d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1330233033304330533063626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 4.00
Jan 28 2015 01:00pm
Dzięki. To jest pod koniec treningu po klatce i przysiadach, ciężko mi było w ogóle zrotować barki i łokcie na zewnątrz i je zablokować.
Zarzut na świeżo wygląda troche lepiej, nie skaczę tak do tyłu i sztanga leci bliżej ciała, ale samemu ciężko to ogarnąć. I tak je odpuściłem dawno temu, żeby nie utrwalać takiej upośledzonej techniki, zarzucam tylko jak robie military press.

Mam plan właśnie przejść przynajmniej na 2-3 miesiące na coś zupełnie innego, może typowo pod hipertrofie, a w wolne dni robić dużo mobilności i stabilizacje.
Ktoś ma jakiś fajny pomysł na trening? GVT ma sens dla naturala? Od kwietnia czy maja praktycznie zawsze ćwiczyłem 5x5 (Kachas albo Stronglifts), przydałaby się chyba zmiana o 180 stopni.
Member
Gold: 1,560.29
Jan 28 2015 02:07pm
gvt ma sens ale jest gorsze dla stawow niz trening typowo silowy :D

This post was edited by D2SaTaN on Jan 28 2015 02:07pm
Member
Gold: 15,461.01
Jan 28 2015 06:25pm
temat zmiany treningu poruszany to ja zapytam się czy ktoś z was robił push/pull/legs na masie ? Bo chcę spróbować push/pull/legs/push/pull - pon/wto/sro/czw/piatek ale jeszcze wybieram ćwiczenia, od lutego chce zacząć tym nowym planem już, bo na starym mam stagnację.

Iso value info z fitness /r od żywca <5>
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2015 02:25am
Nie byłem na siłowni już kilka miesięcy. (a jakby policzyć czas od urodzenia mojego syna to chyba przez ostatnie 3 lata poćwiczyłem uczciwie rok)
Nie mam partnera treningowego i jak nie jestem z kimś umówiony na trening to po prostu odpuszczam. Idę ze 3 razy systematycznie, później jakiś trening odpuszczam i już do niego nie wracam. Później już w ogóle nie chce mi się wyjść z domu.
Tłumacze to sobie pracą, rodziną i innymi zajebistymi wymówkami a prawda jest taka, że strasznie przez kilka lat spadła mi motywacja,
Ma ktoś jakieś porady? Może zmienić siłownie, może kupić coś w stylu suplementów czy stroju/butów to motywacja wróci? Najlepiej by była znaleźć kogoś do ćwiczenia, ale zmieniało ich się już chyba 10 przez te lata i już nie mam w czym wybierać ;)
Próbowałem też korzystać z drążka montowanego do sufitu i uchwytów do pompek w domu, ale to raczej były wygłupy niż ćwiczenie.
Dodatkowo jakbym już wrócił to ktoś ma sprawdzone rady na redukcję? Przy 176cm ważę 95kg, idzie do setki jak nic ;-) Już mam chyba z metr w obwodzie brzucha.
Są tu jacyś pomocni młodzi kulturyści, którzy znają się i chcą wesprzeć kolegę z forum o d2? ;)

Long story short: Potrzebuje porad motywacyjnych i treningowych celem redukcji.
Member
Gold: 8,910.00
Jan 29 2015 02:47am
Quote (LoQ @ 29 Jan 2015 02:25)
temat zmiany treningu poruszany to ja zapytam się czy ktoś z was robił push/pull/legs na masie ? Bo chcę spróbować push/pull/legs/push/pull - pon/wto/sro/czw/piatek ale jeszcze wybieram ćwiczenia, od lutego chce zacząć tym nowym planem już, bo na starym mam stagnację.

Iso value info z fitness /r od żywca <5>

ja robiłem push/pull/siła/nogi i progres szedł zajebiście, zarówno siłowo jak i hipertroficznie
Member
Gold: 389.98
Jan 29 2015 03:35am
Quote (toyo @ Jan 28 2015 07:42pm)
[dziennik-treningowy]
Filmik z wczorajszych wygłupów, jeden cel na 2015 rok zaliczony (OHS powyżej BW). Koślawo, ale jest.
I robię dłuższą przerwę od treningu siłowego, bo już nie daje rady.
[/dziennik-treningowy]

http://www.youtube.com/watch?v=VYaPzpdqBvc

Faktycznie mało stabilny, a to pierwsze powtórzenie i praca korpusu... :D
Ciekawe jest, że od razu próbujesz robić dosyć wąskim chwytem te ohsy - tak Ci wygodniej? Czy to jakiś własny challenge?
Member
Gold: 4.00
Jan 29 2015 03:56am
Nie pierwsze, to jest po treningu całym i dużo rozgrzewkowych jeszcze poszło.
Próbuje na różny sposób, ale wąskim najtrudniej, więc najwięcej zabawy.
Normalnie mną tak nie rzuca, ale na 60+ kg jest to co widać na wideo. Na stabilność robie OHSy i planki.
Co ciekawe jeszcze ze 3 tygodnie temu 60kg mnie przewracało, a na tym treningu siadłem je na 3 repy bez problemu.
Chociaż nie wygląda to stabilnie to bardziej ogranicza mnie siła niż stabilność, z dołu ciężko się wystrzelić, a odbijanie na dole jak 2-boiści to nie mój poziom ;)
Member
Gold: 0.00
Jan 29 2015 04:42pm
Zywiec albo jakis inny spec moglby ocenic? :D
http://imgur.com/a/snHNo
Member
Gold: 4.43
Warn: 10%
Jan 29 2015 05:07pm
Quote (Xaud @ Jan 29 2015 08:25pm)
Nie byłem na siłowni już kilka miesięcy. (a jakby policzyć czas od urodzenia mojego syna to chyba przez ostatnie 3 lata poćwiczyłem uczciwie rok)
Nie mam partnera treningowego i jak nie jestem z kimś umówiony na trening to po prostu odpuszczam. Idę ze 3 razy systematycznie, później jakiś trening odpuszczam i już do niego nie wracam. Później już w ogóle nie chce mi się wyjść z domu.
Tłumacze to sobie pracą, rodziną i innymi zajebistymi wymówkami a prawda jest taka, że strasznie przez kilka lat spadła mi motywacja,
Ma ktoś jakieś porady? Może zmienić siłownie, może kupić coś w stylu suplementów czy stroju/butów to motywacja wróci? Najlepiej by była znaleźć kogoś do ćwiczenia, ale zmieniało ich się już chyba 10 przez te lata i już nie mam w czym wybierać ;)
Próbowałem też korzystać z drążka montowanego do sufitu i uchwytów do pompek w domu, ale to raczej były wygłupy niż ćwiczenie.
Dodatkowo jakbym już wrócił to ktoś ma sprawdzone rady na redukcję? Przy 176cm ważę 95kg, idzie do setki jak nic ;-) Już mam chyba z metr w obwodzie brzucha.
Są tu jacyś pomocni młodzi kulturyści, którzy znają się i chcą wesprzeć kolegę z forum o d2? ;)

Long story short: Potrzebuje porad motywacyjnych i treningowych celem redukcji.

Ciężko jest powiedzieć co jest motywujące w życiu. Wszystko jest zależne od charakteru. Jeden chce mieć 50cm w łapie, a drugi wziąć konkretny ciężar na ławce. Według mnie to musiałbyś po porostu najpierw zdecydować co jest dla ciebie najważniejsze i czy robisz to dla siebie czy dla kogoś. Zawsze powtarzam ludziom, którzy nie mają motywacji żeby nie zaczynali z "grubej rury". Badz zawsze 3x w tygodniu 1h (co by się nie działo musisz przyjść), jak złapiesz trochę cugu to już nie będzie problemu. Ja chociaż wcale tak krótko na treningu nie siedzę to zawsze mowie, że to nic w porównaniu do takich osób jak Mas. Oyama który trenował 12h dziennie, Tyson czy Arnold którzy również spędzali całe dnie na doskonaleniu siebie i wkładali serce w trening.
Pozdrawiam.
Member
Gold: 39,091.10
Jan 29 2015 05:10pm
Quote (hehehehehe @ 29 Jan 2015 23:42)
Zywiec albo jakis inny spec moglby ocenic? :D
http://imgur.com/a/snHNo

co to za pedal?
Go Back To Polska Topic List
Prev1330233033304330533063626Next
Add Reply New Topic New Poll