Quote (Msk @ 17 Mar 2012 20:36)
Profile stalowe nie są bardzo drogie, może jakiś wujek albo szwagier umie spawać i zrobi to za przysłowiową flaszkę.
Pare lat temu z kolegą zrobiliśmy 2 regulowane stojaki + regulowaną ławkę (regulowane plecy + regulowany poddupnik).
Teoretycznie koszty są niewielkie, bo wyjdzie może 40-60 zł za rurki + profile, ale przy tym jest kupe roboty, więcej niż się wydaje. Żeby nie wyszła chujnia mierzyliśmy to chyba z milion razy poziomnicą na każdym etapie, wszystko trzeba idealnie dociąć i doszlifować.
Udało się zaoszczędzić dużo kasy, ale gdyby przyszło robić mi to samemu bez kogoś kto się zna to nie dałbym chyba rady. Nie wiem czy troche nie przesadziliśmy z dokładnością i czy nie lepiej było zrobić to szybciej, ale bardziej na odwal się

Mam za to mega solidną i równą co do milimetra ławkę, ale jeśli ktoś nie ma kogoś, kto w tym pomoże to chyba lepiej wziąć troche nadgodzin w pracy i zarobić na sprzęt - wyjdzie na to samo

Jak zrobisz chujnie to potem robiąc klatkę będziesz krzywo leżał na ławce i nawet tego nie poczujesz.
Co do stojaków to z perspektywy czasu wolałbym zrobić nie takie ładne, regulowane, tj. jeden profil w drugim, ale coś takiego jak jest tutaj
http://allegro.pl/titan-t1-lawka-atlas-silownia-raty-i2191575381.html , czyli pionowy profil z taką drabinką, wypustkami - łatwiej wtedy odkładać ciężar jak ćwiczy się samemu w domu.
This post was edited by toyo on Mar 17 2012 01:22pm