d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1204520462047204820493626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 602.50
Sep 4 2012 12:37pm
Quote (Jasko @ Sep 4 2012 05:31pm)
Panowie, potrzebuję odrobiny pomocy przy planie FBW na redukcje. Coś sobie ułożyłem, ale nie wiem czy nie pokręciłem i nie zjebałem, nie jestem zbyt doświadczony ;<.
A:
1. Wyciskanie sztangi na płaskiej
2. Wyciskanie hantli w górę w siadzie na ławeczce (barki)
3. Francuzy leżąc na płaskiej
4. Modlitewnik na gryfie łamanym
5. Szrugsy
6. Prostowniki
7. Ściąganie wyciągu za głowę szerokim chwytem
8. Nogi na maszynach (małe pole do popisu mam, cuz rozwalone rzepki i kolan nie moge forsować za bardzo)
9. Brzuszki

B:
1. Rozpiętki
2. Tutaj na te barki nie mam pomysłu, polecicie coś?
3. Odwrócone pompki (nie pamiętam jak to się nazywało, chodzi o to ćwiczenie na triceps :<)
4. Uginanie przedramion z hantlami (to, w którym opieram się o kolano, a łokieć pracującej ręki przy udzie)
5. Szrugsy
6/7. Tutaj też potrzebuję jakiejś rady, ogólnie na plecy nie wiem co fajnego można porobić
8. Nogi na maszynach ponownie
9. Brzuchy

poczytaj podstawy
Member
Gold: 0.00
Sep 4 2012 12:55pm
ogólne podstawy znam, nie jest to mój pierwszy raz z siłownią, po prostu nigdy fbw nie robiłem, tylko leciałem splitem :<.
dzięki za rady!

Nogi:
PROSTOWANIE NÓG W SIADZIE
UGINANIE NÓG W LEŻENIU
WSPIECIA NA PALCE W STANIU
Plecy:
PODCIĄGANIE SZTANGI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE)
Klatka:
WYCISKANIE SZTANGIELEK W LEŻENIU NA ŁAWCE SKOŚNEJ
Barki:
PODCIĄGANIE SZTANGI WZDŁUŻ TŁOWIA
Biceps:
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ NA MODLITEWNIKU
Triceps:
FRANCUZY SZTANGĄ W LEŻENIU
Brzuch:
BRZUSZKI W LEŻENIU GŁOWĄ W DÓŁ

da rade? nie mogę tych nóg forsować jak wspominałem i trochę się boje tych wspiąć, jest coś na łydki czym nie obciążę za mocno kolan?

This post was edited by Jasko on Sep 4 2012 01:25pm
Member
Gold: 212.45
Sep 4 2012 01:51pm
Quote (Jasko @ 4 Sep 2012 19:55)
ogólne podstawy znam, nie jest to mój pierwszy raz z siłownią, po prostu nigdy fbw nie robiłem, tylko leciałem splitem :<.
dzięki za rady!

Nogi:
UGINANIE NÓG W LEŻENIU
Plecy:
Klatka:
Barki:
Biceps:
Triceps:
Brzuch:

da rade? nie mogę tych nóg forsować jak wspominałem i trochę się boje tych wspiąć, jest coś na łydki czym nie obciążę za mocno kolan?

http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862 <- polecam wejsc, wcisnac CTRL+F wpisać słowo 'redukcja' i poczytac
Member
Gold: 140.03
Sep 4 2012 02:52pm
Quote (Jasko @ 4 Sep 2012 20:55)
dzięki za rady!

Nogi:
UGINANIE NÓG W LEŻENIU
Plecy:
Klatka:
Barki:
Biceps:
Triceps:
Brzuch:

łydek nie musisz robić. na nogi jedno ćwiczenie i nie na maszynie. przysiady.
plecy mogą być ale lepszy byłby drążek.
na klate wyciskaj ale na poziomej i sztangę, do sztangielek trzeba mieć wyczutą technike i na skośnej nie rób, lepiej poziomą ( skośną jakbyś robił sobie trening w którym kazdą część klaty trenujesz )
barki mogą być
biceps na modlitewniku średnio lepiej uginanie ramion stojąc sztangą łamaną , lub zginanie ramion stojąc hantelkami podchwytem
triceps dobry
brzuszków nie rób tyle powtórzeń co tamte ćwiczenia tylko tak jak czujesz. 20 porządnych 2 serie i będzie git.
Member
Sep 4 2012 03:44pm
Quote (Lewo @ 4 Sep 2012 21:52)
łydek nie musisz robić. na nogi jedno ćwiczenie i nie na maszynie. przysiady.
plecy mogą być ale lepszy byłby drążek.
na klate wyciskaj ale na poziomej i sztangę, do sztangielek trzeba mieć wyczutą technike i na skośnej nie rób, lepiej poziomą ( skośną jakbyś robił sobie trening w którym kazdą część klaty trenujesz )
barki mogą być
biceps na modlitewniku średnio lepiej uginanie ramion stojąc sztangą łamaną , lub zginanie ramion stojąc hantelkami podchwytem
triceps dobry
brzuszków nie rób tyle powtórzeń co tamte ćwiczenia tylko tak jak czujesz. 20 porządnych 2 serie i będzie git.

wolałbym nogi robić na wolnych, ale jak wspominałem - mam mocno już zryte kolana (ortopeda stwierdził starcie rzepki, przerost błony maziowej i możliwą wadę genetyczną) i po prostu nie mogę bardziej obciążać, żeby uniknąć poważniejszych powikłań, a na dobrą sprawę w ogóle nie powinienem ich obciążać. Nie bój się o sztangielki, mam wyczucie i prawde mówiąc więcej ich używałem niż sztangi :P. Bicepsy zrobię łamaną w takim razie, co do brzucha to wiem, żeby robić maksy. Serie w reszcie już jakoś sam ogarnę, dzięki :)
Member
Sep 4 2012 04:04pm
Quote (Jasko @ 4 Sep 2012 23:44)
wolałbym nogi robić na wolnych, ale jak wspominałem - mam mocno już zryte kolana (ortopeda stwierdził starcie rzepki, przerost błony maziowej i możliwą wadę genetyczną) i po prostu nie mogę bardziej obciążać, żeby uniknąć poważniejszych powikłań, a na dobrą sprawę w ogóle nie powinienem ich obciążać. Nie bój się o sztangielki, mam wyczucie i prawde mówiąc więcej ich używałem niż sztangi :P. Bicepsy zrobię łamaną w takim razie, co do brzucha to wiem, żeby robić maksy. Serie w reszcie już jakoś sam ogarnę, dzięki :)

albo możesz nogi ćwiczyć albo nie a nie takie sranie z banie. jesli mozesz ale jestes po urazie, daruj sobie, wzmocnij stawy i rób lekkim ciężarem np po 20 powtórzeń po dobrej rozgrzewce.
Member
Sep 4 2012 04:06pm
Quote (Lewo @ 4 Sep 2012 23:04)
albo możesz nogi ćwiczyć albo nie a nie takie sranie z banie. jesli mozesz ale jestes po urazie, daruj sobie, wzmocnij stawy i rób lekkim ciężarem np po 20 powtórzeń po dobrej rozgrzewce.

to nie jest uraz, tylko zużycie :). będę robił na maszynie i tyle póki co, w weekend idę znowu do ortopedy i zobaczymy co powie.
Member
Sep 4 2012 04:30pm
Quote (Jasko @ 5 Sep 2012 00:06)
to nie jest uraz, tylko zużycie :). będę robił na maszynie i tyle póki co, w weekend idę znowu do ortopedy i zobaczymy co powie.

na maszynie się nie zużywają? :D dobra rób jak chcesz
Member
Gold: 3,978.00
Sep 4 2012 04:31pm
Quote (Jasko @ Sep 5 2012 12:06am)

maszyna niszczy kolana, itp miliard razy bardziej niz dobrze wykonany przysiad. jak umiesz robic przysiady to predzej sobie naprawisz kolana niz je zepsujesz. no chyba, ze tak naprawde chodzi o to, ze jestes jakas pizda i idziesz sie pobawic na silownie. w takim wypadku te zabawy na maszynach beda ok
Member
Sep 4 2012 04:52pm
Quote (gierolpelnakurwa @ 4 Sep 2012 23:31)
maszyna niszczy kolana, itp miliard razy bardziej niz dobrze wykonany przysiad. jak umiesz robic przysiady to predzej sobie naprawisz kolana niz je zepsujesz. no chyba, ze tak naprawde chodzi o to, ze jestes jakas pizda i idziesz sie pobawic na silownie. w takim wypadku te zabawy na maszynach beda ok

nie wiem ziomeg, gadałem z typem na siłowni i mi powiedział, że na maszynie tak kolan nie obciążam, idk lol.
ktoś zavouchuje kolege? bo jeśli tak jest faktycznie, to problem z głowy.
Go Back To Polska Topic List
Prev1204520462047204820493626Next
Add Reply New Topic New Poll