Quote (dan_07 @ 13 Oct 2014 22:40)
Jakaś sugestia czterodniowego FBW (pon-wt i czw-ptk) dla kobiety, która nigdy wcześniej nie miała do czynienia z siłownią? Moja panna chodzi ze mną już drugi tydzień na siłownię i chyba się powoli wkręca, jednak nie mam pomysłu na jakiś FBW pod nią.
Nogi-plecy-klatka-barki-triceps-biceps każdego dnia treningowego, z czego większe partie 3 serie, a mniejsze 2 serie? Czy za dużo i zbyt często?
Obczaj Starting Strength albo Stronglifts, niby jest na 3 dni, ale mozna cos pomajstrować tam. Fajnie byłoby to robić na 3x10, ale dla dziewczyny przy BP albo MP to może być za dużo repsów.
Ja lubie ten program, bo jest prosty i konkretny, jak nie chcesz marnować czasu na pompowanie bicka to szkoda wynajdywać koło na nowo, lepiej wziąć SS czy inne sprawdzone programy.
Dwóch dzików teraz u siebie tą rozpiską hoduje i wszystko fajnie idzie do przodu.
Quote (LoQ @ 13 Oct 2014 21:33)
Jeszcze jedna sprawa, na 100g mięsa przyjmujecie 17, czy raczej 19-20g białka? Jak tylko przeliczę ile średnio jem kcal dziennie to dodam, ciężko mi na daną chwilę obliczyć ile to jest dokładnie, biorąc pod uwagę wahania w ilości oliwy/owoców/liczenia kcal z mięsa.
MFP, a jak licze w glowie to kazde mieso dla uproszczenia ma 20g bialka. Nie ma znacznia czy na koniec dnia wyjdzie Ci te 1.5 czy 2 g bialka / kgmc. Byle było >= 1.5.
Tak jak Żywiec pisze - z samego trzymania kalorii i wyższej podaży białka (z obiadów mamusi mi nie wyszedłby nawet 1g/kg

) powinieneś mieć gainsy i kontrolować bęben.