d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1279527962797279827993626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,773.03
Feb 24 2014 02:49am
Quote (Jasko @ Feb 24 2014 03:06am)

Kurwa, pierwszy raz od dłuższego czasu miałem posiłek przed siłownią, roznica jednak jest ogromna. czułem się jak gówno przez cały trening :s jutro kawa z białkiem z rana i trzeba będzie nadrobić :D

Zawsze z rana szejk z jajek, mleka, płatków owsianych, kakao i oliwy - jakieś 1,2k-1,4k kcal, po godzinie siłownia i nie narzekam. Kwestia przyzwyczajenia ;)
A wpierdalam tak, bo muszę. Gdyby nie takie przeładowane śniadanie, to za chuja nie wyrobiłbym dziennego zapotrzebowania przy moim trybie pracy.
Member
Gold: 470.00
Feb 24 2014 04:44pm
Zaczynam swoją karierę z siłownią po raz kolejny, jestem po dosyć poważnym wypadku przez co nie mogę nadwyrężać nogi i odpada mi większość ćwiczeń które są często rozpisane w planach.
Stąd moje pytanie czy ćwiczenie bez planu ma jakiś sens? Drugą kwestią jest też dieta, czy musi być rygorystyczna czy przy typowym polskim obiedzie i rosole w niedziele można osiągnąć dobre efekty?
Member
Gold: Locked
Feb 24 2014 04:50pm
Quote (Styczenx1600 @ Feb 24 2014 03:44pm)
Zaczynam swoją karierę z siłownią po raz kolejny, jestem po dosyć poważnym wypadku przez co nie mogę nadwyrężać nogi i odpada mi większość ćwiczeń które są często rozpisane w planach.
Stąd moje pytanie czy ćwiczenie bez planu ma jakiś sens? Drugą kwestią jest też dieta, czy musi być rygorystyczna czy przy typowym polskim obiedzie i rosole w niedziele można osiągnąć dobre efekty?

WSZYSTKO ZALEZY OD TWOICH GENOW. DIETA TO GENERALNIE 80%, ALE ZNAJDA SIE WYJATKI, KTORE OSIAGNA LEPSZE EFEKTY NIZ KTOS Z DIETA DOPIETA NA 100%.

OSOBISCIE NIE LUDZILBYM, ZE OSIAGNIESZ DOBR EFEKTY Z DIETA CZY BEZ. NAPISZ DO FJURIUSA, ABY CI CYKL ROZPISAL, BO TO JEDYNE ROZSADNE WYJSCIE JEZELI CHCESZ WYGLADAC IMPONUJACO.
Member
Gold: 1,513.66
Feb 24 2014 04:50pm
Quote (Styczenx1600 @ 24 Feb 2014 23:44)
Stąd moje pytanie czy ćwiczenie bez planu ma jakiś sens?

Nie - chyba, ze chcesz sobie spedzic fajnie czas na silowni, nie majac z tego efektow przez dlugie lata.

Quote (Styczenx1600 @ 24 Feb 2014 23:44)
Drugą kwestią jest też dieta, czy musi być rygorystyczna czy przy typowym polskim obiedzie i rosole w niedziele można osiągnąć dobre efekty?

Przy zwyklym polskim obiadzie i innych shitach, nie ma opcji, ze zjesz odpowiednia ilosc bialka. Do tego, pilnuje sie kalori, jezeli chce sie cos ze soba zrobic i zmienic sylwetke, bez liczenia kalorii -> patrz odpowiedz wyzej.
Member
Gold: 2,000.00
Feb 24 2014 04:52pm
Miał ktoś kiedyś dziurawą ławkę?
Pytam, bo zauważyłem 1cm przetarcie w skórze/skaju (nie znam się pewnie skaj)
Czym to załatać żeby mi wyściółka nie wypadła?
Member
Feb 24 2014 04:54pm
Quote (zYwi3c @ 24 Feb 2014 23:50)
Nie - chyba, ze chcesz sobie spedzic fajnie czas na silowni, nie majac z tego efektow przez dlugie lata.

Przy zwyklym polskim obiadzie i innych shitach, nie ma opcji, ze zjesz odpowiednia ilosc bialka. Do tego, pilnuje sie kalori, jezeli chce sie cos ze soba zrobic i zmienic sylwetke, bez liczenia kalorii -> patrz odpowiedz wyzej.

nie przesadzaj żywiec, jest cała masa ludzi którzy jakimś cudem poprawiają sobie sylwetki jedząc bardzo słabo (zazwyczaj ze względów finansowych)
znam parę takich litewskich przypadków. Pytanie tylko co chciałbyś osiągnąć styczeń.
Trzeba pamiętać, że podstawą jest jednak ruch, a nie dieta
Member
Gold: 470.00
Feb 24 2014 04:55pm
Ok dziękuje <3. W takim razie chciałbym żeby ktoś ułożył mi dietę i ew. plan dostosowany do mnie. Ile taka przyjemność kosztuje? Gdzie znajdę ludzi którzy tym się zajmują?

This post was edited by Styczenx1600 on Feb 24 2014 05:00pm
Member
Feb 24 2014 04:57pm
Quote (JohnyCage @ 24 Feb 2014 23:54)
nie przesadzaj żywiec, jest cała masa ludzi którzy jakimś cudem poprawiają sobie sylwetki jedząc bardzo słabo (zazwyczaj ze względów finansowych)
znam parę takich litewskich przypadków. Pytanie tylko co chciałbyś osiągnąć styczeń.
Trzeba pamiętać, że podstawą jest jednak ruch, a nie dieta

No wszystko zalezy od celow. Ma silowni widze kolesi, a jak sie dowiedzialem, ze trenuja juz 5/6 lat, a nie widac kompletnie po nich, to jednak widac, ze dieta kuleje. Jak i brak dobrego treningu - tylko przychodza sobie pomachac tym na co maja ochote.
Osobiscie nie widze kompletnie sensu w chodzenie na silownie ( jezeli chce sie cos u siebie poprawic, a nie tylko miec jakis wysilek fizyczny zamiast biegania/jezdzenia na rowerze/plywania ) - Jak juz cos robic to porzadnie, a czas spedzony na silowni - nawet bez 100% dopietej diety - moze byc duzo bardziej wydajny.

Quote (Styczenx1600 @ 24 Feb 2014 23:55)
Ok dziękuje <3. W takim razie chciałbym żeby ktoś ułożył mi dietę i ew. plan dostosowany do mnie. Ile taka przyjemność kosztuje? Gdzie znajdę ludzi którzy tym się zajmują?

Planow masz mase w internecie - poczytasz troche, ulozysz cos swojego, wrzucasz na jakies forum, a tam Ci pomoga doprecyzowac pod siebie.
Co do diety, to nie ma sensu sie zglaszac do kogos, bo zaplacisz pewnie grubo, a samemu mozna przysiasc i rozpisac sobie caly tydzien w 2h.

This post was edited by zYwi3c on Feb 24 2014 04:58pm
Member
Feb 24 2014 04:58pm
Quote (Styczenx1600 @ 24 Feb 2014 23:55)

po co chcesz szukać ludzi od tego? Poczytaj sam i wyjdzie Ci to na zdrowie. Każdy jest inny, mając odpowiednią wiedzę będziesz mógł sam odpowiednio korygować sobie tą dietę pod własne potrzeby. Każdy jest innym modelem i pali na czym innym. Dla mnie to szkoda kasy.

Quote (zYwi3c @ 24 Feb 2014 23:57)
No wszystko zalezy od celow. Ma silowni widze kolesi, a jak sie dowiedzialem, ze trenuja juz 5/6 lat, a nie widac kompletnie po nich, to jednak widac, ze dieta kuleje. Jak i brak dobrego treningu - tylko przychodza sobie pomachac tym na co maja ochote.
Osobiscie nie widze kompletnie sensu w chodzenie na silownie ( jezeli chce sie cos u siebie poprawic, a nie tylko miec jakis wysilek fizyczny zamiast biegania/jezdzenia na rowerze/plywania ) - Jak juz cos robic to porzadnie, a czas spedzony na silowni - nawet bez 100% dopietej diety - moze byc duzo bardziej wydajny.

wiesz, dla niektórych to jest jak każdy inny sport na zasadzie "piłkarzem nie jestem ale raz na tydzień pogram sobie z kumplami"
ludzie odnajdują w tym przyjemność i odpoczywa im umysł, jest to pewnego rodzaju relaks, tylko że aktywny

nawet bez diety chodzenie na siłownie jest po prostu zdrowe

This post was edited by JohnyCage on Feb 24 2014 05:01pm
Member
Feb 24 2014 05:02pm
Quote (JohnyCage @ 24 Feb 2014 23:58)
po co chcesz szukać ludzi od tego? Poczytaj sam i wyjdzie Ci to na zdrowie. Każdy jest inny, mając odpowiednią wiedzę będziesz mógł sam odpowiednio korygować sobie tą dietę pod własne potrzeby. Każdy jest innym modelem i pali na czym innym. Dla mnie to szkoda kasy.

wiesz, dla niektórych to jest jak każdy inny sport na zasadzie "piłkarzem nie jestem ale raz na tydzień pogram sobie z kumplami"
ludzie odnajdują w tym przyjemność i odpoczywa im umysł, jest to pewnego rodzaju relaks, tylko że aktywny

No owszem, zgadzam sie. Mozna pochodzic i sie odprezyc i uprawiac to jako jakis sobie dodatek. A Styczen ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) - chce osiagnac jakies wyniki i postawic sobie cele sylwetkowe/silowe. Wnioskuje to po tym jak sprecyzowal pytanie, no ale moge sie mylic.
Go Back To Polska Topic List
Prev1279527962797279827993626Next
Add Reply New Topic New Poll