Quote (ripp1337 @ 2 Sep 2013 10:28)
witam kulturystow
kumpel zostawil w moim mieszkaniu laweczke i w zwiazku z tym, ze robie sie gruberem chcialbym troche pocwiczyc, chodzi mi o rzezbe, bo przy 193 cm wzrostu waze ok. 85 kg (waga waha mi sie o ok. 1 kg, w zaleznosci od tego jak bardzo niezdrowo zyje w danym okresie)
chodzi mi o klate, plecy, biceps, triceps, barki, brzuch (nogi zostawiam na rower)
dysponuje laweczka z modlitewnikiem (tak to sie nazywa?), gryfem (krotkim niestety) i obciazeniami 4x 3.75 kg i 4x 3 kg, do tego jakies randomowe hantle 4kg jedna
nie mam wiele czasu na trening i nie mam opcji, zeby chodzic gdzies na silownie, wiec jestem ograniczony do wyzej wymienionego sprzetu
czy ktos moglby mi doradzic co robic, jakimi obciazeniami itp.? tylko jezykiem w miare zrozumialym, bo niestety nie ogarniam terminologii zwiazanej z kulturystyka
Dalej nie czytam ; DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
e; o czym wy w ogole pierdolicie.
Na kazdym forum koles zostanie zjebany, za to, ze zachowuje sie jak typowy sezonowiec. Ktory nic nie poczyta, tylko mysli, ze zapyta na forum i zaraz mu wszyscy sie rzuca do pomocy, bo to takie super.
A napisaniem, ze nog nie chce robic, bo jezdze na rowerze, to ja pierdole - nawet nie wiem jak to skomentowac. Na rowerze budujesz wytrzymalosc ( tak samo bieganie ) - nie ma opcji, ze nogi Ci urosna bez ciezkich treningow na silowni.
Do tego robienie nog wplywa na cale Twoje cialo, poprawia posture jak i przysiady sa najwazniejszym cwiczeniem na silowni - i kazdy Ci to powie - jest to najciezszy trening i zarazem najlepszy.
This post was edited by zYwi3c on Sep 2 2013 05:07am