Quote (elkabel @ 23 Jul 2013 16:03)
zbtw w jakis sposob tu sie leci z ciezarem
zaczynasz np z 70-80% i leciszz progresja ciezarowa co trening ( a w lzejsze robisz natomiast 75% * ciezar roboczy z ciezkiego) czy jak ?
to, żę na małe partie 5x10 ok ale na frontach dawach 5x10 to nie rozumiem
pt lzej siady a potem fronty na max ? Ja jebie
wez mi wytlumaczcaly zamysl tego treningu bo im dluzej mu sie przygladam tym mam wiecej pytan
Fronty zamienilem juz tez na 5x5 - pogadalem z paroma osobami i nie warto robic 5x10 - problemy z oddychaniem itd.
Co do progressu to: Zaczynam od swojego 80% maxa i robie nim 5x5 i co tydzien/dwa zwiekszam o 2,5/4kg
W dni 'lzej' robisz 70% tego, co robiles wczesniej. Powiedzmy siadales 5x5x100, to w lzej robisz 5x5x70.
Jak robisz lzej siady - to fronty tez lzej ( siady na maxa to i fronty starasz sie ciezko )
Ostatnio robilem lzej siady + fronty pierwszy raz w zyciu i zajebiscie mi sie fronty robilo - czworki strasznie piekly - lepiej niz wyprosty nog na maszynie ( duzo lepiej )
Kachas pisal, ze pierwsze pare tyg bedzie bardzo ciezko, ale organizm przyzywczai sie do takiego treningu ( wg niego to jedyna droga dla naturali do dobrej sylwetki - bardzo objetosciowy i mega ciezki trening ) - jak znajde jego post, to wkleje na temat tego.