d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev13173183193203213626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
May 24 2010 05:07am
a w czym chemii dziś nie ma? większość produktów spożywczych nafaszerowana jest chemią.. mam gdzieś czy na starość będę miał problemy z tego powodu
jak już pisali na coś trzeba umrzeć
Member
Gold: 102.46
May 24 2010 06:51am
Quote (Bodziuu @ May 24 2010 11:07am)
a w czym chemii dziś nie ma? większość produktów spożywczych nafaszerowana jest chemią.. mam gdzieś czy na starość będę miał problemy z tego powodu
jak już pisali na coś trzeba umrzeć

to prawda ze wiekszosc produktow spozywczych jest utopiona w chemii. to prawda ze na cos i tak trzeba umrzeć. masz racje. jednak jesli moge cos zauwazyc: to nie znaczy ze nie ma zarcia bez chemii. to rowniez nie znaczy ze mozna sobie lekceważyc co sie je. ze jest to bez znaczenia. i to nie jest tak ze na starosc bedziesz mial problemy. organizm nie dziala tak ze aha już mamy 60 tke to dobra teraz chorujemy, teraz sie zle czujemy itp. to co jesz jest budulcem i zrodlem energii. defakto zamieniasz sie w to co jesz na poziomie molekularnym. co jednak najwazniejsze a chcialem tu zaznaczyc mi nie chodzi o chorowanie a o potencjalną wydajność siłowo wytrzymalosciową ktora to wlasnie oprocz predyspozycji genetycznych zalezy od typu materii dostarczanej do organizmu. im bardziej przetworzona i nafaszerowana chemią tym organizm słabszy. dodatkowo musi oczyszczać sie z toksyn. dołóżmy jeszcze przyswajalność (niską) tego co jemy i mamy bigos z ktorego trzeba przeciez wydobyc cos cennego. syntetyki wam nie pomagają moi drodzy. przy odpowiednim żywieniu nie ma róznicyczy dymacie na proszkach czy bez nich (mam tu na mysli "nieinwazyjne suplemnety"). obracam sie w tym srodowisku wiele lat i opinie na ten temat rzadko sa podzielone. tak czy inaczej przemysl odzywkowy kwitnie. mam nadzieje ze to co napisalem da przynajmniej bodziec do zastanowienia sie co robicie z wlasnym ciałem.

This post was edited by kapishon on May 24 2010 06:52am
Member
May 24 2010 07:55am
Quote (Bodziuu @ 23 May 2010 20:31)
a jakie przyrosty siły masz? w jakim czasie?

Mnie satysfakcjonują ;)

Od 5 [ może trochę więcej ] miesięcy + 17 kg na serie na płaskiej :)

Na przysiad też paręnaście kilo do góry :)

Jak już wiesz martwy dopiero zaczynam więc nie mam się czym szczycić.

Fake e/ dziś mnie bolał brzuch i nie mogłem poćwiczyć sobie :|

I mam 3 dni na zrobienie tric/bic/klata/nogi/plecy/barki/przedramię :O
Member
May 24 2010 08:45am
Quote (kapishon @ May 24 2010 02:51pm)
to prawda ze wiekszosc produktow spozywczych jest utopiona w chemii. to prawda ze na cos i tak trzeba umrzeć. masz racje. jednak jesli moge cos zauwazyc: to nie znaczy ze nie ma zarcia bez chemii. to rowniez nie znaczy ze mozna sobie lekceważyc co sie je. ze jest to bez znaczenia. i to nie jest tak ze na starosc bedziesz mial problemy. organizm nie dziala tak ze aha już mamy 60 tke to dobra teraz chorujemy, teraz sie zle czujemy itp. to co jesz jest budulcem i zrodlem energii. defakto zamieniasz sie w to co jesz na poziomie molekularnym. co jednak najwazniejsze a chcialem tu zaznaczyc mi nie chodzi o chorowanie a o potencjalną wydajność siłowo wytrzymalosciową ktora to wlasnie oprocz predyspozycji genetycznych zalezy od typu materii dostarczanej do organizmu. im bardziej przetworzona i nafaszerowana chemią tym organizm słabszy. dodatkowo musi oczyszczać sie z toksyn. dołóżmy jeszcze przyswajalność (niską) tego co jemy i mamy bigos z ktorego trzeba przeciez wydobyc cos cennego. syntetyki wam nie pomagają moi drodzy. przy odpowiednim żywieniu nie ma róznicyczy dymacie na proszkach czy bez nich (mam tu na mysli "nieinwazyjne suplemnety"). obracam sie w tym srodowisku wiele lat i opinie na ten temat rzadko sa podzielone. tak czy inaczej przemysl odzywkowy kwitnie. mam nadzieje ze to co napisalem da przynajmniej bodziec do zastanowienia sie co robicie z wlasnym ciałem.

może i kiedyś przyznam Ci racje, ale piszesz że różnicy nie ma, z tym się zgodzić nie mogę, dobrze by było jak byś sprecyzował jakie są wg Ciebie "najbardziej szkodliwe"
nie powiesz że np glukozamina, czy tam witaminy/minerały, są szkodliwe
z resztą gdyby odżywki był tak szkodliwe jak sądzisz to by o tym głośno było, bo jest już od dawna ludzi je stosują, może to nie zależy od samych specyfików tylko od nie umiejętnego stosowania ich
jednak nie jestem przekonany do Twojego zdania
pijąc teraz swoje pyszne szkodliwe białeczko serdecznie Cie pozdrawiam <_<

Quote (sYa_TPS @ May 24 2010 03:55pm)
Mnie satysfakcjonują ;)

Od 5 [ może trochę więcej ] miesięcy + 17 kg na serie na płaskiej :)

Na przysiad też paręnaście kilo do góry :)

Jak już wiesz martwy dopiero zaczynam więc nie mam się czym szczycić.

Fake e/ dziś mnie bolał brzuch i nie mogłem poćwiczyć sobie :|

I mam 3 dni na zrobienie tric/bic/klata/nogi/plecy/barki/przedramię :O

no to w sumie dobrze :) ja jakos sobie bark nadwyrężyłem, nawet nie wiem kiedy i mnie boli strasznie teraz
już tak miałem kiedyś i samo przeszło :P

This post was edited by Bodziuu on May 24 2010 08:52am
Member
May 24 2010 08:47am
Quote (Bodziuu @ May 24 2010 02:45pm)
może i kiedyś przyznam Ci racje, ale piszesz że różnicy nie ma, z tym się zgodzić nie mogę, dobrze by było jak byś sprecyzował jakie są wg Ciebie "najbardziej szkodliwe"
nie powiesz że np glukozamina, czy tam witaminy/minerały, są szkodliwe
z resztą gdyby odżywki był tak szkodliwe jak sądzisz to by o tym głośno było, bo jest już od dawna ludzi je stosują, może to nie zależy od samych specyfików tylko od nie umiejętnego stosowania ich
jednak nie jestem przekonany do Twojego zdania
pijąc teraz swoje pyszne szkodliwe białeczko serdecznie Cie pozdrawiam <_<

BB jest szkodliwy.
takie ilosci jedzenia, wysilek, obciazanie stawow etc.
to jak z samochodem.
ciagla eksploatacja na wyzszych obrotach szkodzi.
cos za cos.
Member
May 24 2010 08:56am
Quote (saszas @ May 24 2010 04:47pm)
BB jest szkodliwy.
takie ilosci jedzenia, wysilek, obciazanie stawow etc.
to jak z samochodem.
ciagla eksploatacja na wyzszych obrotach szkodzi.
cos za cos.

z tym się zgodzę, ja białko pije teraz 3 dzień, bo jestem na redukcji i musiałem uzupełnić braki w diecie, dlatego je dokupiłem
Member
Gold: 21.00
May 24 2010 09:00am
Quote (Bodziuu @ May 24 2010 02:56pm)
z tym się zgodzę, ja białko pije teraz 3 dzień, bo jestem na redukcji i musiałem uzupełnić braki w diecie, dlatego je dokupiłem

ku*wa gosciu, wez sie ogarnij, kazdy juz wie jaki to nie jestes zajebisty i ze sie redukujesz.
Daj zdjecia przed i po i koniec tematu.
Member
May 24 2010 09:04am
zakladam dresik i ide na bareczki elo
Member
May 24 2010 09:14am
Quote (vVanted @ May 24 2010 05:00pm)
ku*wa gosciu, wez sie ogarnij, kazdy juz wie jaki to nie jestes zajebisty i ze sie redukujesz.

jak skończę to dam

"wez sie ogarnij, kazdy juz wie jaki to nie jestes zajebisty"

o co Ci chodzi?

E: zjeb ałł eś mi e-humor <_<

Quote (saszas @ May 24 2010 05:04pm)
zakladam dresik i ide na bareczki elo

3maj się

This post was edited by Bodziuu on May 24 2010 09:20am
Member
Gold: 102.46
May 24 2010 09:19am
Quote (vVanted @ May 24 2010 03:00pm)

jaki rage :) misiowi chyba brakuje przytulania?
a odnosnie witamin "z probówki" to nie są one szkodliwe jesli oczywiscie ich nie przedawkujemy sa one natomiast duzo gorzej przyswajalne niz to nam probują wkręcić reklamy. inna sprawa że dzis czesciej grozi nam hiperwitaminoza niz awitaminoza. i juz pomijajac sam fakt czy odzywki sa mniej lub bardziej szkodliwe to tak jak kolega wczesniej zauwazyl szybki "przemiał" materii kiedy ładujemy końskie porcje białka a potem zadyma na siłce regeneracja i tak w kolko powoduje ze szybciej sie starzejemy, serce dostaje po rajtuzach, nie wspominajac o stawach i ukladzie nerwowym. wszystko musi miec rece i nogi. nie bez powodu zawodowcy robia przerwy co 3 miesiace...
Go Back To Polska Topic List
Prev13173183193203213626Next
Add Reply New Topic New Poll