Fitnesspal w custom guidzie powiedział mi coś takiego (zakładając, że moim celem jest przybranie 1 kg miesięcznie) i ogólnie przybranie 1kg.
Net Calories Consumed* / Day 2,880 Calories / Day
Carbs / Day 360.0 g
Fat / Day 96.0 g
Protein / Day 144.0 g
185cm/79kg.
nie wiem czemu akurat 144g białka, staram się jeść 155-160 dziennie. Węgle dopiero zaczynam liczyć, to samo z fatem ale i tak chyba nie będę sztywno się tym sugerował, bo 2.8kcal to wydaje się.... sporo? Bardziej bym strzelał w 2.5-2.6 i ew, dodawał.
Tak jak toyo wcześniej pisał, wstępnie obliczam białko z mięsa i ryżu, czyli rozbijając spreparowane wcześniej jedzonko wychodzą dwa takie same posiłki zawierające łącznie 110-130g białka. Co zapewnia przeżycie od 10 do 18, resztę uzupełniam śniadaniem i jakimś 1/2 posiłkami o ~20, 21. Na daną chwilę bez sztywnych reguł, pomału. Teraz trzeba dorzucić 3ci stały posiłek, zawierający duże ilości węgli i powoli coś z tej "diety" zaczyna się kształtować. W jaki sposób wy ustalaliście wasze b/w/t?
Generalnie przy okazji uczę się gotować, więc same plusy, nie mogę w kółko jeść kurczaka bo mi wyrosną pióra, więc ogarnę wachlarz 4-5 dań głównych/pobocznych i jakoś rotacyjnie to powinno przejść

Jeszcze jedna sprawa, na 100g mięsa przyjmujecie 17, czy raczej 19-20g białka? Jak tylko przeliczę ile średnio jem kcal dziennie to dodam, ciężko mi na daną chwilę obliczyć ile to jest dokładnie, biorąc pod uwagę wahania w ilości oliwy/owoców/liczenia kcal z mięsa.