d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1263326342635263626373626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 389.98
Oct 18 2013 03:19am
Quote (zYwi3c @ Oct 18 2013 11:12am)
przykro mi to mowic, ale crossfit jest pomylka w swiecie ciezarow. Tylko 3boj i 2boj <3

nie wiem, czy wiesz, ale w crossie jest zarówno 3boj jak i 2boj i to na całkiem dobrym poziomie - biorąc pod uwagę, że oprócz tego umiemy robić cięższe figury gimnastyczne, kończyć mocno wydolnościowe treningi, skakać wysoko i daleko, chodzić na rękach i robić masę innych rzeczy.

Możesz wyjaśnić, czemu jest to pomyłka?

e: nie generalizuj więc całego systemu, bo w polsce jeszcze nie wszyscy ogarniają na takim poziomie jak za wielką wodą np.

This post was edited by Stiffus on Oct 18 2013 03:21am
Member
Gold: 1,513.66
Oct 18 2013 03:24am
No racja, dlatego sie poprawie: Crossfit w Polsce to pomylka na dzien dzisiejszy.

Powiem szczerze, ze gdyby w 3city byl NAPRAWDE dobry klub crossfitu z dobrymi trenerami, co umia dobrze technike i naucza wszystkiego elegancko to moze bym sie skusil pojsc zobaczyc - ale na ten moment za bardzo sie wkrecilem w 3boj i mysle o 2boju - ale na innej silce. Niestety u mnie na silce nie ma olimpijskich sztang jak i nakladu, zeby pobawic sie w 2boj :< - a tutaj technika najwazniejsza.

e; z ciekawosci, gdzie trenujesz crossfit ? I jak wyglada taki np trening u was ?

This post was edited by zYwi3c on Oct 18 2013 03:26am
Member
Gold: 0.00
Warn: 20%
Oct 18 2013 03:33am
Quote (zYwi3c @ Oct 18 2013 10:24am)
No racja, dlatego sie poprawie: Crossfit w Polsce to pomylka na dzien dzisiejszy.

Powiem szczerze, ze gdyby w 3city byl NAPRAWDE dobry klub crossfitu z dobrymi trenerami, co umia dobrze technike i naucza wszystkiego elegancko to moze bym sie skusil pojsc zobaczyc - ale na ten moment za bardzo sie wkrecilem w 3boj i mysle o 2boju - ale na innej silce. Niestety u mnie na silce nie ma olimpijskich sztang jak i nakladu, zeby pobawic sie w 2boj :< - a tutaj technika najwazniejsza.

e; z ciekawosci, gdzie trenujesz crossfit ? I jak wyglada taki np trening u was ?

już się kurwa nie pucuj na takiego znawce bo wszyscy wiedzą swoje
Member
Oct 18 2013 03:34am
Quote (zYwi3c @ Oct 18 2013 11:24am)

Trenuję w łodzi, znanym w sumie jako zagłębie crossa. Trening programujemy na 5 dni pracy 2 rest, z podziałem i zachowaniem systemu MGWm, czyli podziału na gimnastykę, ciężary, ćwiczenia metaboliczno-kondycyjne. Trening wygląda bardzo prosto - z reguły jest rozgrzewka, potem objaśnianie co będziemy robić, cwiczenie siły, np 5x3 back squat, czy znalezienie maxa na froncie, chwila przerwy i przejście do właściwego workoutu. Potem chwile na uspokojenie, jakieś bcaa i zaczynamy rozciąganie statyczne. W trójmieście nie ma żadnego legalnego boxa crossa.
https://www.facebook.com/Crossfit.LDZ

tutaj masz rozpisane workouty, wrzucamy je z dnia na dzień. Zobacz mniej więcej 3 tygodnie wstecz jak to wygląda.
Member
Gold: 1,513.66
Oct 18 2013 03:34am
Quote (kapitan_planeta @ 18 Oct 2013 10:33)
już się kurwa nie pucuj na takiego znawce bo wszyscy wiedzą swoje

Zapomniales na zielono napisac. Cos za duzo tych kont juz masz

Quote (Stiffus @ 18 Oct 2013 10:34)
Trenuję w łodzi, znanym w sumie jako zagłębie crossa. Trening programujemy na 5 dni pracy 2 rest, z podziałem i zachowaniem systemu MGWm, czyli podziału na gimnastykę, ciężary, ćwiczenia metaboliczno-kondycyjne. Trening wygląda bardzo prosto - z reguły jest rozgrzewka, potem objaśnianie co będziemy robić, cwiczenie siły, np 5x3 back squat, czy znalezienie maxa na froncie, chwila przerwy i przejście do właściwego workoutu. Potem chwile na uspokojenie, jakieś bcaa i zaczynamy rozciąganie statyczne. W trójmieście nie ma żadnego legalnego boxa crossa.
https://www.facebook.com/Crossfit.LDZ

tutaj masz rozpisane workouty, wrzucamy je z dnia na dzień. Zobacz mniej więcej 3 tygodnie wstecz jak to wygląda.

Statycznie sie rozciaganie po treningu, czy to juz we wlasnym zakresie kazdy musi ?

No i co do crossfitu, to takie tylko spostrzezenia:

Hipsterskie cwiczenia
Wzieli jakas metode cwiczen i zamienili to w sport
80% sal crossfitowych ( boxow ? ) wyglada conajmniej smiesznie
Duza wiekszosc wykonuje bardzo trudne techniczne olimpijskie lifty na czas - z wiadomo jaka technika
Crossfit stal sie nowym 'boom' na cwiczenia i kazdy to sie stara robic - na YT widac jak to wyglada.
No i wieszkosc community czuje sie 'zbyt wazne' - uwazaja sie za najlepszych i najwazniejszych :x - nie wszyscy, ale wiekszosc.

Ofc, nie wszyscy, ale wiekszosc. Nic takze nie mam do NORMALNYCH ludzi ( stiffus ) i eot.

Elkabela postow nawet nie czytam, takze nie musisz nic pisac.

This post was edited by zYwi3c on Oct 18 2013 03:54am
Member
Gold: 0.00
Oct 18 2013 04:16am
pudło Panie oczytany bez praktyki
Member
Oct 18 2013 05:46am
Quote (zYwi3c @ Oct 18 2013 11:34am)

Statycznie sie rozciaganie po treningu, czy to juz we wlasnym zakresie kazdy musi ?

Hipsterskie cwiczenia
Duza wiekszosc wykonuje bardzo trudne techniczne olimpijskie lifty na czas - z wiadomo jaka technika
Crossfit stal sie nowym 'boom' na cwiczenia i kazdy to sie stara robic - na YT widac jak to wyglada.
No i wieszkosc community czuje sie 'zbyt wazne' - uwazaja sie za najlepszych i najwazniejszych :x - nie wszyscy, ale wiekszosc.

Ofc, nie wszyscy, ale wiekszosc. Nic takze nie mam do NORMALNYCH ludzi ( stiffus ) i eot.

Grupowo, każdy z nas prowadzi takie rozciąganie - statycznie. Ćwiczenia są naprawdę różnorodne, fakt. Niektóre mogą wyglądać na hipsterskie, ale te pokazywane squaty ze sztangą i wyrzucenie jej w powietrze do 2giej osoby to jest faktycznie przesada - a często na filmikach sa pokazywane. Lifty sa wykonywane często z niedużymi ciężarami (jak np martwy rzadko kiedy w workoutach przekracza 150kg, rwania do siadu rzadko wchodzą powyżej 100kg też. Właśnie przez to, że przy dużej intensywności czasem chce się wykonać ten ostatni ruch szybciej, mniej technicznie, byleby być chwilę szybszym. Dlatego ja np za każdy martwy wyciągnięty z pleców od razu wrzucam ludziom jakąś karę typu 10 squatów w trakcie workoutu (tracą czas i pamiętają na przyszłość). Oczywiście prowadzimy też zajęcia z techniki i wprowadzające dla totalnie nowych ludzi - pokazujemy techniki liftów, ruchów gimnastycznych. Jednocześnie oczywiście sam chodzę na prywatne lekcje oly liftów, żeby stale się douczać i szlifować umiejętności. Co do "bycia fajnym" w moim mniemaniu jest dużo mniejszy odsetek tych "pseudo elitarnych" niż normalnych ludzi. Po prostu o tych jest głośniej :)
Member
Gold: 46.25
Oct 18 2013 06:00am
Quote (zYwi3c @ Oct 18 2013 11:34am)

Hipsterskie cwiczenia
[b]Crossfit stal sie nowym 'boom' na cwiczenia i kazdy to sie stara robic - na YT widac jak to wyglada.
No i wieszkosc community czuje sie 'zbyt wazne' - uwazaja sie za najlepszych i najwazniejszych :x - nie wszyscy, ale wiekszosc.[b/]

tez zwrocilem uwage, ze sie jakas kurewska moda na to wyrobila i kazdy o tym pierdoli.

Quote (Stiffus @ Oct 18 2013 01:46pm)
Grupowo, każdy z nas prowadzi takie rozciąganie - statycznie. Ćwiczenia są naprawdę różnorodne, fakt. Niektóre mogą wyglądać na hipsterskie, ale te pokazywane squaty ze sztangą i wyrzucenie jej w powietrze do 2giej osoby to jest faktycznie przesada - a często na filmikach sa pokazywane. Lifty sa wykonywane często z niedużymi ciężarami (jak np martwy rzadko kiedy w workoutach przekracza 150kg, rwania do siadu rzadko wchodzą powyżej 100kg też. Właśnie przez to, że przy dużej intensywności czasem chce się wykonać ten ostatni ruch szybciej, mniej technicznie, byleby być chwilę szybszym. Dlatego ja np za każdy martwy wyciągnięty z pleców od razu wrzucam ludziom jakąś karę typu 10 squatów w trakcie workoutu (tracą czas i pamiętają na przyszłość). Oczywiście prowadzimy też zajęcia z techniki i wprowadzające dla totalnie nowych ludzi - pokazujemy techniki liftów, ruchów gimnastycznych. Jednocześnie oczywiście sam chodzę na prywatne lekcje oly liftów, żeby stale się douczać i szlifować umiejętności. Co do "bycia fajnym" w moim mniemaniu jest dużo mniejszy odsetek tych "pseudo elitarnych" niż normalnych ludzi. Po prostu o tych jest głośniej :)

ej ziomus ale zdjec to duzo z tego crossfita dajesz na fb.
Member
Oct 18 2013 06:02am
Quote (viewprofile @ Oct 18 2013 02:00pm)
tez zwrocilem uwage, ze sie jakas kurewska moda na to wyrobila i kazdy o tym pierdoli.

ej ziomus ale zdjec to duzo z tego crossfita dajesz na fb.

zwróć uwagę, że to nie ja je wrzucam, tylko jestem oznaczany ;)
Member
Gold: 46.25
Oct 18 2013 06:30am
Quote (Stiffus @ Oct 18 2013 02:02pm)
zwróć uwagę, że to nie ja je wrzucam, tylko jestem oznaczany ;)

DAT FAME xd
e:\ inna sprawa, ze u mnie w klubie tez prowadza jakis cf, ale nie umiem sie wybrac od 3 miesiecy skumac.

This post was edited by viewprofile on Oct 18 2013 06:30am
Go Back To Polska Topic List
Prev1263326342635263626373626Next
Add Reply New Topic New Poll