d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1274327442745274627473626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Jan 14 2014 03:51am
Quote (tamburyn @ Jan 14 2014 09:38am)
jeśli się cofniesz, to zauważysz, że podpisałem się pod tym, że dipsy >>> płaska- bo tak właśnie uważam,
ale cóż będę z Tobą dyskutował, jak Ty jesteś Animalem a ja zwykłym podwórkowym lifterem

dla mnie efektywny trening to taki, po którym kolejnego dnia nie jestem w stanie korzystać w pełni z siły mięśni, bo zwyczajnie są zmęczone,
ale po 2 dniach jestem gotowy do kolejnego ciężkiego treningu
mięśnie regenerują=rosną się do ok 48 po treningu, więc jak Cię na klacie zakwas trzyma 5 dni to zyskujesz wielkie gunwo

zmęczone mięśnie czy to nie czasem popularne zakwasy ?
a kogo trzyma zakwas na klacie przez 5 dni ? LOL
idz lepiej dipsy rup urosniesz jak biber XD
pseudo kulturyści xD z teoriami wyssanymi z palca i podwurka.

hate incoming in 3...2....1.... : D

wtb DISS

This post was edited by Mep on Jan 14 2014 03:54am
Member
Gold: 48.33
Jan 14 2014 03:54am
Quote (Mep @ 14 Jan 2014 11:51)
zmęczone mięśnie czy to nie czasem popularne zakwasy ?
a kogo trzyma zakwas na klacie przez 5 dni ? LOL
idz lepiej dipsy rup urosniesz jak biber XD
pseudo kulturyści xD z teoriami wyssanymi z palca i podwurka.

no mówiłem, Animal,
brak mi argumentów, wygrałeś xD

e/ ja i hate?
nie ubliżaj mi ;x

This post was edited by tamburyn on Jan 14 2014 03:56am
Member
Jan 14 2014 03:56am
Quote (tamburyn @ Jan 14 2014 09:54am)
no mówiłem, Animal,
brak mi argumentów, wygrałeś xD

e/ ja i hate?
nie ubliżaj mi ;x

kk

omfg wczoraj klata

dzis cardio i rozciaganie :C WTB ZAKWASY

This post was edited by Mep on Jan 14 2014 03:57am
Member
Gold: 1,513.66
Jan 14 2014 06:09am
Quote (Mep @ 14 Jan 2014 08:44)
DIPSY > PŁASKA XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

OKURWASZTWASZ :D

to mega koksy z was som. jak mozna w ogole cos takiego powiedziec XD ARNOLD jakby to uslyszal to by sie chyba nogami zakryl xD

jsp koxy na propsie widze ;D DIPS>PLASKA XD

Oczywiscie, ze tak. Znajac zycie, nawet pewnie nie robisz mostka, nie spinasz lopatek i nie trzymasz sztywno nog przy robieniu klaty, takze nie mamy o czym rozmawiac.
Do tego, plaska to nawet nie jest "DOBRE" cwiczenia na rozwiniecie klaty - owszem, rozwinie Ci to klate piersiowa, ale nie tak jak np skosy czy hantle na skosie.

Dipsy ( glownie z obciazeniem ) bardziej targetuja triceps i srodek klatki - gdzie w plaskiej masz tylko czesc klatki pracujacej - i to jeszcze wszystko zalezy od chwytu.
Do tego dipsy bardzo fajnie rozwijaja 'front delts', a do tego jak dobrze wypniesz klatke, zepniesz lopatki i nauczysz sie dobrze i na odpowiednia wysokosc schodzic, duzo bardziej rozwiniesz dol klatki robiac dobre dipsy niz smieszna plaska - ktora jest cwiczeniem CHUJOWYM.

W ruchu na plaskiej, Twoj ruch rak/wyciskania, targetuje tylko czesc klatki - reszsta to sa barki/triceps. Dipsy sa uwazane za najlepszce cwiczenie hipertroficzne i nie, nie tylko ja tak uwazam - wystarczy poszukac w google, na forach, ba, nawet Arnold robil dipsy jak pojebany ( polecam obejrzec Pumping Iron gdzie jest pokazana czesc jego treningu )

http://chestsculpting.com/one-of-the-most-powerful-chest-exercises-for-men/

Czekam na jakies dobre argumenty, czemu plaska ( zaznaczam PLASKA, nie skosy ) jest lepsza od dipsow.

e; Do tego polecam ten filmik, gdzie koles NAUKOWO udowadnia, ze PLASKA TO SHIT, jezeli chcesz rozwinac miesnie - ofc, rozwiniesz miesnie idac z ciezarem w gore - bo to logiczne, podnoszac wiecej, potrzebujesz wiecej sily/miesni - wiec klatka i tak Ci urosnie, ale sa do tego lepsze cwiczenia.

http://www.youtube.com/watch?v=20M6J-J7Xaw

This post was edited by zYwi3c on Jan 14 2014 06:11am
Member
Jan 14 2014 06:15am
Quote (zYwi3c @ Jan 14 2014 12:09pm)
Oczywiscie, ze tak. Znajac zycie, nawet pewnie nie robisz mostka, nie spinasz lopatek i nie trzymasz sztywno nog przy robieniu klaty, takze nie mamy o czym rozmawiac.
Do tego, plaska to nawet nie jest "DOBRE" cwiczenia na rozwiniecie klaty - owszem, rozwinie Ci to klate piersiowa, ale nie tak jak np skosy czy hantle na skosie.

Dipsy ( glownie z obciazeniem ) bardziej targetuja triceps i srodek klatki - gdzie w plaskiej masz tylko czesc klatki pracujacej - i to jeszcze wszystko zalezy od chwytu.
Do tego dipsy bardzo fajnie rozwijaja 'front delts', a do tego jak dobrze wypniesz klatke, zepniesz lopatki i nauczysz sie dobrze i na odpowiednia wysokosc schodzic, duzo bardziej rozwiniesz dol klatki robiac dobre dipsy niz smieszna plaska - ktora jest cwiczeniem CHUJOWYM.

W ruchu na plaskiej, Twoj ruch rak/wyciskania, targetuje tylko czesc klatki - reszsta to sa barki/triceps. Dipsy sa uwazane za najlepszce cwiczenie hipertroficzne i nie, nie tylko ja tak uwazam - wystarczy poszukac w google, na forach, ba, nawet Arnold robil dipsy jak pojebany ( polecam obejrzec Pumping Iron gdzie jest pokazana czesc jego treningu )

Czekam na jakies dobre argumenty, czemu plaska ( zaznaczam PLASKA, nie skosy ) jest lepsza od dipsow.

"znajac zycie - nawet pewnie nie robisz" - znajac zycie to pewnie ty nawet na silke nie chodzisz i walisz scieme wjenc nie wypowiadaj sie

bo kazdym postem typu dips > bench press failujesz. i nie wrzucaj mi tu failowych artykulow typu "amerykanscy naukowcy odkryli" tylko wez sie za prawdziwy trening a nie trening dla kobiet.

wolny ciezar > all

Member
Gold: 1,513.66
Jan 14 2014 06:17am
Quote (Mep @ 14 Jan 2014 13:15)
"znajac zycie - nawet pewnie nie robisz" - znajac zycie to pewnie ty nawet na silke nie chodzisz i walisz scieme wjenc nie wypowiadaj sie

bo kazdym postem typu dips > bench press failujesz. i nie wrzucaj mi tu failowych artykulow typu "amerykanscy naukowcy odkryli" tylko wez sie za prawdziwy trening a nie trening dla kobiet.

wolny ciezar > all

Nie wrzucilem zadnego artykulu, tylko filmik pokazujacy prace klatki piersiowej przy roznych cwiczeniach - nie ma tu zadnego odkrycia, kazdy to wie od wiekow.
O moj trening nie musisz sie bac, daje rade.

Oczywiscie, ze wolny ciezar > all, uwazasz, ze dipsy, nie 'zalicza' sie do wolnego ciezaru ? Stabilizacja calego ciala, zeby sie nie bujac, kontrolowanie ruchu.
Na silowni nie mam maszyn wiec na nich nie cwicze, takze czekam na dalsze argumenty.
Member
Warn: 10%
Jan 14 2014 06:18am
co tu sie odpierdala: DD
Member
Jan 14 2014 06:21am
Quote (zYwi3c @ Jan 14 2014 12:09pm)

e; Do tego polecam ten filmik, gdzie koles NAUKOWO udowadnia, ze PLASKA TO SHIT, jezeli chcesz rozwinac miesnie - ofc, rozwiniesz miesnie idac z ciezarem w gore - bo to logiczne, podnoszac wiecej, potrzebujesz wiecej sily/miesni - wiec klatka i tak Ci urosnie, ale sa do tego lepsze cwiczenia.

http://www.youtube.com/watch?v=20M6J-J7Xaw

A TO CO ?!

Quote (zYwi3c @ Jan 14 2014 12:17pm)
Nie wrzucilem zadnego artykulu, tylko filmik pokazujacy prace klatki piersiowej przy roznych cwiczeniach - nie ma tu zadnego odkrycia, kazdy to wie od wiekow.
O moj trening nie musisz sie bac, daje rade.

Oczywiscie, ze wolny ciezar > all, uwazasz, ze dipsy, nie 'zalicza' sie do wolnego ciezaru ? Stabilizacja calego ciala, zeby sie nie bujac, kontrolowanie ruchu.
Na silowni nie mam maszyn wiec na nich nie cwicze, takze czekam na dalsze argumenty.

dipsy to nie wolny ciezar rofl tylko ciezar wlasnego ciala - co ty wgl piszesz ? :D (a to ze dorzucisz na lancuchu sobie dodatkowy ciezar to tylko 1 z wielu cwiczen na klate ktore mozesz wykonac po "podstawowym bench press oraz incline bench press.

gubisz sie we wlasnych slowach.

This post was edited by Mep on Jan 14 2014 06:22am
Member
Gold: 48.33
Jan 14 2014 06:23am
Quote (Mep @ 14 Jan 2014 14:15)

wolny ciezar > all

oczywiście, że wolny ciężar >> reszta, ale spoko, że uważasz dipsy za ćwiczenie izolowane,

nt. treningu nie będę się wypowiadał bo nie wiem co i jak robisz i nie znam Twoich priorytetów, dlatego stwierdzenie "wez sie za prawdziwy trening a nie trening dla kobiet" pozostawię bez komentarza :)

Quote (Mep @ 14 Jan 2014 14:21)
dipsy to nie wolny ciezar rofl tylko ciezar wlasnego ciala

nadal będę grzecznie prowadził konwersację- mylisz się Mepciu

This post was edited by tamburyn on Jan 14 2014 06:24am
Banned
Gold: 10.00
Warn: 20%
Jan 14 2014 06:25am
kurwa czytajac ten temat mozna dostac raka;DDDDDDDDDDDDDDD

Go Back To Polska Topic List
Prev1274327442745274627473626Next
Add Reply New Topic New Poll