d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1339633973398339934003626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Jun 16 2015 03:48pm
Quote (zYwi3c @ 16 Jun 2015 23:27)
i to jeszcze z 60kg :D

To 2x BW. Na repsy. Elita.

Ja już w tym Platinium Fitness chyba wszystko widziałem.

This post was edited by toyo on Jun 16 2015 03:48pm
Member
Gold: 11.45
Jun 17 2015 12:41am
Ludzie mają w głowach, że powtórzenie trzeba "dopiąć" i wyginają się tak okrutnie.
Niecałe 2 tygodnie temu kolega atakował personal besta, 150kg. Pomijam fakt, że powyginało nim "delikatnie" przy targaniu tego w górę, ale to co zrobił na koniec prawie doprowadziło mnie do zawału.
Na szczęście kumpel żyje i ma się dobrze. Zakończył w takiej pozycji jak na focie od TOYO, dupa Mu wyjechała do przodu, kolana zatrzepotały na wietrze... Masakra.
Dobrze, że to puścił w porę bo by się poskładał w drugą stronę.
Member
Gold: 2,773.03
Jun 17 2015 03:29am
Quote (toyo @ Jun 16 2015 11:48pm)
To 2x BW. Na repsy. Elita.

Ja już w tym Platinium Fitness chyba wszystko widziałem.

Weź przetłumacz. Ile miał tam łącznie ciężaru, ze wszystkim, wliczając w to sztangę?
Member
Jun 17 2015 06:30am
62.5 albo 65 kg. Robił po 5 powtórzeń na początku, w ostatniej serii 2 :)

Śmieje się, że 2x BW, bo to jakiś chudy typek, chodzi tam z rok i nic się nie zmienił.
Member
Gold: 1,780.00
Jun 17 2015 06:44am
Quote (toyo @ Jun 17 2015 12:30pm)
62.5 albo 65 kg. Robił po 5 powtórzeń na początku, w ostatniej serii 2 :)

Śmieje się, że 2x BW, bo to jakiś chudy typek, chodzi tam z rok i nic się nie zmienił.

A jezeli chodzi w innycj celach niz bb? :)
Member
Jun 17 2015 08:53am
To co, siłowo ćwiczy? I po roku robi 65 kg na 5 reps, a potem na 2, bo już nie dawał rady?

Ja na siłowni nie śmieje się z ludzi, nie mam raczej nigdy odruchów typu "o jaki jesteś słaby" albo "wyglądasz jak kurczak". Sam nie robię BB, bardziej skupiałem się na sile i ogólnej sprawności fizycznej.
I to do pewnego stopnia, teraz chodzę chyba w duzej części z przyzwyczajenia, trening pod siłę już mnie tak nie kręci, bo:
a ) jestem zadowolony z wyników, które mam/miałem,
b ) idzię coraz wolniej i żeby to poprawić nie zamierzam sobie układać całego kalendarza pod siłownie/jedzenie, nie zależy mi na tym aż tak.
Coś tam próbuje eksperymentować z dietą i odżywianiem i może właśnie takie zabawy ciągle mnie tam trzymają. Nie specjalnie lubie siedzieć na dupie i czytać książki, łatwiej zapamiętuje w praktyce. Np. UD2, które chwaliłem - będę siedział na tym jeszcze z 3 tygodnie, żeby na sobie sprawdzić jak skuteczne to jest.

Jak pisałęm wyżej - pilnuje się mocno, żeby nie oceniać, bo mnie długo inni oceniali i to błędnie. Nie wiedzieli w ogóle po co przyszedłem, a wpierdalali się, że nie robię łap, że dużo przysiadów i po co, kolana sobie zniszcze, a MC bez pasa to samobójstwo, więc teraz ja nie wpierdalam się do innych.
Jak widzę jakieś dziwne rzeczy to często nawet zakładam, że to jakieś ćwiczenie, którego ja nie znam. Kiedy widzę, że ktoś pyta o coś instruktora (pomijam poziom instruktorów w sieciówkach) to naprawde się cieszę.

Jeśli ten typek robi cokolwiek, czy to BB czy siłę to byłoby widać po nim albo po tym, co zakłada na sztangę. Ale nie ma ani jednego ani drugiego. Ale co jeszcze tam można robić? Jakąś rehabilitacje? Zestaw ćwiczeń tego gościa na to nie wskazuje. Jest właśnie odwrotnie - to co robi, a raczej sposób w jaki to robi mówi, że albo skończy u fizjoterapeuty albo w szpitalu.

Naprawde nie wtrącam się innym do treningu, w życiu też raczej się pilnuje, żeby się niepotrzebnie nie przypierdalać. Ale ten typ jest pizdą i tyle, bo spędził tutaj dużo czasu i nie umie kompletnie nic. Efektów nie ma żadnych i to jak widać też nie dało mu do myślenia, że może coś robi nie tak i że wypadałoby wreszcie ogarnąć. Jest pizdą i jestem tego na 99.9% pewny. I nie potrafię mieć do takich ludzi szacunku.

This post was edited by toyo on Jun 17 2015 09:00am
Member
Gold: 1,513.66
Jun 17 2015 09:54am
Quote (Rave_PL @ 17 Jun 2015 13:44)
A jezeli chodzi w innycj celach niz bb? :)

A co to za roznica? Technika chyba kazdego obowiazuje, nie wazne co chce zrobic :| - a jezeli mowisz o ciezarze, to KAZDY ZDROWY CZLOWIEK, powinien spokojnie podnosic swoja wage ciala - a po paru treningach robic te 100kg w ciagach.

Quote (toyo @ 17 Jun 2015 15:53)
To co, siłowo ćwiczy? I po roku robi 65 kg na 5 reps, a potem na 2, bo już nie dawał rady?

Ja na siłowni nie śmieje się z ludzi, nie mam raczej nigdy odruchów typu "o jaki jesteś słaby" albo "wyglądasz jak kurczak". Sam nie robię BB, bardziej skupiałem się na sile i ogólnej sprawności fizycznej.
I to do pewnego stopnia, teraz chodzę chyba w duzej części z przyzwyczajenia, trening pod siłę już mnie tak nie kręci, bo:
a ) jestem zadowolony z wyników, które mam/miałem,
b ) idzię coraz wolniej i żeby to poprawić nie zamierzam sobie układać całego kalendarza pod siłownie/jedzenie, nie zależy mi na tym aż tak.
Coś tam próbuje eksperymentować z dietą i odżywianiem i może właśnie takie zabawy ciągle mnie tam trzymają. Nie specjalnie lubie siedzieć na dupie i czytać książki, łatwiej zapamiętuje w praktyce. Np. UD2, które chwaliłem - będę siedział na tym jeszcze z 3 tygodnie, żeby na sobie sprawdzić jak skuteczne to jest.

Jak pisałęm wyżej - pilnuje się mocno, żeby nie oceniać, bo mnie długo inni oceniali i to błędnie. Nie wiedzieli w ogóle po co przyszedłem, a wpierdalali się, że nie robię łap, że dużo przysiadów i po co, kolana sobie zniszcze, a MC bez pasa to samobójstwo, więc teraz ja nie wpierdalam się do innych.
Jak widzę jakieś dziwne rzeczy to często nawet zakładam, że to jakieś ćwiczenie, którego ja nie znam. Kiedy widzę, że ktoś pyta o coś instruktora (pomijam poziom instruktorów w sieciówkach) to naprawde się cieszę.

Jeśli ten typek robi cokolwiek, czy to BB czy siłę to byłoby widać po nim albo po tym, co zakłada na sztangę. Ale nie ma ani jednego ani drugiego. Ale co jeszcze tam można robić? Jakąś rehabilitacje? Zestaw ćwiczeń tego gościa na to nie wskazuje. Jest właśnie odwrotnie - to co robi, a raczej sposób w jaki to robi mówi, że albo skończy u fizjoterapeuty albo w szpitalu.

Naprawde nie wtrącam się innym do treningu, w życiu też raczej się pilnuje, żeby się niepotrzebnie nie przypierdalać. Ale ten typ jest pizdą i tyle, bo spędził tutaj dużo czasu i nie umie kompletnie nic. Efektów nie ma żadnych i to jak widać też nie dało mu do myślenia, że może coś robi nie tak i że wypadałoby wreszcie ogarnąć. Jest pizdą i jestem tego na 99.9% pewny. I nie potrafię mieć do takich ludzi szacunku.

To samo u mnie - kiedys jeszcze mialem checi na poprawianie innych, albo ocenianie - ale teraz mam totalnie wyjebane i niech kazdy robi jak chce. Sa osoby co podejda na silce i zapytaja jak powinno wygladac to podpowiem, ale w innym wypadku, nie chce mi sie i wole sie nie wpierdalac w treningi innych.

This post was edited by zYwi3c on Jun 17 2015 09:56am
Member
Gold: 1,560.29
Jun 17 2015 10:37am
Quote (toyo @ 16 Jun 2015 22:27)
/e: post editniety, bo i tak zly post zacytowalem ;)

Technika MC, vol. 3: pozycja końcowa.
I tak nie trafiłem w najlepszy moment.
http://i.imgur.com/8LNG5bxh.jpg

LOLO WIDAC ZE ZARZUT ROBI I BIODRO CWICZY

a teraz tak calkiem serio, robilem dzisiaj interwal i mi sie znowu nie udal bo nie rzygalem biala mazia >:( DAMN YOU ANT
Member
Gold: 4.43
Warn: 10%
Jun 17 2015 10:42am
a ja mam kontuzje lokcia (nawet nie wiem skad) i jestem w trakcie drugiego tygodnia na "chorobowym".
chuj mnie strzela jak nie wiem co, ze nie moge trenowac i jak sobie pomysle ile bym w tym czasie zrobil, ale przynajmniej sie troche za rozciaganie i biegi wzialem. :)
Member
Gold: 1,560.29
Jun 17 2015 10:45am
Quote (nef200 @ 17 Jun 2015 17:42)
a ja mam kontuzje lokcia (nawet nie wiem skad) i jestem w trakcie drugiego tygodnia na "chorobowym".
chuj mnie strzela jak nie wiem co, ze nie moge trenowac i jak sobie pomysle ile bym w tym czasie zrobil, ale przynajmniej sie troche za rozciaganie i biegi wzialem. :)

fronty z wyciagnietymi rekami, dzieki
Go Back To Polska Topic List
Prev1339633973398339934003626Next
Add Reply New Topic New Poll