Quote (mruwkojat @ 25 Jul 2015 19:27)
Sry, nie widziałem, że pisałeś. Powiem Ci, że przeskoczyłem na to keto (chcę zobaczyć czym to jaranko : D), i na razie treningi to porażka. ;D
Chociaż tak jak Żywiec napisał - ludzie raczej pozytywnie się wypowiadają, ale raczej na dłuższą metę, BB i keto nie idą w parze, cnie?
Potrzebujesz troche czasu na adaptacje do braku węgli, na początku rzeczywiście moze iść źle. Możesz "dostać" keto flu czy tam atkins flu, kiedy będziesz czuł się dosłownie jak gówno przez kilka dni.
Byłem na keto przez 4 miesiace bez treningów, potem chyba 1-2 już w czasie gdy trenowałem. Jakichś krótkich epizodów na VLCD czy UD2 nie liczę, ale próbowałem kilku rzeczy, gdzie ketoza była skutkiem ubocznym.
Keto nie jest optymalne dla BB. Można na tym ćwiczyć i rosnać, zwłaszcza na początku, ale z węglami jest lepiej. Ma kilka plusów, ale jest IMO przereklamowane. Do tego spróbuj zjeść na mieście jak jesteś na keto.
Internetowi szamani-dietetycy często podrzucają to ludziom. Jak ktoś zaczyna odchudzanie to ketoza wydaje się być jakimś cudem, wywalasz pieczywo, makaron itp. i "chudniesz" 4 kg przez pierwszy tydzień, nawet bez liczenia kcal. Większość tego spadku to woda i potem tempo utraty wagi baaardzo spada, za tak zajebisty pierwszy tydzień na pewno dodaje motywacji, jeśli ktoś sprawdza wagę, a nie wymiary.