Quote (D2SaTaN @ 3 Oct 2014 16:36)
ja robie gvt
plusy:
pali duzo wiecej kalorii niz trening silowy na niskich repach
jak wychodzilem z vlcd i wrzucilem wegle przez pierwszy miesiac pompy rozrywajace skore
wcale nie jest takie meczace jak to opisuja, polquin pisal ze nie bedziesz mogl chodzic po przysiadach przez 5 dni -> gowno prawda
nie musisz siedziec na silowni 2h+
miny typow pytajacych "ILE CI JESZCZE ZOSTALO SERII?" gdy ty dopiero zaczynaszminusy:
troche wieksze ryzyko kontuzji, mnie np. zlapal przy robieniu skosu skurcz przedramienia hantla mi wypadla i gdyby poleciala milimetr blizej to by bylo KO :D, ostatnie serie to juz czesto do zalamania wiec trzeba uwazac
ciezko trzymac progresje liniowa przy takim zakresie
nudne
Co do wynikow to ciezko powiedziec, costam uroslem w 2 miesiace ale ile z tego to zasluga wprowadzenia wegli a ile faktycznego rozrostu miesnia to ocenie dopiero jak skoncze redukcje po masie, pewnie za jakies 8 miesiecy

Jak robiłem Kachasa to było 5 serii back squat i 5 frontów, razem z rozgrzewkowymi wychodziło koło 17 w sumie w rackuZrobiłem kilka treningów 10x10, do tego w dwóch próbowałem ćwiczeń w superseriach (chyba tak jest w GVT) i to było mega ciekawe, bo kompletnie inne niż to co robie na codzień. Przy superseriach to działało jak HIIT, bo napieralasz te 20 repsów, 2 minuty przerwy i znowu.
Na razie ciągnę chyba to Starting Strength przynajmniej do momentu aż na dłużej nie przyblokuje się z ciężarami będąc na plusie kalorycznym (czyli pewnie spokojnie 3-4 miesiące miną). Wtedy może spróbuję GVT.
Quote (zYwi3c @ 3 Oct 2014 14:49)
Ja od pazdziernika chce sprobowac PHAT'a na 5 dni od Nortona, albo jakies FBW z duza objetoscia 5x week ( ABAB C ) - gdzie C to jakis dodatkowy trening. A miedzy treningami ( sroda i niedziela ) - cwiczenia na lopatki i rozciaganie + sauna.
Dzieki. Ten PHAT i większość dobrych treningów to jednak za dużo.
Postawie na Starting Strength, 3 razy w tygodniu po 3 duże ćwiczenia, w tym siady na każdym treningu. Do zrobienia spokojnie poniżej godziny, przynajmniej nie bede olewał rozciagania, a pod koniec każdego albo na dodatkowych treningach będę sie bawił dwóbojem i dodam dużo stabilizacji.
Mam też kilka drobnych problemów, np. ciągle lekko schodzące się kolana przy siadach, za słaby brzuch, chwyt, dopóki ich nie naprawie raczej nie zwiększam objętości podstawowego treningu.