d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1334933503351335233533626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Mar 11 2015 11:24am
Quote (D2SaTaN @ 11 Mar 2015 17:49)
ja miedzy seriami na silowni zagryzam tunczyka, dokladnie 69 minut i 42 sekundy po treningu jak otwiera sie okno anaboliczne pije kieliszek oliwy i podlaczam kroplowke z twarogiem

aha bo ja biore bialko dokladnie 32 sekundy po treningu jak nie zdaze wymieszkac to cwicze jeszcze raz

jak wypijesz dokladnie 32 sekundy po treningu to miesnie rosna od razu dzieki temu w w 6 dni treningowych biceps urosl mi o 3,29 cm
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Mar 11 2015 12:02pm
Witam, w końcu i mnie dopadła choroba, chociaż tak długo się trzymałem.Ostatni trening zrobiłem w czwartek, jutro powracam.Chęci i motywacji mam dużo, co dziwne, bo przeważnie dłuższe przerwy tylko bardziej mnie rozleniwiały.Jak to ja, apetyt dopisywał i czuję się już niekomfortowo ze swoją wagą, dlatego ucinam kalorie.Teraz już na 100%, bo zaraz połowa marca, a do maja formę trzeba zrobić.Kurwa mać.Problem mam tylko z planem, muszę coś zmienić, a nie wiem jak się za to zabrać, na pewno chcę poćwiczyć na większej ilości powtórzeń w ćwiczeniach głównych, tj. 8-12, bo przez długi czas jechałem na 3-5, za długi, dopiero się zorientowałem, że przez 3 miesiące stałem w miejscu, ale człowiek na błędach się uczy.Ziomki, pokażcie na czym obecnie ćwiczycie, może podpasuje mi któryś z planów, jakieś drobne zmiany zrobię i sam zacznę go wprowadzać w życie.Co powiecie na trening nóg 2x w tygodniu?Jeśli tak, to jak to zmieścić w przeciągu 7 dni?Jakbym sobie wszystkiego nie rozpisywał, to wychodzi mi split 4 dniowy,[nogi,klatka+barki,plecy+barki,triceps+biceps] ale wtedy nie ma miejsca na trening którejkolwiek partii 2x per week.Pomotzy.
Member
Gold: 1,513.66
Mar 11 2015 12:34pm
Quote (Cannabisek @ 11 Mar 2015 18:24)
aha bo ja biore bialko dokladnie 32 sekundy po treningu jak nie zdaze wymieszkac to cwicze jeszcze raz

jak wypijesz dokladnie 32 sekundy po treningu to miesnie rosna od razu dzieki temu w w 6 dni treningowych biceps urosl mi o 3,29 cm

Sądząc po twoim ostatnim pytaniu to właśnie chyba tak jest. Po co pić białko od razu po treningu jak i tak się nie strawi, bo cała krew zamiar w żołądku jest w mięśniach?

Zawsze mam beke z ludzi co jedzą juz w szatni albo robią jakiej szejki białkowe, bo cały trening nie będzie zaliczony jak nie wypija i miesnie popala :(
Member
Gold: 0.00
Mar 11 2015 01:02pm
Quote (zYwi3c @ 11 Mar 2015 19:34)
Sądząc po twoim ostatnim pytaniu to właśnie chyba tak jest. Po co pić białko od razu po treningu jak i tak się nie strawi, bo cała krew zamiar w żołądku jest w mięśniach?

Zawsze mam beke z ludzi co jedzą juz w szatni albo robią jakiej szejki białkowe, bo cały trening nie będzie zaliczony jak nie wypija i miesnie popala :(

dlatego zapytalem bo jak googluje to znajduje rozne opinie

ja koncze cwiczyc wpierdalam ryz mieso warzywa i zapijam bialkiem
Member
Gold: 4.00
Mar 11 2015 01:18pm
Quote (Mystery_Method @ 11 Mar 2015 19:20)
i co ma niby dawac to skrobanie mordy i naciaganie komus nuk? LOL

Zwiększenie ROM w biodrach przez podrapanie policzka wydało mi się conajmniej ciekawe, dlatego wrzuciłem.
Ja to w ogóle myślę, że buttwink mam przez pospinane uszy.
<troll>

Quote (Rafalek @ 11 Mar 2015 20:02)
Witam, w końcu i mnie dopadła choroba, chociaż tak długo się trzymałem.Ostatni trening zrobiłem w czwartek, jutro powracam.Chęci i motywacji mam dużo, co dziwne, bo przeważnie dłuższe przerwy tylko bardziej mnie rozleniwiały.Jak to ja, apetyt dopisywał i czuję się już niekomfortowo ze swoją wagą, dlatego ucinam kalorie.Teraz już na 100%, bo zaraz połowa marca, a do maja formę trzeba zrobić.Kurwa mać.Problem mam tylko z planem, muszę coś zmienić, a nie wiem jak się za to zabrać, na pewno chcę poćwiczyć na większej ilości powtórzeń w ćwiczeniach głównych, tj. 8-12, bo przez długi czas jechałem na 3-5, za długi, dopiero się zorientowałem, że przez 3 miesiące stałem w miejscu, ale człowiek na błędach się uczy.Ziomki, pokażcie na czym obecnie ćwiczycie, może podpasuje mi któryś z planów, jakieś drobne zmiany zrobię i sam zacznę go wprowadzać w życie.Co powiecie na trening nóg 2x w tygodniu?Jeśli tak, to jak to zmieścić w przeciągu 7 dni?Jakbym sobie wszystkiego nie rozpisywał, to wychodzi mi split 4 dniowy,[nogi,klatka+barki,plecy+barki,triceps+biceps] ale wtedy nie ma miejsca na trening którejkolwiek partii 2x per week.Pomotzy.

Teraz stosunkowo mało ludzi trenuje splitami, jednak FBW czy podziały typu Push/Pull, Push/Pull/Legs czy Upper/Lower body wydają się być ciekawsze.

http://stronglifts.com/5x5/ - FBW A/B, 5 najważniejszych ćwiczeń, trening co drugi dzień, przysiady na każdym treningu
http://www.muscleandstrength.com/workouts/jason-blaha-ice-cream-fitness-5x5-novice-workout - prawie to samo, troche większa objętość i dodane masturbacje typu biceps/triceps/abs
http://www.forum.animalpak.pl/post591255.html - Kachas na 4 dni, dobry plan, nawet tutaj conajmniej kilka osób go robiło. Dobra objętość, dość długi.

http://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout
http://www.simplyshredded.com/mega-feature-layne-norton-training-series-full-powerhypertrophy-routine-updated-2011.html
- tutaj masz inne podejście - podział na dni power i hypertrophy, czyli 2 dni jedziesz np 3-5 reps, w inne 10-12. Do większej objętości przyzwyczaisz się po kilku treningach.

Tego PHULa chyba sam spróbuje teraz, tylko muszę te pojedyncze maszyny jakoś tam popodmieniać na wolne ciężary.
Member
Gold: 8,910.00
Mar 12 2015 02:52am
chłopaki pomóżcie potrzebuje jakiegoś świeżego pomysłu na solidne śniadania, do tej pory jadłem płatki owsiane ale stwierdziłem że za bardzo mnie zaklejają i nie mam po nich apetytu :(
Member
Gold: 5.00
Mar 12 2015 02:54am
Quote (zYwi3c @ Mar 11 2015 08:34pm)

Również beka jak wieszaki stoją w szatni przed treningiem i przez 10 minut wsypują w siebie przeróżne specyfiki, bez których trening nie udałby się.
Member
Gold: 11.45
Mar 12 2015 03:01am
Quote (zYwi3c @ Mar 11 2015 06:34pm)

od zawsze wszyscy mówili, że zaraz po treningu trza wrzucić szamę, a teraz nagle po treningu nie ma krwi w okolicach żołądka?
sugerujesz, że jak masz krew w mięśniach to żołądek nie trawi? xD
a jak trawisz, to nie ma krwi w mięsie, tak? logiczne

Member
Gold: 102.46
Mar 12 2015 04:14am
Quote (arthurro @ Mar 11 2015 07:13pm)
skrzydlowy boczny

widać że nie masz nic wspólnego z anatomią człowieka. na pierwszy rzut oka widać że to żwacz (masseter)
Member
Gold: 70.20
Mar 12 2015 04:16am
Quote (kapishon @ Mar 12 2015 12:14pm)
widać że nie masz nic wspólnego z anatomią człowieka. na pierwszy rzut oka widać że to żwacz (masseter)

bylo dawno i nieprawda, bez spinki ;)
Go Back To Polska Topic List
Prev1334933503351335233533626Next
Add Reply New Topic New Poll