d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Polska > Body-building. The Second Official Thread. > Siłownia - Oficjalny Temat
Prev1165316541655165616573626Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Feb 14 2012 10:32am
Quote (Bodziuu @ 14 Feb 2012 18:27)
zobaczcie jak nakurwia duze ciężary :DDDDDDDDD

http://forums.d2jsp.org/img.php?i=455187&a=4

:cry: You do not have access to use the Photo Galleries. :cry:
Member
Gold: 5.10
Feb 14 2012 10:32am
Quote (sYa_TPS @ Feb 14 2012 06:32pm)
:cry:  You do not have access to use the Photo Galleries. :cry:

chciałem pisac to samo, uprzedziłeś mnie : (
Member
Gold: 10,258.00
Feb 14 2012 10:37am
Quote (Bodziuu @ Feb 14 2012 05:27pm)
zobaczcie jak nakurwia duze ciężary :DDDDDDDDD

http://forums.d2jsp.org/img.php?i=455187&a=4

Fajnie że jesteś. To jakie tam miałeś zastrzeżenia co do fbw? Że mała różnorodność ćwiczeń czy że za mało różnych na daną partię?
Member
Feb 14 2012 10:43am
Quote (sYa_TPS @ Feb 14 2012 05:32pm)
:cry:  You do not have access to use the Photo Galleries. :cry:

Quote (Shichirobei @ Feb 14 2012 05:32pm)
chciałem pisac to samo, uprzedziłeś mnie : (

gg'ed

Quote (bl0chu @ Feb 14 2012 05:37pm)
Fajnie że jesteś. To jakie tam miałeś zastrzeżenia co do fbw? Że mała różnorodność ćwiczeń czy że za mało różnych na daną partię?

próbowałem robić fbw po prostu nie czuje się dobrze po tych treningach. Pompa jest, trening szybszy, ale nie czuje się po nich dostatecznie zadowolony po treningu.

no nie oszukujmy się split jest o wiele bardziej dokładniejszy. fbw jest dobrym rozwiązaniem jak trenujesz inne sporty i potrzebujesz mieć silę na treningi wytrzymałościowe, albo gdy pracujesz fizycznie
jeśli chodzisz tylko na siłownie to split jest o wiele lepszym rozwiązaniem
Member
Feb 14 2012 10:50am
Quote (Bodziuu @ Feb 14 2012 05:43pm)
próbowałem robić fbw po prostu nie czuje się dobrze po tych treningach. Pompa jest, trening szybszy, ale nie czuje się po nich dostatecznie zadowolony po treningu.

no nie oszukujmy się split jest o wiele bardziej dokładniejszy. fbw jest dobrym rozwiązaniem jak trenujesz inne sporty i potrzebujesz mieć silę na treningi wytrzymałościowe, albo gdy pracujesz fizycznie
jeśli chodzisz tylko na siłownie to split jest o wiele lepszym rozwiązaniem

Brawurowe ;)

Ale wracając do tematu, nadal nie rozumiem w czym lepszy jest ten split. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że fbw jest dobre dla tych ludzi, którzy muszą zachować siły np na trening SW, co za tym idzie że fbw nie męczy, dobrze rozumiem? Bo jeśli tak, to się nie zgodzę, ja po 40-50min fbw jestem o wiele bardziej wypompowany niż po solidnym splicie, który oczywiście też czasem stosuję dla urozmaicenia. Po wykonaniu 4 serii siadów i 4 serii MC po 8 powtórzeń jestem zjebany jak koń po westernie, a jeszcze czeka na mnie klatka i barki (moja pięta achillesowa).

This post was edited by bl0chu on Feb 14 2012 10:51am
Member
Feb 14 2012 10:53am
Quote (bl0chu @ Feb 14 2012 05:50pm)
Brawurowe ;)

Ale wracając do tematu, nadal nie rozumiem w czym lepszy jest ten split. Z Twojej wypowiedzi wnioskuj, że fbw jest dobre dla tych ludzi, którzy muszą zachować siły np na trening SW, co za tym idzie że fbw nie męczy, dobrze rozumiem? Bo jeśli tak, to się nie zgodzę, ja po 40-50min fbw jestem o wiele bardziej wypompowany niż po solidnym splicie, który oczywiście też czasem stosuję dla urozmaicenia. Po wykonaniu 4 serii siadów i 4 serii MC po 8 powtórzeń jestem zjebany jak koń po westernie, a jeszcze czeka na mnie klatka i barki (moja pięta achillesowa).

nie napisałem, że się nie męczy. Po prostu wszystkie partie mięśniowe są obciążane równomiernie i potrzebujesz mniej czasu na regeneracje.
po splicie poszczególne partie są bardziej obciążone i potrzebują więcej czasu na regeneracje.

nie możesz się ze mną nie zgodzić, bo wiesz, że tak jest.

możemy się spierać w nieskończoność, a i tak nie dojdziemy do porozumienia
jestem zwolennikiem splitu i wątpię, ze ktokolwiek z was mnie przekona do fbw

This post was edited by Bodziuu on Feb 14 2012 10:54am
Member
Feb 14 2012 11:08am
Quote (Bodziuu @ Feb 14 2012 05:53pm)
nie napisałem, że się nie męczy. Po prostu wszystkie partie mięśniowe są obciążane równomiernie i potrzebujesz mniej czasu na regeneracje.
po splicie poszczególne partie są bardziej obciążone i potrzebują więcej czasu na regeneracje.

nie możesz się ze mną nie zgodzić, bo wiesz, że tak jest.

możemy się spierać w nieskończoność, a i tak nie dojdziemy do porozumienia
jestem zwolennikiem splitu i wątpię, ze ktokolwiek z was mnie przekona do fbw

Regeneracja każdej z partii oczywiście jest szybsza niż po splicie i tu się zgadzam jak najbardziej, ALE każda partia robiona jest 3 razy tygodniowo (zwykle) i pozwala to szybsze dorzucanie obciążenia, niż w przypadku splitu. Co do przekonywania Cię, szkoda że mi się nie uda, ale i tak każdą następną osobę będę próbował namawiać bo: 1. uważam fbw za równie dobry trening jak split lub nawet lepszy (dla mnie split to tylko definicja, masa/REDUKCJA, to coś dla fbw) 2. na split jest wg. mnie po prostu moda. Na każdej większej siłowni jak dobrze się popatrzy, to min. 90% ćwiczy splitem, część dlatego że już ma jakieś większe doświadczenie i wie dokładnie, co musi robić by osiągnąć swoje cele, a reszta dlatego że przecież każdy tak ćwiczy, w tym wielu kulturystów, ale nikt się nie zastanawia czemu oni tak ćwiczą. Po prostu skoro wszyscy tak robią tzn że split > fbw, a później się każdy przyzwyczaja do splitu i nawet nie myśli o fbw, a nawet jeśli to szybko rezygnuje.

This post was edited by bl0chu on Feb 14 2012 11:10am
Member
Feb 14 2012 01:24pm
Quote (bl0chu @ Feb 14 2012 06:08pm)
Regeneracja każdej z partii oczywiście jest szybsza niż po splicie i tu się zgadzam jak najbardziej, ALE każda partia robiona jest 3 razy tygodniowo (zwykle) i pozwala to szybsze dorzucanie obciążenia, niż w przypadku splitu. Co do przekonywania Cię, szkoda że mi się nie uda, ale i tak każdą następną osobę będę próbował namawiać bo: 1. uważam fbw za równie dobry trening jak split lub nawet lepszy (dla mnie split to tylko definicja, masa/REDUKCJA, to coś dla fbw) 2. na split jest wg. mnie po prostu moda. Na każdej większej siłowni jak dobrze się popatrzy, to min. 90% ćwiczy splitem, część dlatego że już ma jakieś większe doświadczenie i wie dokładnie, co musi robić by osiągnąć swoje cele, a reszta dlatego że przecież każdy tak ćwiczy, w tym wielu kulturystów, ale nikt się nie zastanawia czemu oni tak ćwiczą. Po prostu skoro wszyscy tak robią tzn że split > fbw, a później się każdy przyzwyczaja do splitu i nawet nie myśli o fbw, a nawet jeśli to szybko rezygnuje.

próbowałem trenowac split przez dłuższy czas, ale mimo to wole split, to nie tylko ze względu"na modę" ale po prostu lubię taki sposób treningów
Member
Gold: 25.00
Feb 14 2012 05:10pm
Quote (vVanted @ Feb 14 2012 12:35pm)
Panowie jest sprawa.
Kupilem jackeda w ktorym jest 45 porcji oraz Clouta w ktorym jest 50.
Bede musial dokupic clouta, tak? Ale wtedy cykl bedzie trwal z 70 dni, moze tak być?

Chodzi o to, że jackeda bede bral tylko przed treningiem silowym.

jacked 30min przed treningiem
clout w DT: rano i przed/po treningu (jak chcesz, jesli Cie to interesuje ja bralem przed)
dnt: rano clout i w porze treningu drugi raz

tak, musisz dokupic clouta, do jednej puchy nie ma co siadac :< za krotko sie zre
nie popelniaj tej glupoty i nie uzupelniaj clouta jakims mono czy czymkolwiek innym :<

@blochu: Ja takze jestem za splitem. Probowalem fbw i jedyne jego zastosowanie jakie widze to redukcja/rzezba (osobiscie wole rzezbic sie na splicie). Masy ani sily niestety na fbw nie zrobisz (a przynajmniej bez porownania vs split), a jesli robisz sile na fbw to sie OPIERDALASZ w innych cwiczeniach. Why? Poniewaz tak jak napisales przykladowo mc a potem siady, sprobuj (wiem, juz probowales) potem dac z siebie 100% przy klatce czy czymkolwiek innym -> NIE DA RADY.

This post was edited by shodek on Feb 14 2012 05:20pm
Member
Gold: 21.00
Feb 14 2012 05:46pm
Quote (shodek @ Feb 14 2012 11:10pm)
jacked 30min przed treningiem
clout w DT: rano i przed/po treningu (jak chcesz, jesli Cie to interesuje ja bralem przed)
dnt: rano clout i w porze treningu drugi raz

tak, musisz dokupic clouta, do jednej puchy nie ma co siadac :< za krotko sie zre
nie popelniaj tej glupoty i nie uzupelniaj clouta jakims mono czy czymkolwiek innym :<

@blochu: Ja takze jestem za splitem. Probowalem fbw i jedyne jego zastosowanie jakie widze to redukcja/rzezba (osobiscie wole rzezbic sie na splicie). Masy ani sily niestety na fbw nie zrobisz (a przynajmniej bez porownania vs split), a jesli robisz sile na fbw to sie OPIERDALASZ w innych cwiczeniach. Why? Poniewaz tak jak napisales przykladowo mc a potem siady, sprobuj (wiem, juz probowales) potem dac z siebie 100% przy klatce czy czymkolwiek innym -> NIE DA RADY.

Czyli że w dni treningowe jack3d i clout przed i clout po? Nie zaduzo tego?
Go Back To Polska Topic List
Prev1165316541655165616573626Next
Add Reply New Topic New Poll