d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1279827992800280128023626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 25 2014 06:21pm
Quote (toyo @ 25 Feb 2014 20:20)

Jakieś opinie?

1. Martwy ciąg na tym samym treningu co siady - dla mnie nieco lipa. kiedyś próbowałem i ciezko to pogodzić. Może kombinować coś pokroju lekko siady/ciezko martwy i na nastepnym treningu ciezko siady/lekko martwy?
2. Zdecydowanie wolę wiosłowanie sztangą, po prostu jest mniej do zjebania, ale to moja opinia.
3. Uginanie nóg - u mnie zabójca kolan. Wrzuciłbym wykroki zamiast tego. MC na prostych nogach może?
4. Nie wiem czemu w planie nie ma niczego na biceps, ale pojawiają się przedramiona :P? Rozumiem, że z bicepsa korzystasz przy innych ćwiczeniach, ale przedramiona też ostro pracują chociażby przy MC, który u mnie pompuje je kosmicznie. Podobnie przy podciąganiu i wiosłowaniu.
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Feb 26 2014 08:55am
Zważyłem się dzisiaj pierwszy raz od około 6-7 tygodni, 91.2kg, Lol, rekord życiowy.Od 3dni jadę na 2,5k kcal, pewnie za dużo uciąłem na starcie, ale są jeszcze bardzo duże rezerwy + dodanie aerobów.Szkoda, że muszę kończyć plan siłowy, bo myślę, że kilka treningów mógłbym jeszcze dokładać w bp/sq/mp.Ale za dużo ważę żeby dalej cisnąć na dodatnim bilansie niestety :[ Nie wiem tylko co z kreatyną, czy brać cały czas, w dni treningowe tylko czy po prostu zakończyć "cykl" na dniach, tj. jak 5 tydzień minie.
Member
Gold: 0.01
Feb 26 2014 09:13am
Quote (Rafalek @ 26 Feb 2014 16:55)
Zważyłem się dzisiaj pierwszy raz od około 6-7 tygodni, 91.2kg, Lol, rekord życiowy.Od 3dni jadę na 2,5k kcal, pewnie za dużo uciąłem na starcie, ale są jeszcze bardzo duże rezerwy + dodanie aerobów.Szkoda, że muszę kończyć plan siłowy, bo myślę, że kilka treningów mógłbym jeszcze dokładać w bp/sq/mp.Ale za dużo ważę żeby dalej cisnąć na dodatnim bilansie niestety :[ Nie wiem tylko co z kreatyną, czy brać cały czas, w dni treningowe tylko czy po prostu zakończyć "cykl" na dniach, tj. jak 5 tydzień minie.

bierz cały czas i zawsze możesz jeszcze lecieć tym planem nawet na deficycie
Member
Gold: 1,560.29
Feb 26 2014 09:28am
Quote (Jasko @ 26 Feb 2014 01:21)
1. Martwy ciąg na tym samym treningu co siady - dla mnie nieco lipa. kiedyś próbowałem i ciezko to pogodzić. Może kombinować coś pokroju lekko siady/ciezko martwy i na nastepnym treningu ciezko siady/lekko martwy?
2. Zdecydowanie wolę wiosłowanie sztangą, po prostu jest mniej do zjebania, ale to moja opinia.
3. Uginanie nóg - u mnie zabójca kolan. Wrzuciłbym wykroki zamiast tego. MC na prostych nogach może?
4. Nie wiem czemu w planie nie ma niczego na biceps, ale pojawiają się przedramiona :P? Rozumiem, że z bicepsa korzystasz przy innych ćwiczeniach, ale przedramiona też ostro pracują chociażby przy MC, który u mnie pompuje je kosmicznie. Podobnie przy podciąganiu i wiosłowaniu.

robie martwy ciag po ciezkich siadach co 2 trening od pol roku, idzie sie przyzwyczaic, a jak sie jeszcze w trojboj bawisz to nie ma innego wyjscia bo na zawodach tez pewnie nie masz duzo przerwy od martwego do siadow :o
Member
Gold: 470.00
Feb 26 2014 10:49pm
Posłuchałem się was co do diety i coś tam nawet rozpisałem ale pozostało mi pewne pytanie bo nie ukrywam że liczenie białka, ww, kalorii etc jest ciężkie nie mówiąc już o tym że każdy artykuł nt. danej diety podaje często rozbieżne wartości to też czy liczycie wszystko z dokładnością co do grama czy wystarczy po prostu zmienić swoje nawyki żywieniowe "na oko" i wyjebać na dokładność w pomiarach a afekty nie będą aż tak tragiczne?
Druga sprawa jest taka że niektóre produkty (np. Twaróg) mam z naturalnej hodowli prosto od krowy przez co nie mam pojęcia jak sprawdzić czy też obliczyć wartości odżywcze - jak to traktować?
I trzecie sprawa, znacie jakiś konkretny obszerny kalkulator produktów z wartościami któremu można zaufać?
Member
Gold: 1.11
Trader: Trusted
Feb 26 2014 11:36pm
Quote (Styczenx1600 @ 27 Feb 2014 05:49)
Posłuchałem się was co do diety i coś tam nawet rozpisałem ale pozostało mi pewne pytanie bo nie ukrywam że liczenie białka, ww, kalorii etc jest ciężkie nie mówiąc już o tym że każdy artykuł nt. danej diety podaje często rozbieżne wartości to też czy liczycie wszystko z dokładnością co do grama czy wystarczy po prostu zmienić swoje nawyki żywieniowe "na oko" i wyjebać na dokładność w pomiarach a afekty nie będą aż tak tragiczne?
Druga sprawa jest taka że niektóre produkty (np. Twaróg) mam z naturalnej hodowli prosto od krowy przez co nie mam pojęcia jak sprawdzić czy też obliczyć wartości odżywcze - jak to traktować?
I trzecie sprawa, znacie jakiś konkretny obszerny kalkulator produktów z wartościami któremu można zaufać?

Ilewazy.pl
Na poczatku wazylem wszystko, teraz juz mniej wiecej wiem na oko co ile wazy.
Member
Gold: 1,513.66
Feb 27 2014 01:55am

Jakie rozbieżności?

Liczenie makrosów i kalorii to jest 10/15 min dziennie, osobiście polecam myfitnesspal.com - mimo, że angielska strona, posiada wszystkie ( no, większość ) polskich produktów. Układając dietę zawsze zaczynasz od uzupełnienia białka ( ~2g / kgmc ) - potem tłuszcze ( ~1g/kmc ), a na końcu węglowodany.
Co do Twarogu i jego białka, jak nie wiesz ile naprawdę ma i nigdzie nie możesz znaleźć jego wartości, to białko możesz liczyć 24g na 100g, a tłuszcze zależnie od tego czy jest chudy/półtłusty/tłusty - ale polecałbym jednak kupować takie, które maja te wartości gdzieś podane - bo są twarogi co potrafią posiadać 2x więcej tłuszczy niż białka.
Member
Gold: 0.00
Feb 27 2014 05:08am

biorąc pod uwagę w jakim jesteś stanie, to ja bym osobiście liczył tylko białko, a reszte po prostu wpierdalał ile wlezie, tylko w miare czysto. musisz sprawdzić jak działa Twój metabolizm, mam ziomka który przez całą kariere na siłowni liczył wyłącznie białko i chłop nie wskoczył wyżej niż 12% bf na takiej masie, gdzie wpierdala absolutnie wszystko jak leci. może być też tak, że od takiej diety Cie natychmiast zaleje - wtedy zacznij liczyć kalorie.
Member
Gold: 389.98
Feb 27 2014 06:54am
Crossfiter pozdrawia!
Member
Gold: 1,513.66
Feb 27 2014 06:56am
Quote (Stiffus @ 27 Feb 2014 13:54)
Crossfiter pozdrawia!
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1/1507921_10201519072567214_1111524116_n.jpg

Dobra forma ;o

Ale te bumpery mnie rozpierdalaja, niby 15kg, a wygladaja na conajmniej 50 :D
Go Back To Polska Topic List
Prev1279827992800280128023626Next
Add Reply New Topic New Poll