Quote (Adam_Malysz @ 13 Sep 2013 19:06)
ino cos za szybko kończysz to hst. klasyczne fakt trwa poltora miecha ale to wg "mojej metodologi" powinno trwać 2,5 lekko.
wystarczającym szokiem jest przeskok intensywności i ilości reps miedzy 15 -10-5 no ale jak tam uważasz.
kuźwa, tak dobrze jak w tym cyklu treningowym z obciążeniami pod HST jeszcze nie trafiłem,
dzisiaj już nie było z czego wycisnąć na niczym (no może ramiona mogły mieć 2,5-5kg więcej), 40kg na skosie dzisiaj znacznie lepiej niż we środę pomimo faktu, iż wcześniej miałem wyciskanie sztangi na skosie ujemnym- ofc z większym obciążeniem niż 2 dni temu,
co do splita i HST- zaczynam rozważać mieszaną ogólnorozwojówkę z dokładnie rozpisanymi obciążeniami (z progresją i zmianą intensywności), zakres 8-10 powtórzeń + ewentualny dzień typowo na siłę,
jak robisz wszystko technicznie to 2-3 serie po te 8-10 powtórzeń i tak rozjebie mięsień a stymulacja będzie przez cały tydzień a nie tylko raz w tygodniu,
w HST mikrocykl 5tek jest zbyt męczący na dłuższą metę, a 15stki to tylko wstęp do zabawy,
10 tygodni na HST? wydaje mi się, że robiłem podobnie, ale właśnie na "piątkach" zaczęło brakować pary (być może błędem były 5 kilogramowe skoki na duże partie z treningu na trening)
This post was edited by tamburyn on Sep 13 2013 03:18pm