Quote (kapishon @ 3 Oct 2014 13:10)
hiita nie zaleca się po siłowym bo zwiększa ryzyko przetrenowania/wydłuża regenerację. jak ktoś pisze że robi nogi na każdym treningu to ja się pytam ile razy trenuje w tygodniu? bo ja jak zrobie nogi to nie moge usiąść na klopie nie zapierając się rękami o pralke przez kolejne 2 dni. ja robie hiit przed siłowym.
Robie trening nog 4 razy w tygodniu. Na kazdym siady - 2x ciezko, 2x lekko.
RYZYKO PRZETRENOWANIA - serio myslisz, ze na ''naszym'' poziomie mozna osiagnac przetrenowanie? Mozna sie zaczac zastanawiac, czy ktos moze sie tego obawiac, przy 2 treningach dziennie 6x w tygodniu, a nie 4x week. A co do regeneracji nie nie mam zadych problemow. Pierwszy miesiac bylo ciezko, potem sie juz przyzwyczailem.
Uprzedzajac dalsze pytania/odpowiedz/wysmiewanie -> Polecam zobaczyc trening Sheiko przykladowo, albo obojetnie jaki trening 2boistow albo 3boistow. Siady na kazdym treningu, 6x week i nie ma problemow z regeneracja - wystarczy wszystko z glowa robic.
Quote (toyo @ 3 Oct 2014 13:48)
Nie podoba mi się pisanie, że "nie zaleca sie". Trzeba mieć świadomość tego, że tyra nogi/całe ciało podobnie jak trening i to wszystko.
Jakimi treningami teraz ćwiczycie? Wcześniej robiłem Kachasa na 4 dni, a teraz Starting Strength (ale 5x5 zamiast 3x5), bo jest krótsze i zazwyczaj później bawie się jeszcze ze snatchem i cleanami.
Robił ktoś GVT?
Ja od pazdziernika chce sprobowac PHAT'a na 5 dni od Nortona, albo jakies FBW z duza objetoscia 5x week ( ABAB C ) - gdzie C to jakis dodatkowy trening. A miedzy treningami ( sroda i niedziela ) - cwiczenia na lopatki i rozciaganie + sauna.
This post was edited by zYwi3c on Oct 3 2014 06:51am