d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1344134423443344434453626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Jul 26 2015 09:57am
Quote (1970 @ 26 Jul 2015 15:05)
skarbnico wiedzy co moszna robic na klatke oprocz wyciskania sztangi/hantli, rozpietek i dipsow

Nie ma chyba, przenoszenie najwyżej.
Wszystkie bramy i inne wymysły to tylko inna forma tego co wymieniłeś.

Quote (1970 @ 24 Jul 2015 20:24)
cionk podszutofy 140x1
fajniebyloby tak 180 jebnac

Zacząłeś dwubój trenować? To chyba Ty marudziłeś na mobilność kiedyś, tak?
U mnie 100kg jeszcze podskoczy w góre, każdy dodany kilogram i dynamika spada. Ale w 1RM w MC pewnie teraz mam ledwo 130-140.

Quote (zYwi3c @ 26 Jul 2015 17:55)
Nie zebym Ci zabil trening, ale rozpietki to gowno na klate :(

Dla mnie dipsy >>

This post was edited by toyo on Jul 26 2015 09:58am
Member
Gold: 0.01
Jul 26 2015 10:04am
Quote (toyo @ 26 Jul 2015 17:57)
Nie ma chyba, przenoszenie najwyżej.
Wszystkie bramy i inne wymysły to tylko inna forma tego co wymieniłeś.

Zacząłeś dwubój trenować? To chyba Ty marudziłeś na mobilność kiedyś, tak?
U mnie 100kg jeszcze podskoczy w góre, każdy dodany kilogram i dynamika spada. Ale w 1RM w MC pewnie teraz mam ledwo 130-140.

Dla mnie dipsy >>

no cos tam juz ~5 miechow 2boj trenuje, polecam zejscia i wybicia rwaniowe na chujowa mobilnosc, szczegolnia bioderka. do idealu jeszcze daleko ale jest duzo, duzo lepiej.
a o cwiczenia pytam bo smutno nie miec klaty. lawka odpada bo jest tak chujowa i sliska ze nie moge tam wyciskac bo nie da sie mostkowac, a jak nie mostkuje to wyciskam barkami i mnie potem napierdalaja, rozpietki tez odpadaja bo ciezko robic talerzami :D
a dipsy to robie ale i tak bardziej takie "na trica" bo mam bardzo waskie porecze

e; reszcze na moblinosc spoczo sa siady z pauza tak 8-10sekund

This post was edited by 1970 on Jul 26 2015 10:09am
Member
Gold: 4.00
Jul 26 2015 10:54am
Też mam problem z ławką, mostek utrzymam, ale jak odkładam duży ciężar na stojak to wyślizguje się niebezpiecznie do przodu i boje się że kiedyś spadnie mi na mordę :/
WL podchwytem nie wyłączyłoby barków? https://www.youtube.com/watch?v=clBGsv573K4 - nie mam czasu teraz znowu ogladac, bo wychodze, ale chyba tam to widziałem.

Ja raczej nie mam problemów z mobilnością, coś tam się tyłek zawija, ale od dawna nie poczułem nic złego na dole pleców, więc się nie przejmuje. Kilka ogarniętych osób mówiło, że raczej i tak nie byłbym w stanie tego poprawić bez napierdalania duuużych ilości mobility i może wizyt u fizjo.
Ostatnio Beng z KT troche mi o siadach z pauzą nawijał i zacząłem je robić, masakra - po pierwszym i drugim razie nogi miałem tak zmęczone, że nie mogłem zasnąć.

Jak to poprawnie robić? Póki co ciężkie single i dwójki na koniec treningu wrzucam.
Member
Jul 26 2015 11:08am
Quote (toyo @ 26 Jul 2015 18:54)
Też mam problem z ławką, mostek utrzymam, ale jak odkładam duży ciężar na stojak to wyślizguje się niebezpiecznie do przodu i boje się że kiedyś spadnie mi na mordę :/
WL podchwytem nie wyłączyłoby barków? https://www.youtube.com/watch?v=clBGsv573K4 - nie mam czasu teraz znowu ogladac, bo wychodze, ale chyba tam to widziałem.

Ja raczej nie mam problemów z mobilnością, coś tam się tyłek zawija, ale od dawna nie poczułem nic złego na dole pleców, więc się nie przejmuje. Kilka ogarniętych osób mówiło, że raczej i tak nie byłbym w stanie tego poprawić bez napierdalania duuużych ilości mobility i może wizyt u fizjo.
Ostatnio Beng z KT troche mi o siadach z pauzą nawijał i zacząłem je robić, masakra - po pierwszym i drugim razie nogi miałem tak zmęczone, że nie mogłem zasnąć.

Jak to poprawnie robić? Póki co ciężkie single i dwójki na koniec treningu wrzucam.

no mnie tez nic nigdy nie boli :D ale chce to "naprawic" i do ogarnietego fizjo tez sie przejade bo sam wszystkiego nie ogarne :D

a co do siadow z pauza to u mnie nie ma problemow, bo nie umiem odbijac :D czy siadam z pauza czy z odbicie usiade tyle samo a z ~100kg to nawet piosenke na dole zaspiewam
e; no jak robie takie z ~10sec pauza to single

This post was edited by 1970 on Jul 26 2015 11:08am
Member
Gold: 21,979.00
Jul 26 2015 03:44pm
U Karmowskiego na siłowni zacząłem ćwiczyć i jest całkiem spoko. Jak na razie po 2tyg nie widziałem nikogo kto robił przysiady na squat racku. Jeden koleś robił "siady" na smith'ie tylko nie schodził nawet do kąta prostego.

Czytał ktoś książkę 2xME Tobiasza i Agnieszki Wilk? Zastanawiam się nad kupnem.
Member
Gold: Locked
Trader: Scammer
Warn: 60%
Jul 26 2015 04:26pm
Panowie, mam problem. Na siłowni wpierw mam 10 minut truchtu jako rozgrzewka, następnie cztery serie wolnych ciężarów i potem minimum 40 minut bieżni (spacer/trucht/bieg)
Problem tyczy się właśnie biegania, ogólnie moja kondycja dzięki częstym wypadom rowerowym pozwala mi na taki godzinny trucht bez przerw, można powiedzieć że taki podchodzący już pod bieg.
Jeśli idę na bieżni to nie ma problemu, ale jak zaczynam biec to po minucie lub kilku minutach zaczynam odczuwać ból z lewej strony brzucha, dzisiaj z samego początku odczuwałem ten ból z lewej, prawej i przez moment po środku. Ten z prawej i środka minął raz dwa ale z lewej strony bolało cały czas. Ten ból jest taki że można biec biec i w pewnym momencie już tak boli że trzeba się zatrzymać

To nie jest kolka, na jednym forum typy pisały że jak się biega no to siłą rzeczy flaki w środku skaczą i to może być powodem. Jakiś czas temu zrzuciłem sobie tak 11kg, wtedy tego problemu nie miałem jeśli dobrze pamiętam, może.. no nie wiem, nie dostosowało się to wszystko jeszcze do siebie?
A no i te typy nie pisały mi, widziałem wiele takich wątków w którym ludzie pisali o takim problemie i w sumie dalej nie wiem co jest przyczyną. Płynów staram się pić niewiele przed samym biegiem bo wtedy dostaję kolki. Na ten ból pomaga jak przycisnę dłonią w to miejsce, tak jakbym je wduszał. Pomagają również skłony lub po prostu zatrzymanie się, ale efekt jest tylko chwilowy.

wkurwia mnie to bo pokochałem bieganie, bardzo mi się to podoba a muszę się zatrzymywać bez jakiejkolwiek zadyszki. kurwa!
Member
Gold: 300.55
Jul 26 2015 04:28pm
czytam
Member
Gold: 1,513.66
Jul 27 2015 02:17am
Quote (myl0rd @ 26 Jul 2015 22:44)
U Karmowskiego na siłowni zacząłem ćwiczyć i jest całkiem spoko. Jak na razie po 2tyg nie widziałem nikogo kto robił przysiady na squat racku. Jeden koleś robił "siady" na smith'ie tylko nie schodził nawet do kąta prostego.

Czytał ktoś książkę 2xME Tobiasza i Agnieszki Wilk? Zastanawiam się nad kupnem.

Mam i przeczytalem - naprawde spoko ksiazka, ale jak sledzisz wszystko na biezaco, to nie dowiesz sie raczej nic nowego.

https://www.facebook.com/personalni.trenerzy/posts/809970505787358

Wlasnie czytam komentarze "TRENEROW PERSONALNYCH" ( zdjecia z ksiazki 2xME ofc ) - ja pierdole, i tacy ludzie doradzaja innym...
Member
Gold: 47,013.00
Jul 27 2015 02:33am
Quote (zYwi3c @ 27 Jul 2015 10:17)
Mam i przeczytalem - naprawde spoko ksiazka, ale jak sledzisz wszystko na biezaco, to nie dowiesz sie raczej nic nowego.

https://www.facebook.com/personalni.trenerzy/posts/809970505787358

Wlasnie czytam komentarze "TRENEROW PERSONALNYCH" ( zdjecia z ksiazki 2xME ofc ) - ja pierdole, i tacy ludzie doradzaja innym...

kiedyś było łatwiej. teraz narobiło się w chuj pseudo speców i każdy ma niby swoje sposoby na sukces w tym sporcie i robi kisiel z mózgu osobą chcącym zacząć. ogólnie trenowanie na siłowni stało się strasznie mainstreamowe i każdy stara się na tym zarobić.
Member
Jul 27 2015 03:31am
Quote (IlikeKFC @ 27 Jul 2015 10:33)
kiedyś było łatwiej. teraz narobiło się w chuj pseudo speców i każdy ma niby swoje sposoby na sukces w tym sporcie i robi kisiel z mózgu osobą chcącym zacząć. ogólnie trenowanie na siłowni stało się strasznie mainstreamowe i każdy stara się na tym zarobić.

mnie bardziej zastanawia kto daje papier "trenera personalnego" typowi ktory na tbar row mowi "to teraz zrobimy martwy ciag" i idzie na ta zjebana maszyne do wioslowania
ofc u mnie w fitnesie takie perelki

Go Back To Polska Topic List
Prev1344134423443344434453626Next
Add Reply New Topic New Poll