d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1336033613362336333643626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 73.33
Mar 22 2015 03:58pm
Prim z kfd...
No cóż, śledzę kfd od 2006r. i już wtedy wyglądał mocno zajebiście. Nie wygląda to na osiągnięte w sposób naturalny, ale i tak spośród wszystkich forumowych koksów i tak jesli miałbym komuś wierzyć to własnie Primowi.
Aczkolwiek jest to mocno wątpliwa sprawa.

Pamiętajcie o jednej rzeczy- wg nowych przepisów naturalem można już nazwać osobę, która nie biła towary przez ostatnie 12 miesięcy.
Więc z racji tego, że już w 2008r. (prawy górny róg foto jest data) wyglądał świetnie, to jesli od tamtego czasu nie miał kontaktów z SAA, to jest naturalem xD
Member
Gold: 2,773.03
Mar 22 2015 04:51pm
Quote (tamburyn @ Mar 22 2015 11:58pm)
Prim z kfd...
No cóż, śledzę kfd od 2006r. i już wtedy wyglądał mocno zajebiście. Nie wygląda to na osiągnięte w sposób naturalny, ale i tak spośród wszystkich forumowych koksów i tak jesli miałbym komuś wierzyć to własnie Primowi.
Aczkolwiek jest to mocno wątpliwa sprawa.

Pamiętajcie o jednej rzeczy- wg nowych przepisów naturalem można już nazwać osobę, która nie biła towary przez ostatnie 12 miesięcy.
Więc z racji tego, że już w 2008r. (prawy górny róg foto jest data) wyglądał świetnie, to jesli od tamtego czasu nie miał kontaktów z SAA, to jest naturalem xD

Kwestia tego, że po odstawieniu towaru organizm raczej szybko wraca do naturalnej formy. Mięśnie nie są tak dobrze odżywione, nie wygląda się jak u szczytu redukcji, nie będąc w życiowej formie przez okres kilku lat. Gdyby faktycznie w 2008 odstawił co tam brał, to do tego czasu, choćby napierdalał za trzech, ciało powinno i tak odnotować mocny zjazd, zarówno wizualny, jak i wydajnościowy.

Tak mi się przynajmniej wydaje, w każdym razie słusznie zakładałem, że z naturalem nie ma zbyt wiele wspólnego. Zapewne jest tak, jak Żywiec mówi.
Member
Gold: 0.36
Mar 22 2015 05:50pm
chodzi o to zeby byc jak najwiekszym !!! ogromnym jak zwierz!!! kto nie ma masy jest nikim!!! chudzi moga isc na ryby!!! najwazniejsza jest wielkosc!!! jak jestes wielki rzadzisz!!!wchodzisz na silke zakladasz na sztange 200 i cala silownia sra po rajtach i kazdy chce byc taki dzik jak ty!!! MASA TO PODSTAWA!!! JESTES WILEKI JESTES SZEFEM!!! WSZYSCY MAJA DO CIEBIE RESPEKT!!! TO JEST WLASNIE SENS KOKSOWANIA!!! I TAKA JEST PRAWDA!!! JA PRZY******M DUZO BO MNIE TO RAJCUJE !!! PODNIECA MNIE JAK CO DZIEN PATRZE W LUSTRO I JESTM WIEKSZY I WIEKSZY!!! I ZE JAK WYCHODZE NA ULICE TO GOWNIARZE MOWIA " WIDZIALES?! ALE BYDLE!!!"
Member
Gold: 5.55
Mar 23 2015 02:08pm
Quote (D2SaTaN @ Mar 22 2015 07:03pm)
ma sens jak bedziesz manipulowal ciezarem, a ciezko - b lekko - a -lekko b- ciezko,
no i ja osobiscie bym zamienil miejscami wioslowanie z podciagniem na drazku, po martwym ciagu mi sie kurewsko ciezko robi wioslo :D

Quote (From_ashes @ Mar 22 2015 07:52pm)
A - przerwa - B.

Daj szansę ciału na odpoczynek po wielostawowcach bo się włókna mięśniowe ani trochę nie odbudują.

Dzięki za porady, zrobię tak jak radzicie.
Member
Gold: 102.46
Mar 24 2015 02:53pm
Quote (dan_07 @ Mar 23 2015 12:51am)
Kwestia tego, że po odstawieniu towaru organizm raczej szybko wraca do naturalnej formy. Mięśnie nie są tak dobrze odżywione, nie wygląda się jak u szczytu redukcji, nie będąc w życiowej formie przez okres kilku lat. Gdyby faktycznie w 2008 odstawił co tam brał, to do tego czasu, choćby napierdalał za trzech, ciało powinno i tak odnotować mocny zjazd, zarówno wizualny, jak i wydajnościowy.

Tak mi się przynajmniej wydaje, w każdym razie słusznie zakładałem, że z naturalem nie ma zbyt wiele wspólnego. Zapewne jest tak, jak Żywiec mówi.

ogolnie tak, cialo adaptuje się szybko bez koxu i wraca do normalnych rozmiarow adekwatnych do aktywności fizycznej i diety. zwróciłbym tylko uwagę na fakt że tzw byli koksiaze mają jednak przewagę nad naturalami. kox stymuluje tworzenie de novo jąder komórkowych mięsni oraz mitochondriow co sprowadza się generalnie do tego że takie mieśnie "pamietają" kox i gosc ktory wraca na silke szybciej powraca do formy, ma większy potencjał siły i szybciej się regeneruje. na tym polega paradoks dzisiejszych zawodów że Ci co brali a nie biora zawsze beda lepsi
Banned
Gold: 0.30
Mar 24 2015 03:32pm
Quote (dan_07 @ Mar 22 2015 11:51pm)

tak ale cale zycie sterow tez przeciez nie bierzesz tylko robisz se cykle ? wystarczy ze gosc mial w przeszlosci 2cykle odstawil wszystko i trzymal miske i cwiczenia i kupil sobie bialko aminokwasy i pare innych rzeczy jako zestaw utrzymania. teraz modne sie zrobilo promowanie naturalnego zdrowego mezczyzny ktory robi street workouty i w ogole dla wlasnego zdrowia a jak popatrzec na tych co kreca filmy to co drugi wyzylowany od sterydow ze az milo. nie mowie ze to nie bylo okupione ciezka praca ale mozna tak z wszystkim powiedziec ze nie bedizesz taki napiety nie osiagniesz takiej pompy czy nawet ze bedizesz mial mniejsza pojemnosc oddechowa bo zalozmy stales godzine w korku przed treningiem, wymowki sa dla slabych kurwa mac a jak ktos juz sie pcha wysoko w tym sporcie to samo do niego przychodzi
Member
Gold: 4.00
Mar 25 2015 08:43am
Quote (Mexter @ 24 Mar 2015 23:32)
tak ale cale zycie sterow tez przeciez nie bierzesz tylko robisz se cykle ? wystarczy ze gosc mial w przeszlosci 2cykle odstawil wszystko i trzymal miske i cwiczenia i kupil sobie bialko aminokwasy i pare innych rzeczy jako zestaw utrzymania. teraz modne sie zrobilo promowanie naturalnego zdrowego mezczyzny ktory robi street workouty i w ogole dla wlasnego zdrowia a jak popatrzec na tych co kreca filmy to co drugi wyzylowany od sterydow ze az milo. nie mowie ze to nie bylo okupione ciezka praca ale mozna tak z wszystkim powiedziec ze nie bedizesz taki napiety nie osiagniesz takiej pompy czy nawet ze bedizesz mial mniejsza pojemnosc oddechowa bo zalozmy stales godzine w korku przed treningiem, wymowki sa dla slabych kurwa mac a jak ktos juz sie pcha wysoko w tym sporcie to samo do niego przychodzi

mexter dobry dzik

IMO 2 kategorie ludzi w tym problemie:
a ) ktoś koksem po prostu przyspieszył to jak szybko rośnie, powiedzmy typ 180/75 dojechał do 180/80 (liczby z dupy) - raczej wszystko utrzyma, a jak coś spadnie może przez to, że na koksie jest wieksza motywacja do trzymania miski, treningu itp i jak schodzi z cyklu to się bardziej opierdala
b ) ktoś był już na granicy tego ile może wyciągnąć jako natural i na cyklu doszedł dalej, jak jest off to ciężko mu to utrzymać

Wreszcie dorwałem siłownię z dobrym sprzętem do wszelkiego treningu funkcjonalnego. Soft plyo boxy to fajna zabawa, szukałem ich chyba z rok.
Na wolnych ciężarach chłopy takie przeogromne ze jeszcze czegoś takiego nie widziałem, ze 2-3 "normalnych", pozostałych 10-15 to poziom taki, że mogliby za kilka tygodni wyjść na scenę.

This post was edited by toyo on Mar 25 2015 08:44am
Member
Mar 25 2015 08:46am
Quote (toyo @ 25 Mar 2015 15:43)
mexter dobry dzik

IMO 2 kategorie ludzi w tym problemie:
a ) ktoś koksem po prostu przyspieszył to jak szybko rośnie, powiedzmy typ 180/75 dojechał do 180/80 (liczby z dupy) - raczej wszystko utrzyma, a jak coś spadnie może przez to, że na koksie jest wieksza motywacja do trzymania miski, treningu itp i jak schodzi z cyklu to się bardziej opierdala
b ) ktoś był już na granicy tego ile może wyciągnąć jako natural i na cyklu doszedł dalej, jak jest off to ciężko mu to utrzymać

Wreszcie dorwałem siłownię z dobrym sprzętem do wszelkiego treningu funkcjonalnego. Soft plyo boxy to fajna zabawa, szukałem ich chyba z rok.
Na wolnych ciężarach chłopy takie przeogromne ze jeszcze czegoś takiego nie widziałem, ze 2-3 "normalnych", pozostałych 10-15 to poziom taki, że mogliby za kilka tygodni wyjść na scenę.

W Krakowie? Podzielisz się tym miejscem?
Member
Gold: 4.00
Mar 25 2015 10:50am
W Londynie.

Wroce do Krakowa za kilka tygodni to możemy się gdzieś ustawić.
Chyba jesteś z okolic NH. Jak lubisz się powygłupiać (np. uczyć dwuboju czy plyo) to w swojej okolicy masz Platinium na Mogilskiej i w Plazie, w centrum jest White Star Power, Park Sportowy Juvenia i kilka Platinium, dalej na południe 72D i CFKraków, a na północy Klub Treningu Funkcjonalnego.
Member
Mar 25 2015 10:53am
Quote (toyo @ 25 Mar 2015 17:50)
W Londynie.

Wroce do Krakowa za kilka tygodni to możemy się gdzieś ustawić.
Chyba jesteś z okolic NH. Jak lubisz się powygłupiać (np. uczyć dwuboju czy plyo) to w swojej okolicy masz Platinium na Mogilskiej i w Plazie, w centrum jest White Star Power, Park Sportowy Juvenia i kilka Platinium, dalej na południe 72D i CFKraków, a na północy Klub Treningu Funkcjonalnego.

Z Czyżyn dokladnie, mieszkam na akademikach pk i tutaj też śmigam na siłkę, ale nie wiem ile jeszcze dam radę tutaj chodzić.
Go Back To Polska Topic List
Prev1336033613362336333643626Next
Add Reply New Topic New Poll