d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1233223332334233523363626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 2,000.00
May 1 2013 05:30pm
po przeczytaniu kolejnego artykułu
czy to można mieszać z dietą CKD? albo generalnie z czymkolwiek? czasem mam dzień bez węgli, czasem jem sporo... i tak w kratkę trochę, zależy czy mam czas zrobić żarcie i tak średnio u mnie z trzymaniem diety - w sumie to główny powód dla którego chciałem na to przejść, nie mam czasu jeść (i w sumie się okazało, że już jestem na if, tylko gdzie te efekty? :cry: )

rozumiem, że nie można sobie zamieniać, że raz okienko jest 12-20, a raz 14-22 dla przykladu? bo wtedy post trwa 22 lub 26 godzin, a to nie jest optymalne? chociaż napisane jest żeby nie dać się zwariować

i naprzemian musiałbym stosować

Code
3. Jeden posiłek przedtreningowy:

To popularne ustawienie dla klientów Martina, którzy są nadal w szkole lub pracują.
Przykładowo:

12:00-13:00 lub w godzinach południa/lunchu: Posiłek przedtreningowy. Powinien zawierać 20-25% dziennego spożycia kalorii.

15:00-16:00 - Trening powinien zacząć się parę godzin po posiłku przedtreningowym.

16:00-17:00 – Potreningowy posiłek, największy posiłek dnia.

20:00-21:00 - Ostatni posiłek przed głodówką.

Code
4. Dwa posiłki przedtreningowe:

Dla ludzi z normalnymi godzinami pracy.
Przykład:

12:00-13:00 lub w godzinach lunchu/południa. Około 20-25% dziennego spożycia kalorii musi być zawarte w posiłku.

16:00-17:00 – Posiłek przedtreningowy. Taki sam jak pierwszy.

20:00-21:00 – Posiłek potreningowy (największy posiłek).

bo mam nieregularne godziny na uczelni...

czy można to mieszać? czy lepiej już wybrać ostatnią opcję i nawet jak jestem w domu cały dzień to czekać i wieczorem ćwiczyć? hę?
i tak się zastanawiam, jak wtedy z węglami na ostatni posiłek? bo tak na noc...

przepraszam, że tyle pytań, ale o ile w temacie żywienia przeczytałem parę książek to w temacie postu raczej cienko u mnie... diety znam wszystkie na pamięć, ale takie techniki żywieniowe to moja pięta achillesowa i za to przepraszam, bo lubię czerpać wiedzę od osób bezpośrednio praktykujących, a nie teoretyzujących (stąd tyle pytań do was)
mam nadzieję, że nie potraktujecie mnie jako natręta, który nie może sobie sam w necie znaleźć informacji, po prostu praktyczne rady są o wiele bardziej warte, bo jak sam autor pierwszego artykułu sam wspomniał, ten sport przesiąknięty jest propagandą...
Member
Gold: 48,189.00
May 1 2013 05:41pm
Nie wiem na kiego ch wam ten diety itp, kurwa liczenie kalorii, pilnowanie się z jedzeniem itp... Nigdy jakoś nie stosowałem diet, nie pilnowałem się z posiłkami, jestem głodny to jem co znajdę w lodówce. Nie, nie jestem koxem, podnoszę standarodwe 110kg na klate, ale jak większość z was, kulturystą nie zostanę. Przestańcie się podniecać liczeniem kalorii a zacznijcie normalnie funkcjonować. oO
Member
May 1 2013 05:55pm
Quote (IlikeKFC @ 2 May 2013 00:41)
Nie wiem na kiego ch wam ten diety itp, kurwa liczenie kalorii, pilnowanie się z jedzeniem itp... Nigdy jakoś nie stosowałem diet, nie pilnowałem się z posiłkami, jestem głodny to jem co znajdę w lodówce. Nie, nie jestem koxem, podnoszę standarodwe 110kg na klate, ale jak większość z was, kulturystą nie zostanę. Przestańcie się podniecać liczeniem kalorii a zacznijcie normalnie funkcjonować. oO

bez przesady, ja też nie jestem koksem i nie zamierzam nim być, po prostu zwaracam uwagę na to co jem

mam takie pytanie do Ciebie (i może do innych)
czy rozgraniczasz to jakie węglowodany jesz? czy jest to cukier czy nie? bez znaczenia czy słodycze czy ryż?
bo nie wiem czy ma się ilość po prostu zgadzać, czy rodzaj też ma znaczenie...

niestety zacząłem ćwiczyć, bo byłem najsłabszy zawsze, przy moim wzroście 188cm byłem jak tyczka, wiatr zawiał i się przewracałem, każdy milimetr w ramieniu to dla mnie walka jak o puchar świata. W tej chwili powiedzmy, że daleko przeskoczyłem wszystkich niećwiczących kolegów, ale zajęło mi to 2 lata pracy, ciężkiej pracy. Dziękuj Bogu, że masz takie warunki, a nie inne, bo przy moim organiźmie staram się walczyć o każdy element, który może coś zmienić.
Zazdroszczę, ale niestety każdy jest inny, i mi się dostało trochę gorzej, co raczej powoduje, że powinienem starać się bardziej, dlatego nie traktuj mnie jak świra.
Kulturystą też nie jestem
Member
Gold: 216.00
May 1 2013 05:57pm
Quote (JohnyCage @ May 1 2013 11:55pm)
bez przesady, ja też nie jestem koksem i nie zamierzam nim być, po prostu zwaracam uwagę na to co jem

czy rozgraniczasz to jakie węglowodany jesz? czy jest to cukier czy nie? bez znaczenia czy słodycze czy ryż?

niestety zacząłem ćwiczyć, bo byłem najsłabszy zawsze, przy moim wzroście 188cm byłem jak tyczka, wiatr zawiał i się przewracałem, każdy milimetr w ramieniu to dla mnie walka jak o puchar świata. W tej chwili powiedzmy, że daleko przeskoczyłem wszystkich niećwiczących kolegów, ale zajęło mi to 2 lata pracy, ciężkiej pracy. Dziękuj Bogu, że masz takie warunki, a nie inne, bo przy moim organiźmie staram się walczyć o każdy element, który może coś zmienić.
Zazdroszczę, ale niestety każdy jest inny, i mi się dostało trochę gorzej, co raczej powoduje, że powinienem starać się bardziej, dlatego nie traktuj mnie jak świra.

WPIERDALAJ, SPIJ, CWICZ, ROSNIJ. Kurwa, przeciez to takie latwe.
Member
May 1 2013 06:00pm
Quote (vVanted @ 2 May 2013 00:57)
WPIERDALAJ, SPIJ, CWICZ, ROSNIJ. Kurwa, przeciez to takie latwe.

ta
Member
Gold: 48,189.00
May 1 2013 06:02pm
tzn tak, nigdy nie odmawiałem sobie przyjemności, czy to w jedzeniu i piciu czy nie.. mogę wrzucić zjd swojej sylwetki i kilka osób może być zaskoczonych. nie mówię że jem co popadnie, jem co lubie, unikam junk foods, ale też nie odmówię pysznej pizzy mojej dziewczynie. jest to może kwestia genów ale czy kurwa czy kilkaset kalorii w ciągu dnia może coś zmienić? no chyba nie -,- chcesz rosnąć to trzeba jeść i ćwiczyć i spać, nic więcej
Member
Gold: 216.00
May 1 2013 06:09pm
Quote (IlikeKFC @ May 2 2013 12:02am)
tzn tak, nigdy nie odmawiałem sobie przyjemności, czy to w jedzeniu i piciu czy nie.. mogę wrzucić zjd swojej sylwetki i kilka osób może być zaskoczonych. nie mówię że jem co popadnie, jem co lubie, unikam junk foods, ale też nie odmówię pysznej pizzy mojej dziewczynie. jest to może kwestia genów ale czy kurwa czy kilkaset kalorii w ciągu dnia może coś zmienić? no chyba nie -,- chcesz rosnąć to trzeba jeść i ćwiczyć i spać, nic więcej

this, choc trzymam sie tego na masie, przy wycince zmieniam sie w liczzacego kazda kalorie popierdola
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
May 1 2013 06:58pm
Quote (IlikeKFC @ May 2 2013 02:02am)

mam go w renku, dawaj.
Member
Gold: 133.00
Warn: 30%
May 1 2013 07:02pm
Jaka role w procesie redukcji odgrywa ilosc snu?
Member
Gold: 1,513.66
May 1 2013 10:38pm
Quote (JohnyCage @ 2 May 2013 00:55)

na IF nie ma znaczenia jakie wegle jesz, najwazniejsze zeby na koniec dnia sie kalorie zgadzaly ( ofc bez przesady, nie uzupelniaj codziennie wszystkiego jakimis slodyczami - wszystko z umiarem ;D ) - ja np raz na tydzien czy dwa, zamiast ryzu to zjem sobie litr lodow algidy
Go Back To Polska Topic List
Prev1233223332334233523363626Next
Add Reply New Topic New Poll