Nie polecam z dnia na dzień zwiększyć o kilka godzin okresu poszczenia gdyż może się to skończyć nieprzyjemnie (napady głodu, bóle głowy) dla nieprzyzwyczajonego organizmu.
czy grozi to czymś jeszcze? różne dziwne rzeczy testowałem na swoim organiźmie.
Np. z dnia na dzień przeszedłem z masy na redukcje i obciąłem o ponad połowe żarcie i jakoś prócz burczenia w żołądku innych nieprzewidzianych rzeczy nie miałem, a po tygodniu przeszło. Wiem z reguły, że nie potrafię czegoś robić po trochu, musi być ostry akcent, zmiana i dopiero można jechać, takie obcinanie nigdy mi się nie sprawdza
rzed treningiem na czczo można spożyć np. porcję BCAA jednak nie jest to konieczne, a w niektórych przypadkach nawet niewskazane (jeden z aminokwasów – leucyna podnosi znacznie poziom insuliny, który w przypadku stosowania suplementu takiego jak np. yohimbina całkowicie neguje jego skuteczność).
coś więcej na ten temat prosie

Można spożywać wodę, herbatę, kawę, napoje słodzone np. aspartamem (słodzik ten nie wpływa w ogóle na poziom insuliny), żuć gumy.
w tym momencie trochę stracił dla mnie ten artykuł :/ na rzetelności...
mam nadzieję, że to jedyny fail odnośnie tej teorii
trochę szkoda, bo się napaliłem
fake e: doczytałem do końca i wyszło, że stosuje już IF xDDD praktycznie nic nie jem na uczelni, a w dni jak siedze w domu to śpie do 12, a potem po 20 nie ma mnie w domu, więc nie jem xD
i mi się to pokrywa

haha
biorę się za następne artykuły