d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1341734183419342034213626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Jun 26 2015 07:14am
To co Pozer podrzucił +1. Gorzej, że dosypane 200mg kofy w proszku mocno wykręca ryj.

Bulletproof coffee z MCT i masłem testowałem rano w pracy przez jakiś czas, na razie za mała próbka, ale wydaje mi się, że rzeczywiście działa i odmula na kilka godzin. Dopiero koło 14-15 zwykle jem pierwszy posiłek, rano tylko kawa i bardzo mi to fituje w rozkład dnia.
Member
Gold: 11.45
Jun 26 2015 07:18am

Quote (RividWaclawek @ Jun 26 2015 01:03pm)
Coraz czesciej wchodzac do tego tematu zastanawiam sie nad tym ile w tym waszym bodybuildingu jest przyjemnosci, a ile jakichś chorych ambicji i wmawiania sobie "no jestem natural".

Sam zaczalem sobie trzymac diete i biegam od czasu do czasu dla przyjemniosci. Zamierzam pojsc na silke po sesji, ale nie wyobrazam sobie wpierdalania kilograma bialka, jebanych przedtreningowek, potreningowek, podczastreningowek i innych specyfikow ladowanych prosto do ryja.

Czy poważnie, zeby czuc sile/chec do treningu musicie wpierdalac sloik kofeiny, bo inaczej wam sie nie chce/nie macie sily? Co chwile w tym temacie jest pierdolenie NO JA JEM SIEDEM I POL GRAMA BIALKA A POZOSTALE POL LADUJE POD NAPLETA, na co drugi mu odpowie NIE NIE JANUSZ JA TUTAJ MAM METODE ZE SZESC I TRZY CZWARTE GRAMA BIALKA, A RESZTE ROZDIELAM MIEDZY USZY A NAPLETA WLASNIE. Czy poważnie waszym zdaniem zeby dobrze wygladac nie wystarcza tylko w miare normalnie sie odzywiac i trenowac bez zadnej pizdy na rozruch?

inb4 guwnoburza

e: i nie jest to atak na wasze hobby, tylko takie pytanie czy nie za daleko to sie posuwa.

cóż, masz rację,
ćwiczy się dla wyglądu, a nie przyjemności- ale przychodzi moment refleksji kiedy zdajesz sobie sprawę, ze albo sterydy, albo lipai:
- bierzesz SAA i pozostajesz świrem z chorymi ambicjami,
- pozostajesz naturalem i cieszysz się na każdy trening, bo na siłce jesteś przede wszystkim dlatego, że to lubisz

Quote (zYwi3c @ Jun 26 2015 01:02pm)
Wyglada spoko, mam bardzo podobny, dodaje tylko jeszcze Tyrozyne ( Kreatyna / Kofeina / beta-alanina / Tyrozyna ) - a teraz jeszcze 15 min przed tym Bulletproof coffee albo 30g WPC + 50g kleiku ryzowego.

okej, czemu co wpc przed treningiem?
Member
Gold: 1,513.66
Jun 26 2015 07:40am
Quote (Fristajlo @ 26 Jun 2015 14:18)
okej, czemu co wpc przed treningiem?

Bo samych wegli sie nie oplaca jesc, juz lepiej dorzucic do tego troche bialka i z 5g tluszczy ( przewaznie dodaje 10-15g masla orzechowego jeszcze ). Fajnie sie cwiczy. Podobnie na 50g ryzu + 30g wpc + maslo orzechowe - takze spoko jest na trening.
Testuje rozne warianty - przez ponad 1,5 roku cwiczylem o 19/20 na czczo - czas przyszlo na mala zmiane i jeszcze nie wiem co dziala na mnie najlepiej.

Quote (RividWaclawek @ 26 Jun 2015 14:03)
Coraz czesciej wchodzac do tego tematu zastanawiam sie nad tym ile w tym waszym bodybuildingu jest przyjemnosci, a ile jakichś chorych ambicji i wmawiania sobie "no jestem natural".

Sam zaczalem sobie trzymac diete i biegam od czasu do czasu dla przyjemniosci. Zamierzam pojsc na silke po sesji, ale nie wyobrazam sobie wpierdalania kilograma bialka, jebanych przedtreningowek, potreningowek, podczastreningowek i innych specyfikow ladowanych prosto do ryja.

Czy poważnie, zeby czuc sile/chec do treningu musicie wpierdalac sloik kofeiny, bo inaczej wam sie nie chce/nie macie sily? Co chwile w tym temacie jest pierdolenie NO JA JEM SIEDEM I POL GRAMA BIALKA A POZOSTALE POL LADUJE POD NAPLETA, na co drugi mu odpowie NIE NIE JANUSZ JA TUTAJ MAM METODE ZE SZESC I TRZY CZWARTE GRAMA BIALKA, A RESZTE ROZDIELAM MIEDZY USZY A NAPLETA WLASNIE. Czy poważnie waszym zdaniem zeby dobrze wygladac nie wystarcza tylko w miare normalnie sie odzywiac i trenowac bez zadnej pizdy na rozruch?

inb4 guwnoburza

e: i nie jest to atak na wasze hobby, tylko takie pytanie czy nie za daleko to sie posuwa.

Smiechlem, wypowiadasz sie o trenowaniu na silce, a mowisz, ze biegasz dla przyjemnosci i jeszcze nie chodziles nigdy.
1. Kilograma bialka nikt nie je. Dla zwyklej osoby trenujacej to pewnie ze 150g to max jaki potrzebuje, zeby zbudowac miesnie.
2. Nie potrzeba zadnych przedtreningowek, ale sa dni, kiedy od rana na nic nie masz ochoty i sily i wtedy sie takie cos przyda - szczegolnie jak masz przed soba ciezki trening.
3. Nie, nie potrzeba nic brac - sam tak trenowalem prawie 2 lata, a teraz mam zajawke, zeby poprobowac roznych wariantow.

I najwazniejsze:

Tyczy sie kazdego - zawsze sie zaczyna od 'tylko troche na silke, dla zdrowia - po miesiacach jak widac progress zmieniaja sie tez priorytety, bo sam jestes ciekawy co mozesz jeszcze wyciagnac ze swojego ciala.

fake e; Wiekszosc zaczyna trenowac dla wygladu, niektorzy zaczeli bo byli ciekawi - aktualnie pewnie kazdy cwiczacy chce cos 'z tego miec' - wlasnie w postaci dobrego wygladu - sa tez priorytety w postaci sily - bo po co wygladac na silnego, a byc tak naprawde pizda podnoszaca 120kg w martwym, albo 100kg w siadzie tylko robic?
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Jun 26 2015 08:20am
Quote (zYwi3c @ Jun 26 2015 02:40pm)
Bo samych wegli sie nie oplaca jesc, juz lepiej dorzucic do tego troche bialka i z 5g tluszczy ( przewaznie dodaje 10-15g masla orzechowego jeszcze ). Fajnie sie cwiczy. Podobnie na 50g ryzu + 30g wpc + maslo orzechowe - takze spoko jest na trening.
Testuje rozne warianty - przez ponad 1,5 roku cwiczylem o 19/20 na czczo - czas przyszlo na mala zmiane i jeszcze nie wiem co dziala na mnie najlepiej.

Smiechlem, wypowiadasz sie o trenowaniu na silce, a mowisz, ze biegasz dla przyjemnosci i jeszcze nie chodziles nigdy.
1. Kilograma bialka nikt nie je. Dla zwyklej osoby trenujacej to pewnie ze 150g to max jaki potrzebuje, zeby zbudowac miesnie.
2. Nie potrzeba zadnych przedtreningowek, ale sa dni, kiedy od rana na nic nie masz ochoty i sily i wtedy sie takie cos przyda - szczegolnie jak masz przed soba ciezki trening.
3. Nie, nie potrzeba nic brac - sam tak trenowalem prawie 2 lata, a teraz mam zajawke, zeby poprobowac roznych wariantow.

I najwazniejsze:

http://i.imgur.com/pM0oHBV.jpg

Tyczy sie kazdego - zawsze sie zaczyna od 'tylko troche na silke, dla zdrowia - po miesiacach jak widac progress zmieniaja sie tez priorytety, bo sam jestes ciekawy co mozesz jeszcze wyciagnac ze swojego ciala.

fake e; Wiekszosc zaczyna trenowac dla wygladu, niektorzy zaczeli bo byli ciekawi - aktualnie pewnie kazdy cwiczacy chce cos 'z tego miec' - wlasnie w postaci dobrego wygladu - sa tez priorytety w postaci sily - bo po co wygladac na silnego, a byc tak naprawde pizda podnoszaca 120kg w martwym, albo 100kg w siadzie tylko robic?

Widzisz nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak nie masz na nic ochoty to jest to bez sensu. Podstawa to cokolwiek chcieć...
Ilość bialka tez byla podana z dupy. Nie wypowiadam sie o silowni samej tylko o tym pojebanym stylu suplementacji wszystkiego co się da. Mam w dupie co kto robi, nie moja sprawa. Chce tylko zrozumieć jaki widzicie w tym sens.
Member
Gold: 46,338.00
Jun 26 2015 08:46am
Quote (JaszczombKrulNiebiosuw @ 26 Jun 2015 16:20)
Widzisz nie rozumiesz o co mi chodzi. Jak nie masz na nic ochoty to jest to bez sensu. Podstawa to cokolwiek chcieć...
Ilość bialka tez byla podana z dupy. Nie wypowiadam sie o silowni samej tylko o tym pojebanym stylu suplementacji wszystkiego co się da. Mam w dupie co kto robi, nie moja sprawa. Chce tylko zrozumieć jaki widzicie w tym sens.

taki że niektórzy podchodzą do tego z ambicjami większymi niż Ty. I trzymanie diety (nie mam na myśli całe życie kurczak z ryżem) + ciężkie treningi są przyjemne. Katujesz mięśnie, a mózg się dotlenia i odpoczywa. Suplementacja jest jak najbardziej potrzebna bo nie każdy siedzi na utrzymaniu rodziców a zapierdala prawie dzień w dzień. I żeby coś urosło trzeba zjeść odpowiednią ilość kalorii z odpowiedniej ilości węgli, białka i tłuszczy. Pracując po 8, 10 a nawet 12h dziennie nie jesteś w stanie tego zrobić, chyba że zarabiasz w chuj floty i ci będą michę z tym co zamówisz podstawiać pod biurko. Dla tego faszerowanie się suplami jest jak najbardziej potrzebne. Co do przedtreningówek, sam kiedyś twierdziłem że nigdy nie będę używał, bo po co.. No ale gdy człowiek wyszedł z domu i zaczęły się obowiązki to po całym dniu taka przedtreningówka pomaga.
Member
Gold: 21.00
Jun 26 2015 10:54am
WRUCILE, 140 PRZYSIAD NA 5
180 MARTWY W SERIACH ELO
MILIONY NA KONCIE
Member
Gold: 70.20
Jun 26 2015 12:20pm
Quote (Fristajlo @ Jun 26 2015 03:18pm)
cóż, masz rację,
ćwiczy się dla wyglądu, a nie przyjemności- ale przychodzi moment refleksji kiedy zdajesz sobie sprawę, ze albo sterydy, albo lipai:

:bonk:

Member
Gold: 73.33
Jun 26 2015 03:15pm
Quote (vVanted @ 26 Jun 2015 18:54)
WRUCILE, 140 PRZYSIAD NA 5
180 MARTWY W SERIACH ELO
MILIONY NA KONCIE

ochuj,
witaj instruktorze
Member
Gold: 5.55
Jun 26 2015 03:21pm
Jaką literaturę uważacie za pozycje obowiązkowe jeśli chodzi o Body-building? Na pewno chwycę za autobiografię Schwarzeneggera, ale szukam też bardziej merytorycznych tytułów.
Member
Gold: 21.00
Jun 26 2015 04:21pm
Quote (tamburyn @ Jun 26 2015 09:15pm)
ochuj,
witaj instruktorze

*trenerze
Go Back To Polska Topic List
Prev1341734183419342034213626Next
Add Reply New Topic New Poll