d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1167816791680168116823626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Feb 23 2012 09:34am
Quote (dawid9400 @ Feb 23 2012 02:53pm)
Wiem, ale chciałem zobaczyć opinie na temat ABS.

Kurwa, znalazłem 3 tematy na kfd/sfd itp na ten temat i każdy pisał inaczej, władco internetu, adminie wszystkiego.

/e; proof:

"tylko, że mówisz, że celem jest wyrzeźbienie.
to tu teoretycznie lepsza by byla a6w bo bardziej rzeźbi.
ABS bardziej rozbudowuje mase mięsni brzucha.
Z tym, że a6w jest nudne monotonne bardziej czasochłonne..."

"Jednym słowem ABS II na mase brzucha A6W na rzezbe i tyle w temacie:D to i to stosowałem "

"To zależy jaki masz brzuch... Bo jak zatłuszczony to polecam A6w (dobrze spala tłuszcz) no a z kolei jeśli masz mały poziom fatu to dobry jest absII bo masz czas na regeneracje i lepiej rozbudowuje mięśnie ale spala lepiej a6w więc to wszystko zależy od tego co będzie bardziej korzystne dla Ciebie PZDR :rolleyes:"

"jesli chcesz wyrzezbic miesnie to a6w a jesli chcesz je zmasowac to ABS. Ogolnie polecam ABS bo zajmuje mniej czasu i rozwija wszystkie czesci brzucha a a6w wg. mnie dziala tylko na gore.
Ja osobiscie robie 3 serie spiec i 3 serie wzniosow i brzuch wysiada "

Mam szukać dalej ? Oczywiście domowe przedszkole KFD.

A co do zdjęcia to zrobiłem je zanim zacząłem ćwiczyć, minęło od tego czasu 2.5 miecha siłowni.

Z tego co tu widzę to każdy pisze to samo, oprócz tego przedostatniego cytatu, więc nie wiem co chciałeś udowodnić. Poza tym, jeśli chwilkę byś się zastanowił nad tym, co wygooglowałeś, to zwykłą metodą dedukcji doszedłbyś do odpowiedzi na pytanie. Na razie po prostu masuj. A6W trwa 42 dni, z tego co pamiętam. Poćwiczysz jakiś czas ABS, a jak Ci zostaną te 42 dni do wakacji, wtedy ocenisz czy jest sens to rzeźbić czy nie.

Quote (trz @ Feb 23 2012 05:20pm)
Dostałeś badanie na wolny testosteron czy tylko całkowity?
e: Ja pije po 3-4 kawy dziennie a ciagle spać mi sie chce i zmeczony jestem

Też się niedługo wybiorę na badania, bo również mam ww. problem. Nie ważne czy śpię 4h, 8h czy 12h, budzę się zmęczony i dalej śpiący, mimo, że już nie mogę zasnąć.
Zazwyczaj, przez jakiś czas po przebudzeniu, próbuję jeszcze trochę pospać, bo dalej czuję się zmęczony i niewyspany, ale zwykle kończy się to tak, że po prostu leżę półprzytomny
z zamkniętymi oczami, co większego sensu nie ma, po czym wstaję skatowany. Kilka lat temu nie miałem tego problemu, budziłem się pełen energii, a teraz nie wiem co jest, rano nie
mam nawet siły wstać z łóżka, dopiero po paru godzinach dochodzę jako tako do siebie, czego też nie można nazwać stanem optymalnym. "Budzę" się dopiero wieczorem, potem
mam trening po którym znowu jestem skatowany, i tak dzień w dzień, kurwa. Ktoś ma jakiś złoty środek na to? Nie mogę sobie pozwolić na spanie całymi dniami, bo potrzebuję
sporo czasu na naukę, treningi, przygotowanie posiłków, już chuj z jakimś czasem wolnym, ale nawet czasowo nie wyrabiam z zaplanowanymi czynnościami, które po prostu MUSZĘ zrobić.

Quote (trz @ Feb 23 2012 05:38pm)
Dodam, że ABS czy a6w to ogólnie mało osób kończy, tymbardziej z malym stażem treningowym. Katowanie brzucha to to na pewno jest

Wiele osób jest utwierdzonych w błędnym przekonaniu, że aby mieć brzuch ze stali, należy go katować parę godzin dziennie, inaczej nie ma co liczyć na sześciopak.

This post was edited by krss on Feb 23 2012 09:45am
Member
Gold: 602.50
Feb 23 2012 09:38am
Quote (krss @ Feb 23 2012 04:34pm)
Z tego co tu widzę to każdy pisze to samo, oprócz tego przedostatniego cytatu, więc nie wiem co chciałeś udowodnić. Poza tym, jeśli chwilkę byś się zastanowił nad tym, co wygooglowałeś, to zwykłą metodą dedukcji doszedłbyś do odpowiedzi na pytanie. Na razie po prostu masuj. A6W trwa 42 dni, z tego co pamiętam. Poćwiczysz jakiś czas ABS, a jak Ci zostaną te 42 dni do wakacji, wtedy ocenisz czy jest sens to rzeźbić czy nie.

Dodam, że ABS czy a6w to ogólnie mało osób kończy, tymbardziej z malym stażem treningowym. Katowanie brzucha to to na pewno jest

krss a jak tam postepy siłowe? bo jeśli łatwo łapiesz miecho to raczej nie to

This post was edited by trz on Feb 23 2012 09:47am
Member
Gold: 1.00
Feb 23 2012 09:48am
a6w trza robic codziennie ?
Member
Gold: Locked
Warn: 10%
Feb 23 2012 10:05am
Quote (kobusik @ Feb 23 2012 03:48pm)
a6w trza robic codziennie ?

Chyba żartujesz, 42 x dziennie, to jest cały cykl, gwarancja sześciopaku.
Member
Gold: 0.01
Warn: 30%
Feb 23 2012 10:14am
Quote (trz @ Feb 23 2012 05:38pm)

krss a jak tam postepy siłowe? bo jeśli łatwo łapiesz miecho to raczej nie to

Nie mam pojęcia, dopiero zacząłem po kilkumiesięcznej przerwie. Miałem przeprowadzkę, nieciekawą sytuację w szkole, do tego jeszcze to nieustanne zmęczenie, z tego wszystkiego
nie mogłem jakoś znaleźć motywacji do ćwiczeń, więc doszedłem do wniosku, że jak mam ćwiczyć na odpierdol, nie trzymać diety to lepiej w ogóle odpuścić na jakiś czas i wziąć się
za jakiś czas na porządnie. Niestety 'za jakiś czas' trochę się przeciągnęło i wpadło mi ~ +10 kg, głównie przez nieregularne posiłki i niską aktywność fizyczną. Jestem endomorfikiem,
więc każdy taki okres kończy się u mnie drastycznymi skokami wagi. Na razie robię fbw 3x/tyg + 40 min aero bezpośrednio po treningu, ale to nieustanne zmęczenie mnie dobija
i boję się, że jak tak dalej pójdzie, to mogę nie ogarnąć psychicznie i znowu odjebię jakąś przerwę, która będzie miała podobne skutki jak ta ostatnio. :(
Member
Feb 23 2012 10:16am
Quote (krss @ Feb 23 2012 05:14pm)
Nie mam pojęcia, dopiero zacząłem po kilkumiesięcznej przerwie. Miałem przeprowadzkę, nieciekawą sytuację w szkole, do tego jeszcze to nieustanne zmęczenie, z tego wszystkiego
nie mogłem jakoś znaleźć motywacji do ćwiczeń, więc doszedłem do wniosku, że jak mam ćwiczyć na odpierdol, nie trzymać diety to lepiej w ogóle odpuścić na jakiś czas i wziąć się
za jakiś czas na porządnie. Niestety 'za jakiś czas' trochę się przeciągnęło i wpadło mi ~ +10 kg, głównie przez nieregularne posiłki i niską aktywność fizyczną. Jestem endomorfikiem,
więc każdy taki okres kończy się u mnie drastycznymi skokami wagi. Na razie robię fbw 3x/tyg + 40 min aero bezpośrednio po treningu, ale to nieustanne zmęczenie mnie dobija
i boję się, że jak tak dalej pójdzie, to mogę nie ogarnąć psychicznie i znowu odjebię jakąś przerwę, która będzie miała podobne skutki jak ta ostatnio. :(

To pewnie objawy przez ta przerwe sa. Pociśnij na siłowni i zobaczysz czy sie to zmieni

This post was edited by trz on Feb 23 2012 10:16am
Member
Gold: 0.00
Feb 23 2012 10:19am
Quote (krss @ 23 Feb 2012 18:14)

Jaką sytuacje mate? :l
Member
Gold: 96.00
Warn: 80%
Feb 23 2012 10:20am
Quote (sYa_TPS @ 23 Feb 2012 18:19)
Jaką sytuacje mate? :l

słaba psychika ELO
Member
Feb 23 2012 10:21am
Quote (sYa_TPS @ Feb 23 2012 05:19pm)