d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev13463473483493503626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5.10
Jun 1 2010 03:42pm
tak skwarciu ;]
Member
Gold: 0.00
Warn: 100%
Jun 1 2010 04:37pm
dzieki za rady :]

Quote (TheyMadeYourLook @ Jun 1 2010 11:32pm)
oklad z mlodych piersi

no nie pomoglo niestety
Member
Gold: 600.00
Jun 1 2010 04:38pm
Quote (placydo @ Jun 1 2010 09:18pm)
Dobra Panowie potrzeba mi treningu
182cm 82kg wagi - troche tluszczyku mam do spalenia

Silownia w domu bez cudow:
- lawka ze skosami
- modlitewnik
- sztanga prosta
- sztanga lamana
- wiosla

Trening na 3 badz 4 dni w tygodniu - zdam sie na Wasze doświadczenie

domyslam sie ze tak

to jak chcesz spalic tluszcz tylko to na tym glownie bedziesz cwiczyc
hiit albo bardziej tabate daloby rade na tym cisnac
Member
Gold: 3,276.00
Jun 2 2010 04:16am
Sprawa wyglada tak, po maturach postanowiłem zrzucic nabraną wagę po kompletnym braku ruchu i kondycji(ktorej zreszta nigdy nie mialem). Postanowiłem coś ze soba zrobić i przeszedlem na diete dunkana wazylem 75 kg i mam wzrostu 178. Teraz ważę 70kg i chcę żeby nie została na mnie sama skóra i kości więc zacząłem sobie ćwiczyć
/e2 dodam tu jeszcze że chcę osiągnąć wagę 67 kg.( ponieważ po diecie i ćwiczeniach chce rzucić palenie i przygotować się na lekki wzrost masy). Ćwiczenia będę po rzuceniu palenia kontunował dietę nie wiem.

ćwiczę codziennie

5min rozgrzewki

1 seria
10 pompek
10 brzuszków
15 minut na rowerze
15 podnoszeń hantelków po 6kg na każdą rękę na biceps

2 seria
5 pompek
5 brzuszków
10 podnoszeń hantelków nkr.

/e dodam jeszcze że po każdej serii robie mostek dla rozprowadzenia kwasu mlekowego po mięsniach.
Wiem że to strasznie mało, ale po prostu nie mam w ogole kondychy i musze od czegos zaczac.

Mam trzy pytania
1. kiedy zwiększyć ćwiczenia w seriach po jakim czasie.
2. Co robić gdy mam zakwasy ? Zmniejszać częstotliwość w seriach?
/e mam jeszcze trzecie, bardziej opłaca się zwiększać obciążenie na rowerku czy zwiększać czas ćwiczenia?

Sorry za głupie pytania ale jestem kompletnym laikiem. Z góry dzięki za rady.

skopiowałem posta z tematu, który wcześniej założyłem bo ktoś dał mi taki pomysł i może to i racja, że tu otrzymam odpowiedzi :).

Od razu mówię, że póki co nie chcę osiągnąć jakichś ogromnych wyników w sensie przyrostu masy mięsniowej bardziej chodzi mi tutaj o przygotowanie do przyszłych ew. rozwijań poszczególnych partii. Nie mam sprzętu i też nie mam kasy by w niego inwestować. Mam rowerek i hantelki oraz podłogę xD do pompek i brzuszków:P.

This post was edited by Stanislaw on Jun 2 2010 04:18am
Member
Jun 2 2010 04:27am
Quote (Stanislaw @ Jun 2 2010 10:16am)
Sprawa wyglada tak, po maturach postanowiłem zrzucic nabraną wagę po kompletnym braku ruchu i kondycji(ktorej zreszta nigdy nie mialem). Postanowiłem coś ze soba zrobić i przeszedlem na diete dunkana wazylem 75 kg i mam wzrostu 178. Teraz ważę 70kg i chcę żeby nie została na mnie sama skóra i kości więc zacząłem sobie ćwiczyć
/e2 dodam tu jeszcze że chcę osiągnąć wagę 67 kg.( ponieważ po diecie i ćwiczeniach chce rzucić palenie i przygotować się na lekki wzrost masy)

ćwiczę codziennie

5min rozgrzewki

1 seria
10 pompek
10 brzuszków
15 minut na rowerze

2 seria
5 pompek
5 brzuszków

/e dodam jeszcze że po każdej serii robie mostek dla rozprowadzenia kwasu mlekowego po mięsniach.
Wiem że to strasznie mało, ale po prostu nie mam w ogole kondychy i musze od czegos zaczac.

Mam trzy pytania
/e mam jeszcze trzecie, bardziej opłaca się zwiększać obciążenie na rowerku czy zwiększać czas ćwiczenia?

skopiowałem posta z tematu, który wcześniej założyłem bo ktoś dał mi taki pomysł i może to i racja, że tu otrzymam odpowiedzi :).

Od razu mówię, że póki co nie chcę osiągnąć jakichś ogromnych wyników w sensie przyrostu masy mięsniowej bardziej chodzi mi tutaj o przygotowanie do przyszłych ew. rozwijań poszczególnych partii. Nie mam sprzętu i też nie mam kasy by w niego inwestować. Mam rowerek i hantelki oraz podłogę xD do pompek i brzuszków:P.

nie ogarnialem nigdy domowych cwiczec, ale na pierwszy rzut oka to:
1- juz.
imo strasznie malo tych powtorzen jesli chodzi o brzuszki + pompki.
ustaw ilosc na jakies 70% Twoich mozliwosci i zaplanuj dlugoplanowa progresje.
pompki rob na roznych rozstawach ramion, a przy brzuszkach pamietaj o skosnych (mozesz pomyslec nad rowerkiem nog z przystawianiem na zmiane lokci, prznoszenie hantelka z boku na bok w lezeniu, pochylanie sie z hantlami stojac).
2- rozciagaj sie, basen.
na zakwasy nie ma mocnych, na poczatku boli, bo ma bolec.
ja sie ciesze kiedy np po 3 miesiacach ciaglych cwiczen dostane zakwasu.
wtedy wiem, ze nowe cwiczenie poskutkowalo i poruszylem miesien, ktory wczesniej byl "nieuzytkiem"
3- zalezy co chcesz osiagnac.
bardzo ogolnie to:
wytrzymalosc/ wycinka - dluzszy czas.
sila/masa - wieksze obciazenie/mniejsza liczba powtorzen.
Member
Gold: 34,336.60
Jun 2 2010 04:37am
Quote (Stanislaw @ Jun 2 2010 10:16am)
/e2 dodam tu jeszcze że chcę osiągnąć wagę 67 kg.( ponieważ po diecie i ćwiczeniach chce rzucić palenie i przygotować się na lekki wzrost masy). Ćwiczenia będę po rzuceniu palenia kontunował dietę nie wiem.

ćwiczę codziennie

5min rozgrzewki

1 seria
10 pompek
10 brzuszków
15 minut na rowerze

2 seria
5 pompek
5 brzuszków

Mam trzy pytania

Zakwasy czyli kwas mlekowy znika po ok 6 godzinach. Bole wystepujace w nastepnych dniach to mikrouszkodzenia wynikajace z przetrenowania, zlego wykonywania cwiczen.
Probuj zwiekszyc raz w tygodniu o kilka powtorzen, to zalezy tylko od Twojej "kondycji" czy mozesz sobie pozwolic na wiecej a nie od tego, ze jest jakas zasada.
"Zakwasy" najlepiej roztrenowac czyli cwicz normalnie, ewentualnie kapiel w cieplej wodzie i aspiryna.
Rowerek jest ogolnie slabym cwiczeniem, najlepiej zapisz sie na silownie i korzystaj z elipsy, bieżni.

edit. Brzuszki robi sie do zmeczenia miesnia czyli do momentu kiedy po prostu nie bedziesz mogl wykonac kolejnego powtorzenia. Robienie tego np w seriach po 20 nie ma sensu.

This post was edited by zALC on Jun 2 2010 04:38am
Member
Jun 2 2010 04:38am
Quote (zALC @ Jun 2 2010 10:37am)
Zakwasy czyli kwas mlekowy znika po ok 6 godzinach. Bole wystepujace w nastepnych dniach to mikrouszkodzenia wynikajace z przetrenowania, zlego wykonywania cwiczen.
Probuj zwiekszyc raz w tygodniu o kilka powtorzen, to zalezy tylko od Twojej "kondycji" czy mozesz sobie pozwolic na wiecej a nie od tego, ze jest jakas zasada.
"Zakwasy" najlepiej roztrenowac czyli cwicz normalnie, ewentualnie kapiel w cieplej wodzie i aspiryna.
Rowerek jest ogolnie slabym cwiczeniem, najlepiej zapisz sie na silownie i korzystaj z elipsy, bieżni.

fake :angry:
Member
Gold: 34,336.60
Jun 2 2010 04:43am
Quote (saszas @ Jun 2 2010 10:38am)
fake :angry:

Ty jestes fake, rowerek jest dla starych/grubych ludzi ktorzy potrzebuja cwiczen w odciazeniu. Jedni z racji, ze po prostu nie daja rady a drudzy z uwagi na stawy.

This post was edited by zALC on Jun 2 2010 04:46am
Member
Gold: 102.46
Jun 2 2010 05:04am
Quote (zALC @ Jun 2 2010 10:43am)
Ty jestes fake, rowerek jest dla starych/grubych ludzi ktorzy potrzebuja cwiczen w odciazeniu. Jedni z racji, ze po prostu nie daja rady a drudzy z uwagi na stawy.

stefan, rowerek na odpowiednim obciazeniu i tempie pracy jest jednym z najlepszych domowych kardio jak ktos nie ma czasu chodzic na bieżnie/stadion.
Member
Jun 2 2010 05:15am
Quote (zALC @ Jun 2 2010 10:43am)

fail, chlopczyku.

Quote (kapishon @ Jun 2 2010 11:04am)
stefan, rowerek na odpowiednim obciazeniu i tempie pracy jest jednym z najlepszych domowych kardio jak ktos nie ma czasu chodzic na bieżnie/stadion.

Go Back To Polska Topic List
Prev13463473483493503626Next
Add Reply New Topic New Poll