d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1276627672768276927703626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.11
Trader: Trusted
Feb 3 2014 05:57am
Quote (mysz15 @ 3 Feb 2014 12:54)
dobra bylem juz raz na siłce rozrrzac sie po przerwie... kurwa oczywiscie zakwasy;D

ale teraz mam pytanie - jako, ze nie mam zbytnio czasu na siłke a zalezy mi na 'zdrowych' rezultatach, bez zadnych hardkorów to potrzebuje info:

jakie są najlepsze cwiczenia na JAK NAWIEKSZA ILOSC PARTII MIESNIOWYCH NA RAZ!
np takie podciaganie - wchodzi na plecy, na brzuch, na lapy (nadchwyt tricki - bicki podchwyt), barki - ja to jeszcze zwykle podciągam nogi do kątu prostego i dodatkowo wchodzi mi na brzuch.
No więc są jeszcze jakies magiczne cwiczenia, ktore wchodzą na dużą ilość partii miesniowych na raz? potrzebowałbym cos takiego magicznego głownie na nogi - chyba ciezko bedzie polaczyc quada z łydkami w jednym cwiczeniu?:(
co do gornych partii to cos ze sztangą  - moze poprostu unoszenie nadchwytem/podchwytem? wtedy tricek/bicek + klata pracuje co nie?
cos tam jeszcze wymyslicie forum?:P

:unsure:

płaska, martwy, siady
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Feb 3 2014 06:02am
Quote (zuz9 @ 3 Feb 2014 12:57)
:unsure:

płaska, martwy, siady

siady + marty to przeciez tylko na dupe i uda wchodzi :/
poza tym martwego nie tykam bo stawy i plecy rozjebane... nie ma bata...
Member
Gold: 0.00
Feb 3 2014 06:11am
Quote (mysz15 @ Feb 3 2014 12:02pm)

bo zla technika pewnie (koci grzbiet)
Member
Gold: 2,773.03
Feb 3 2014 06:12am
Quote (mysz15 @ Feb 3 2014 02:02pm)

Chyba nie o tym samym martwym ciągu rozmawiacie.
Member
Gold: 5.10
Feb 3 2014 06:13am
Quote (mysz15 @ Feb 3 2014 02:02pm)

jeśli od martwego rośnie dupa to powinienem mieć jak szafa bo dygam po ćwierć tony a mam fajną dupcię kurna!

co za koleś ;DDDDD
Banned
Feb 3 2014 06:24am
Quote (Shichirobei @ 3 Feb 2014 13:13)
jeśli od martwego rośnie dupa to powinienem mieć jak szafa bo dygam po ćwierć tony a mam fajną dupcię kurna!

co za koleś ;DDDDD

co za typ^^
jesli nie zauwazyles pracy miesni posladkowych podczas martwego ciągu to juz naprawde nie wiem czym ty srasz :unsure:

dobra mam wyjebane na te wszystkie pseudo porady itd - nie lubie martwego ciagu i nie bede go robil - kropka.
Wracam do pytania poczatkowego - czy sa jeszcze jakies cwiczenia na duza ilosc partii miesni na raz - tak jak podciaganie na drazku?
Member
Gold: 5.10
Feb 3 2014 06:27am
Quote (mysz15 @ Feb 3 2014 02:24pm)
co za typ^^
jesli nie zauwazyles pracy miesni posladkowych podczas martwego ciągu to juz naprawde nie wiem czym ty srasz :unsure:

dobra mam wyjebane na te wszystkie pseudo porady itd - nie lubie martwego ciagu i nie bede go robil - kropka.
Wracam do pytania poczatkowego - czy sa jeszcze jakies cwiczenia na duza ilosc partii miesni na raz - tak jak podciaganie na drazku?

jak ktoś nie umie robić to i trica spompuje przy MC ;D
Member
Feb 3 2014 06:29am
Quote (mysz15 @ Feb 3 2014 12:24pm)
co za typ^^

polecam sranie - dobrze pracuje brzuch i mesnie posladkuf

a wracajac do MC to idzie na dupe jesli robisz go na prostych nogach >.<

Quote (Shichirobei @ Feb 3 2014 12:13pm)

co za koleś ;DDDDD

jeśli robi sie MC na prostych nogach to dupa rośnie "koleś" - i ty niby cwiczysz ? chyba przed pc.

This post was edited by Mep on Feb 3 2014 06:31am
Banned
Feb 3 2014 06:29am
Quote (Shichirobei @ 3 Feb 2014 13:27)
jak ktoś nie umie robić to i trica spompuje przy MC ;D

zajebista porada ziom
masz jakies cwiczenia na duza ilosc partii miesni procz podciagania na drazku?:)
Member
Feb 3 2014 06:34am
”MARTWY CIĄG”:

-główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu-prostowniki grzbietu, mięsnie najszersze grzbietu, pośladkowe, dwugłowe ud

-wykonanie-(gif 16.)Stajemy przodem do sztangi, w rozkroku na szerokość barków lub nieco szerszym, nogi lekko ugięte w kolanach, gryf sztangi nad palcami stóp, sztangę chwytamy nachwytem, nieco szerzej niż barki. Klatka wypchnięta ku przodowi, tułów wyprostowany, głowa lekko zadarta do góry. Ćwiczenie polega na unoszeniu sztangi w górę poprzez prostowanie nóg i wyprost tułowia. Ruch kończymy przy pełnym wyproście tułowia-nie odchylamy go do tyłu-grozi to kontuzją. Nie wolno również dopuszczać do tzw. ”kociego grzbietu”, czyli wygięcia pleców w łuk(szczególnie w dolnym odcinku).Powrót do pozycji wyjściowej zaczynamy od lekkiego ugięcia nóg w kolanach, a następnie pochylamy tułów(oczywiście cały czas jest on wyprostowany)robiąc skłon. Nie pochylamy się jednak zbyt nisko. Ruch opuszczania ciężaru wolny i kontrolowany-sztanga nie uderza o podłogę, ale dotyka jej.

”MARTWY CIĄG”NA PROSTYCH NOGACH:

-główne mięśnie zaangażowane w ćwiczeniu- prostowniki grzbietu, mięśnie pośladkowe, mięsnie dwugłowe ud

-wykonanie - Stajemy w rozkroku nieco mniejszym od szerokości barków. Nogi minimalnie ugięte w kolanach-zupełnie proste nogi łatwo ulegają kontuzjom-szczególnie kolana. Uginamy się w pasie, przy jednoczesnym wygięciu do wewnątrz dolnego odcinka grzbietu. Staramy się, by sztanga prowadzona była przez cały czas blisko ciała. Im dalej do przodu wychylona sztanga, tym większe naprężenia w dolnych partiach grzbietu. Zalecane jest używanie pasa treningowego podczas wykonywania tego ćwiczenia. Dla lepszego rozciągnięcia mięsni grzbietu i ud możemy zastosować podkładkę pod nogi, co zwiększa zakres ruchu.(gif 17a.).Ćwiczenie można wykonać również przy pomocy suwnicy Smitha (gif 17b.) Bardzo dobre ćwiczenie dla tych, którzy dolne mięśnie grzbietu trenują na jednej sesji z mięśniami ud(szczególnie dwugłowymi).

Go Back To Polska Topic List
Prev1276627672768276927703626Next
Add Reply New Topic New Poll