Quote (zYwi3c @ 9 Jul 2016 11:49)
Mi się lepiej to robi stojąc, tzn. mogę dokładniej ustawić pozycje, dostaje lepszą powtarzalność.
Jak oglądam jakiś serial to często właśnie rozciągam tak nogę o biurko.
Quote (DzonyPe @ 10 Jul 2016 08:34)
pas to zajebiste ulatwienie. Ja teraz z miejsca zakladam pas. robie jedna serie rozgrzewkowa i wypierdalam do gory 185 kg. Moge nagrac filmik. Sztuka polega na tym zeby osiagnac to co z pasem bez jego uzytkowania. Po za tym bylo bardzo duzo badan prowadzonych i dowiedzione jest ze uzywanie pasa przy treningu silowym z duzym obciazeniem przez caly czas szkodzi mozliwoscia naszych miesni ktore chronia kregoslup. Juz nie pamietam o co dokladnie tam chodzilo bo czytalem ten artykul z rok temu. Byla tam badana grupa ciezarowcow ale rowniez pracownikow magazynowych pracujacych na codzien z duzym obciazeniem. Doszli do wnioskow ze odpowiednie podnoszenie ciezarow i spinanie sie daje Ci o wiele lepsze efekty niz noszenie pasa. Co do tego ze mowie ze to pedalskie to tak sie tylko nabijam. tak smao z suwnicy. Chcecie to robcie. Po prostu ja nie widze w tym najmniejszego sensu. Sa tutaj ogarnieci ludzie ktorzy wiedza jak cwiczyc. Legginsy sa spoko zero skrempowania ruchow, laski moga popatrzec na twoj tylek o ile sie jakis ma no i fajnie widac jak sie puchnie podczas treningu. Paskow na nadgarstki jeszcze nigdy nie uzywalem wiec sie nie wypowiem. Sily w dloniach mam sporo bo biore w gore 90% nie uzywajac mieszanego chwytu. Butow praktycznie na silce nie uzywam. Butow do siadow nie posiadam jeszcze, martwy i przysiad robie bez butow, jedynie jak przychodze zrobic lapy to mam buty na nogach.
Po co w ogóle używasz pasa? Bo ja mam z nim właśnie taki problem, że nie widzę sensu.
This post was edited by toyo on Jul 10 2016 07:34am