d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1222522262227222822293626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Feb 28 2013 12:32am
Quote (vVanted @ Feb 27 2013 06:44pm)
Nie wiem czy znacie typa: Eliot Hulse na yt, imo najlepszy kanal o sile/ w mniejszym stopniu o bb w internecie. Jebana chodzaca ksiazka.
e; 2l

LUBIE GO ALE NAPIERDALA BROSCIENCE AT ITS FINEST.

JIM CORDOVA MIAL DOBRE CLIPY, ALE JUZ NIE NAGRYWA.
Member
Gold: 1,513.66
Feb 28 2013 02:06am
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 28 Feb 2013 00:54)
Co to za plan treningowy i dieta? Przed silka tez zadnych wegli?

Leangains jade na redukcje ( -30/-10 ) a do tego 3x RPT polecane przez Martina.

Ogolnie duzo ciekawych rzeczy wyczytalem na animalpaku, przez kolesi, ktorzy tam sie wypowiadaja - Toby ( Tobiasz Wilk - na google mozna go sprawdzic ) / ruskiniedzwiedz i inni - jest super temat od leangains w dzien cale 120 stron przeczytalem.

Kilka 'notatek z tego tematu sobie zrobilem:

Jak się okazało w praktyce im dłuższy post tym większe palenie fatu i większe przyrosty mięśni
Po prostu im dłużej nie jemy tym bardziej mięśnie wyczulają się na składniki odżywcze i późnej reagują jeszcze większym anabolizmem
___

Okno anaboliczne trwa dluzej niz 4h:
http://fitnfly.com/learn-about-food/nutrition-facts#

Cytat:
Something that people don’t realize is that there’s no “magic anabolic window” that’s open for a short period of time near the workout & then rapidly disappears. As a result of a single training bout, the receptivity of muscle to protein dosing can persist for at least 24 hours (Burd et al, 2011).

___

Małe podsumowanie "Eat Stop Eat" Brad-a Pillon-a

1. Po 24godzinach postu poziom insuliny spada mniej więcej o 70%.
2. Między 18, a 24 godzinnym postem występuje największa zmiana w lipolizie(rozkład tłuszczu) - o 50%.
3. W trakcie postu występuje częstszy i wyższy wyrzut hormonu wzrostu.
4. Po 24dniach robienia 24godz. postu co 4 dni, różnica w wadze wynosi średnio o 2%.
5. Dłuższe trzymanie ujemnego bilansu to jedyny udowodniony sposób na zrzucenie wagi.
6. Dopóki używasz mięśni, nie zostaną one wykorzystane jako źródło energii podczas diety o zmniejszonej kaloryczności trwającej do 12-16tygodni.
7. Kluczem do masy mięśniowej jest trening siłowy.

Plusy poszczenia:
1. Zmniejszenie wagi i zmniejszenie tkanki tłuszczowej.
2. Zmniejszenie poziomu glukozy
3. Zmniejszenie poziomu insuliny
4. Zwiększenie wrażliwości insulinowej.
5. Nasilenie lipolizy
6. Zwiększenie utleniania tłuszczy
7. Zwiększanie poziomu glukagonu (daje sygnały do komórek tłuszczowych, aby uwolniły tłuszcz do krwioobiegu, a komórki wykorzystały go do zmiany na energię)
8. Zwiększenie GH

I jeszcze troche, ale kazdy kto bedzie chcial wiecej, to sobie przeczyta temat + strone Martina.

Tam ogolnie pisali + wrzucali badania ( nie mam linkow atm - musialbym sie cofnac ) - ze przed treningiem najlepiej nie jesc w ogole wegli, dopiero po. Sam Martin pisze, ze max wegli PRZED treningiem ( jak ktos go nie robi na czczo - tak by bylo optymalnie na Leangains ) to 0.6-0.8g na KMC.

* The immediate pre-workout meal should contain no more than a moderate amount of low glycemic index carbs. The exact amount would depend on many factors, total workout volume being the biggest one to consider, but a good guideline for a moderate volume weight training session is approximately 0.6 - 0.8 g carb per kilogram body weight or 0.3 - 0.4 g per pound of body weight. Have this meal 1.5 - 2.5 hours before your training session.

fake e;

Quote (JohnyCage @ 28 Feb 2013 00:59)
To jest zaawansowany użytkownik z tego co widzę, który doszedł już do takiego poziomu, że sam sprawdza jak jego organizm reaguje i jakich mu substancji potrzeba w jakim czasie. Więc zapewne nie będzie pasować pod Ciebie

Nigdzie nie napisalem, ze jestem zaawansowany - wrecz przeciwnie - dopiero zaczynam - ale jak cos zaczynam lubie o tym wiedziec wszystko i lubie to robic porzadnie - a nie, ze ktos mi powie, nie jedz 16h, jedz 8h i powie czego i ile. Do tego napisalem, ze probuje poznac swoj orgaznim jak reaguje na rozne rzeczy - a zeby go poznac, potrzeba lat. eot.
Member
Gold: 0.00
Feb 28 2013 02:14am
Vouchuje, że trzeba po prostu zobaczyć jak reaguje organizm. Ja bez węgli w przedtreningowym zdycham na siłowni. Muszę jeszcze sprawdzić jak na poście to wygląda.
Member
Gold: 21,979.00
Feb 28 2013 01:46pm
Quote (Yoshimitsu1_MoS @ 28 Feb 2013 00:54)
Co to za plan treningowy i dieta? Przed silka tez zadnych wegli?

Intermittent Fasting, przykładowo nie jesz 16h w ciągu doby, potem w 8h oknie zjadasz całe zapotrzebowanie kaloryczne na dany dzień

Quote (zYwi3c @ 27 Feb 2013 21:51)
Dzisiejszy posilek po silce:

150g owsianki, 200ml mleka, 200g twarogu, 2 banany, 10g wiorkow kokosowych wszystko zmiksowane
do tego jablko i 80g chleba razowe obok

1557 cal
72 B
24 T
264 WW

chyba bym nie zjadł czegoś takiego po siłce, wolałbym jakieś mięcho, ryż itp. :>
Member
Gold: 0.00
Feb 28 2013 01:53pm
Quote (myl0rd @ 28 Feb 2013 20:46)
Intermittent Fasting, przykładowo nie jesz 16h w ciągu doby, potem w 8h oknie zjadasz całe zapotrzebowanie kaloryczne na dany dzień

chyba bym nie zjadł czegoś takiego po siłce, wolałbym jakieś mięcho, ryż itp. :>

dzisiejszy potreningowy:

Pierś z czikena 300g, makaron z semoliny 320g, szpinak 400g, szejk białkowy. 127B/10T/248W/1618 kcal

nie dałem rady dojeść czikena i makaronu, zaraz ostatni posiłek w okienku to wrzuce sobie. ja jebie, te posiłki póki co to dla mnie bariera, no ale to dopiero 3 dzień. zakładam, że będzie lepiej ;d
Member
Gold: 20.07
Feb 28 2013 03:10pm
Mam w pracy pewnego koleżkę, który jest... niewyobrażalnym dla większości z was wieszakiem. Mierzy sobie 160 cm, waży 47 kg (w ubraniu! dziś go ważyliśmy, lol) i ogólnie - wydaje się ostro niedożywiony, jednak po dłuższej konwersacji przy "popracowym" piwie, ja wraz z innymi koleżkami z pracy postanowiliśmy, że na siłę coś z nim zrobimy, tzn pomożemy mu się jakoś wybić ponad stan oświęcimski.

Jako, że tu na forum mamy wielu wybitnych kulturystów, sportowców, i w ogóle - ludzi co potrafią wyginać tory gołymi ręcami, wyrywać stuletnie dęby wraz z korzeniami czy zatrzymywać pociągi samymi kciukami, tako też zadaje te pytanie tu, w tym temacie:
Jaką dietę mu polecicie? Jakie ćwiczenia (nie jakieś hardkorowe, tylko dla takiego wybitnie chudego kurczaka)? Pompki, przysiady, skłony wystarczą na początek by osiągnął jakąkolwiek wagę i wygląd?

PS, zdjęć żadnych nie dam, bo jest mi po prostu szkoda chłopaka, a wiem jaka drama by się rozpoczęła gdybym je tu wrzucił. Chłopaczyna jest po prostu ostro niedożywiony, nn dramów.
Member
Warn: 10%
Feb 28 2013 03:13pm
Quote (2007 @ Feb 28 2013 11:10pm)
Mam w pracy pewnego koleżkę, który jest... niewyobrażalnym dla większości z was wieszakiem. Mierzy sobie 160 cm, waży 47 kg (w ubraniu! dziś go ważyliśmy, lol) i ogólnie - wydaje się ostro niedożywiony, jednak po dłuższej konwersacji przy "popracowym" piwie, ja wraz z innymi koleżkami z pracy postanowiliśmy, że na siłę coś z nim zrobimy, tzn pomożemy mu się jakoś wybić ponad stan oświęcimski.

Jako, że tu na forum mamy wielu wybitnych kulturystów, sportowców, i w ogóle - ludzi co potrafią wyginać tory gołymi ręcami, wyrywać stuletnie dęby wraz z korzeniami czy zatrzymywać pociągi samymi kciukami, tako też zadaje te pytanie tu, w tym temacie:
Jaką dietę mu polecicie? Jakie ćwiczenia (nie jakieś hardkorowe, tylko dla takiego wybitnie chudego kurczaka)? Pompki, przysiady, skłony wystarczą na początek by osiągnął jakąkolwiek wagę i wygląd?

PS, zdjęć żadnych nie dam, bo jest mi po prostu szkoda chłopaka, a wiem jaka drama by się rozpoczęła gdybym je tu wrzucił. Chłopaczyna jest po prostu ostro niedożywiony, nn dramów.

Ćwiczenia na rzeźbę polecam.Pozdrawiam.
Member
Gold: 5.10
Feb 28 2013 03:21pm
Quote (2007 @ Feb 28 2013 11:10pm)

jeśli nie ma zamiaru zapisać się na siłownię to niech w domu sam nic nie robi bo sobie krzywdę zrobi. niech zacznie jeść pełnowartościowe produkty, regularnie co 3-4h
Member
Gold: 5,000.38
Feb 28 2013 03:21pm
Quote (2007 @ 28 Feb 2013 22:10)

to niech kurwa zacznie jesc

bo po Twoim opisie sytuacji stwierdzam, ze i Michal Aniol by nic z tego nie wyrzezbil
Member
Trader: Scammer
Warn: 10%
Feb 28 2013 03:35pm
Quote (2007 @ Feb 28 2013 09:10pm)

niech zacznie jeść te 5+ posiłków dziennie

zapytaj kolegi ile do tej pory posiłków dziennie jadł?

choruje na coś?
Go Back To Polska Topic List
Prev1222522262227222822293626Next
Add Reply New Topic New Poll