Quote (JohnyCage @ 28 Feb 2014 00:43)
Ja u siebie (zaznaczam u siebie) zauważyłem, że jedzenie 1-2h przed treningiem osłabia mnie. Tak jakby trawienie posiłku odbierało część sił jakie mam do rzucania ciężarów (nic dziwnego, w końcu to najbardziej energochłonny proces). Po odstawieniu żarcia czułem się lżejszy w czasie treningu, wyniki bez zmian ale lepiej się czułem.
Ogolnie to zasada jest, ze B + T najpozniej 2h przed treningiem, a jak wegle przed treningiem to 3h. Wtedy niby nie odczuwac roznicy, ale u mnie jednak było odczuć.
Co prawda, bede musial zaczac jesc przed treningiem na masie, bo nie zmiescie tylu kalorii po treningu ;o, no ale zobaczymy, pewnie jakies jajka czy cos bede jadl w pracy.
Quote (JohnyCage @ 28 Feb 2014 00:43)
nie wiadomo, za 10 lat pewnie znowu im się odwidzi
za każdym razem Ci naukowcy są przekonani, że to optymalna dieta, a potem (jak w przypadki LG) wszystko wywraca się dosłownie do góry nogami.
Był jakiś dokument na BBC o Intermitten Fasting, gdzie było o mnichach właśnie i ich trybie - jedzą tylko wieczorem, a tam każdy +100lat. I tak jakies badania były przeprowadzane, co tak naprawde te poszczenie daje, na YT widze, ze usuniety, ale moze komus sie chce szukac ( 2h trwa ):
"Eat, Fast and Live Longer" - fajnie przedstawia IF. Mozna obejrzec jak sie komus nudzi, ale nie mowia nic nowego, niz to co mozna wyczytac na leangais.com.
This post was edited by zYwi3c on Feb 27 2014 05:48pm