze mowie ze to pedalskie to tak sie tylko nabijam. tak smao z suwnicy. Chcecie to robcie. Po prostu ja nie widze w tym najmniejszego sensu. Sa tutaj ogarnieci ludzie ktorzy wiedza jak cwiczyc. Legginsy sa spoko zero skrempowania ruchow, laski moga popatrzec na twoj tylek o ile sie jakis ma no i fajnie widac jak sie puchnie podczas treningu. Paskow na nadgarstki jeszcze nigdy nie uzywalem wiec sie nie wypowiem. Sily w dloniach mam sporo bo biore w gore 90% nie uzywajac mieszanego chwytu. Butow praktycznie na silce nie uzywam. Butow do siadow nie posiadam jeszcze, martwy i przysiad robie bez butow, jedynie jak przychodze zrobic lapy to mam buty na nogach.

Quote (zYwi3c @ Jul 9 2016 10:49am)

dzieki za ten filmik zywiec bo mam ten problem wlasnie. tzn pozniej zobacze dokladnie o czym on mowi ale mam problem wlasnie w okolicy biodra. mam nadzieje ze cos pomoze.

This post was edited by DzonyPe on Jul 10 2016 12:36am
Member
Gold: 4.00
Jul 10 2016 07:32am
Quote (zYwi3c @ 9 Jul 2016 11:49)

Mi się lepiej to robi stojąc, tzn. mogę dokładniej ustawić pozycje, dostaje lepszą powtarzalność.
Jak oglądam jakiś serial to często właśnie rozciągam tak nogę o biurko.

Quote (DzonyPe @ 10 Jul 2016 08:34)
pas to zajebiste ulatwienie. Ja teraz z miejsca zakladam pas. robie jedna serie rozgrzewkowa i wypierdalam do gory 185 kg. Moge nagrac filmik. Sztuka polega na tym zeby osiagnac to co z pasem bez jego uzytkowania. Po za tym bylo bardzo duzo badan prowadzonych i dowiedzione jest ze uzywanie pasa przy treningu silowym z duzym obciazeniem przez caly czas szkodzi mozliwoscia naszych miesni ktore chronia kregoslup. Juz nie pamietam o co dokladnie tam chodzilo bo czytalem ten artykul z rok temu. Byla tam badana grupa ciezarowcow ale rowniez pracownikow magazynowych pracujacych na codzien z duzym obciazeniem. Doszli do wnioskow ze odpowiednie podnoszenie ciezarow i spinanie sie daje Ci o wiele lepsze efekty niz noszenie pasa. Co do tego ze mowie ze to pedalskie to tak sie tylko nabijam. tak smao z suwnicy. Chcecie to robcie. Po prostu ja nie widze w tym najmniejszego sensu. Sa tutaj ogarnieci ludzie ktorzy wiedza jak cwiczyc. Legginsy sa spoko zero skrempowania ruchow, laski moga popatrzec na twoj tylek o ile sie jakis ma no i fajnie widac jak sie puchnie podczas treningu. Paskow na nadgarstki jeszcze nigdy nie uzywalem wiec sie nie wypowiem. Sily w dloniach mam sporo bo biore w gore 90% nie uzywajac mieszanego chwytu. Butow praktycznie na silce nie uzywam. Butow do siadow nie posiadam jeszcze, martwy i przysiad robie bez butow, jedynie jak przychodze zrobic lapy to mam buty na nogach.

Po co w ogóle używasz pasa? Bo ja mam z nim właśnie taki problem, że nie widzę sensu.

This post was edited by toyo on Jul 10 2016 07:34am
Member
Gold: 1,771.17
Jul 10 2016 08:57am
Quote (DzonyPe @ 10 Jul 2016 08:34)

dzieki za ten filmik zywiec bo mam ten problem wlasnie. tzn pozniej zobacze dokladnie o czym on mowi ale mam problem wlasnie w okolicy biodra. mam nadzieje ze cos pomoze.

Bo ściskając się pasem odcinasz mięśnie głębokie - a one mają pracować. Fura ludzi rozwala się na MC albo siadach - bo mają problem z tymi mięśniami i stabilizacją korpusu.
Podobnie działa nagminne używanie owijaczy na nadgarstki.

This post was edited by From_ashes on Jul 10 2016 08:58am
Member
Gold: 290.00
Warn: 10%
Jul 10 2016 08:59am
Wlasnie robie trening na silowni.
Go Back To Polska Topic List
Prev1351835193520352135223626Next
Add Reply New Topic New Poll