d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1223022312232223322343626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,513.66
Mar 2 2013 01:55pm
Quote (JohnyCage @ 2 Mar 2013 20:40)
wiem co mówię, ssie jak cholera na pusty żołądek,
albo wy nie pijecie zielonej herbaty tylko zamiecione z podłogi odpady i wrzucone do torebek, też może być i taka opcja ;o

btw, kto w ogóle słodzi zieloną  :wacko: niedobrze mi się robi na samą myśl

Mi zielona pomaga w czasie fastu nawet po 16h niejedzenia. Nie ssie i nawet elegancko pomaga z glodem. Mam orygnalna przywieziona z Wietnamu - jak znajde opakowanie to wrzuce tutaj, wiec watpie, ze jakis crap. Moze na kazdego dziala inaczej, no idea.

U mnie dzis cheat day - jakies 3k kalorii poszlo na Gran Derbi ;/ Pizza i inne syfy :< jutro chyba caly dzien post - wlasnie na przeczyszczenie, woda/kawa/zielona - ale z tego co wyczytalem, to warto zrobic raz na jakis czas ( 2/3tyg ) cheat day - zeby organizm za bardzo sie nie przyzywczajal do malej ilosci kcal.

Studies on overfeeding shows that metabolic rate typically increases about 6-8% for up to 24 hours after feeding. There's also large differences in between individuals, illustrated by the fact that the magnitude of the increase ranges from 3-10%. Those prone to obesity ("thrifty" phenotypes) tend to be in the lower range (3%), while the naturally lean ("spendthrifty" phenotype) tend to be in the upper range (10%). Either way, from a fat loss perspective it's not really justified to eat thousands of surplus calories to burn a few hundred calories extra.

* http://www.leangains.com/2010/11/cheat-day-strategies-for-hedonist.html
Member
Gold: 0.01
Mar 2 2013 02:06pm
Quote (zYwi3c @ 2 Mar 2013 20:55)
Mi zielona pomaga w czasie fastu nawet po 16h niejedzenia. Nie ssie i nawet elegancko pomaga z glodem. Mam orygnalna przywieziona z Wietnamu - jak znajde opakowanie to wrzuce tutaj, wiec watpie, ze jakis crap. Moze na kazdego dziala inaczej, no idea.

U mnie dzis cheat day - jakies 3k kalorii poszlo na Gran Derbi ;/ Pizza i inne syfy :< jutro chyba caly dzien post - wlasnie na przeczyszczenie, woda/kawa/zielona - ale z tego co wyczytalem, to warto zrobic raz na jakis czas ( 2/3tyg ) cheat day - zeby organizm za bardzo sie nie przyzywczajal do malej ilosci kcal.

* http://www.leangains.com/2010/11/cheat-day-strategies-for-hedonist.html

nawet raz w tygodniu możesz tylko nie cały dzień a 1 posiłek
Member
Mar 2 2013 02:09pm
Quote (1970 @ 2 Mar 2013 21:06)
nawet raz w tygodniu możesz tylko nie cały dzień a 1 posiłek

Czytalem wlasnie przed chwila o tym, ze najlepiej po najciezszym trneingu cos takiego robic - ale polecaja to raczej tym co schodza juz na 1 cyfrowy BF -> a do takiego mi jeszcze daleko - no i ofc trzeba miec juz bardzo dobry metabolizm - co prawda ten cheat meal/day zwieksza metabolizm ( w teorii ) - ogolnie zauwazylem, ze w ciagu tych ponad 2 tyg na LG duzo lepszy mam metabolizm i lepiej mi sie spi - bardziej wypoczety jestem. Jednak dieta ma duze znaczenie.

Ogolnie mam zamiar kupic Melatonine - na sen, zeby przestawic sie troche - obojetnie czy spie 6 czy 12h jestem tak samo niewyspany ;/ - wyczytalem, ze to przez przestawienie sie organizmu jak sie chodzilo spac przez pol roku o 5tej rano, a nagle sie chodzi o 24. Do tego witamna D3 i wapno.
Bral ktos/bierze melatonine ? jakie dawki albo czy w ogole warto sie w to bawic ?
Member
Gold: 0.01
Mar 2 2013 02:12pm
Quote (zYwi3c @ 2 Mar 2013 21:09)
Czytalem wlasnie przed chwila o tym, ze najlepiej po najciezszym trneingu cos takiego robic - ale polecaja to raczej tym co schodza juz na 1 cyfrowy BF -> a do takiego mi jeszcze daleko - no i ofc trzeba miec juz bardzo dobry metabolizm - co prawda ten cheat meal/day zwieksza metabolizm ( w teorii ) - ogolnie zauwazylem, ze w ciagu tych ponad 2 tyg na LG duzo lepszy mam metabolizm i lepiej mi sie spi - bardziej wypoczety jestem. Jednak dieta ma duze znaczenie.

Ogolnie mam zamiar kupic Melatonine - na sen, zeby przestawic sie troche - obojetnie czy spie 6 czy 12h jestem tak samo niewyspany ;/ - wyczytalem, ze to przez przestawienie sie organizmu jak sie chodzilo spac przez pol roku o 5tej rano, a nagle sie chodzi o 24. Do tego witamna D3 i wapno.
Bral ktos/bierze melatonine ? jakie dawki albo czy w ogole warto sie w to bawic ?

ja kiedyś po 8-10 godzinach snu byłem niewyspany od niedawna 5-6 spokojnie mi starcza i ciekawie mnie tego przyczyna :D
fake e; ide zrobić sobie sernik z jaj i twarogu
Member
Gold: 5.10
Mar 2 2013 02:14pm
Quote (1970 @ Mar 2 2013 10:12pm)
ja kiedyś po 8-10 godzinach snu byłem niewyspany od niedawna 5-6 spokojnie mi starcza i ciekawie mnie tego przyczyna :D

fazy rem i nrem snu.
Member
Mar 2 2013 02:15pm
Quote (1970 @ 2 Mar 2013 21:12)

No mnie strasznie wkurzac zaczyna, ze klade sie o 24, wstaje o 11, a dalej bym pospal pare h ;/ ... az dzisiaj sie wzialem za maly research i ludzie polecaja melatonine - organizm po przestawieniu sie ( dlugie siedzenie po nocach przez dluzszy okres czasu ) nie wytwarza melatoniny w nocy - bo jest przyzywczajony, ze wtedy jeszcze nie spie - i zaczyna ja produkowac dopiero rano, jak teoretycznie teraz juz wstaje - dlatego jestem zaspany ... Cos w tylu Jet-laga... no nic, jutro w aptece kupie zalecane 3mg tabletki i potestuje pare dni, zobaczymy co to bedzie.
Member
Gold: 0.00
Mar 2 2013 02:46pm
Dzisiaj próbowałem treningu na czczo - u mnie to nie bangla. po siłowym już byłem kompletnie bez energii żeby zrobić nawet chwile cardio i naciągnąłem sobie mięsień czworoboczny chyba :wacko: też dzisiaj wpierdalałem sobie pizze, tyle że z mąki pełnoziarnistej, dużej ilości chudej wołowiny i serem beztłuszczowym. Na jedną mi wychodziło 109B/20T/125W/1254kcal po 20 godzinnym poście jedna, 2 godzinki temu druga taka, i znowu nie dopchnę węgli i kalorii do wymagań, muszę chyba bardziej ten żołądek rozepchać :cry:
Member
Gold: 21.00
Mar 2 2013 03:13pm
Co do treningi naczczo to ja jechalem 18/6, trening mialem cos kolo 17 a zaczynalem jesc o tej 18, wiem zjebanie, ale fat szedl w dol, ale trenowanie naczczo przestalo mi sie podobac po martwym.

e; kurwa, zaraz po wstaniu napisalem tego posta, lol.

This post was edited by vVanted on Mar 2 2013 03:21pm
Member
Gold: 5.10
Mar 2 2013 03:14pm
Quote (Jasko @ Mar 2 2013 10:46pm)
Dzisiaj próbowałem treningu na czczo - u mnie to nie bangla. po siłowym już byłem kompletnie bez energii żeby zrobić nawet chwile cardio i naciągnąłem sobie mięsień czworoboczny chyba  :wacko: też dzisiaj wpierdalałem sobie pizze, tyle że z mąki pełnoziarnistej, dużej ilości chudej wołowiny i serem beztłuszczowym. Na jedną mi wychodziło 109B/20T/125W/1254kcal po 20 godzinnym poście jedna, 2 godzinki temu druga taka, i znowu nie dopchnę węgli i kalorii do wymagań, muszę chyba bardziej ten żołądek rozepchać :cry:

ciekawostka: na LG nie poleca się aerobow a wrecz nakazuje zeby nie robic w dt
Member
Mar 2 2013 03:17pm
Quote (Shichirobei @ 2 Mar 2013 22:14)
ciekawostka: na LG nie poleca się aerobow a wrecz nakazuje zeby nie robic w dt

Vouch

Cardio is an extremely over-reaching word. Martin is explicitly against doing intense cardio on workout days, saying that the anabolic reaction of lifting heavy weights is dented by the catabolic response to extended/intense cardio.
Martin also believes that for maximal fat loss, heavy weights + rest = success. If you want to throw in some conditioning, then do it on your off days.
If conditioning is important to you, then do it. If you are focusing on fat loss, Martin recommends sticking to just heavy weights.
At the same time, low impact steady state (LISS) cardio should be ok - aka walking. Do it before you break your fast.
Go Back To Polska Topic List
Prev1223022312232223322343626Next
Add Reply New Topic New Poll