Quote (Fatality-SoF @ 24 May 2013 22:11)
sa ludzie ktorzy moga wpierdalac co popadnie, kebaby, hamburgery etc nie ruszajac dupy z domu a nie rosnie im brzuch. To wlasnie ektomorficy, chodzi o super przemiane materii. Niestety tak samo wolno rosna im miesnie, bo przewaznie jedza za malo kalorii w porownaniu do innych. Dlatego odradza sie aeroby bo dodatkowo zwiekszaja zapotrzebowanie kaloryczne i pozniej musisz zjesc dobre kilka tysiecy kalorii zeby rosnac

A pytam, czy jakis dodatkowy negatywny wplyw jest (w sensie rosniecia miesni, jakis hormonow czy cos) czy tylko to zwiekszone zapotrzebowanie.
ja jestem zwolennikiem cardio nawet na masie, zdrowo
z reguły każdy kto waży 65kg i nie może przytyć uważa, że je "dużo", a jak zacznie liczyć kalorie to okazuje się, że bilansu nawet na 0 nie ma
rób to co lubisz, nie rezygnuj z tego, jeżeli nie możesz przytyć jedz więcej, stopniowo zwiększaj kalorie
ja nie znam skutków negatywnych cardio dla ekto, jedynie tak jak piszesz, trzeba będzie szamać więcej
Shichirobei, napisz jeszcze jakie wyniki miałeś na AMP, nie mogę postać znaleźć, a pw u Ciebie niedostępne
This post was edited by myl0rd on May 24 2013 03:59pm